Copy
Nieuwsbrief Concertgemaal februari 2017
View this email in your browser

In een orkest is de contrabas onmisbaar; het is het grootste instrument van de strijkersfamilie en maakt de laagste tonen. Hoe kunnen we het muzikale seizoen in het Concertgemaal beter starten dan met dit robuuste instrument? Zaterdag 25 februari laat de talentvolle bassist James Oesi de veelzijdige en prachtige klanken van de bas horen en nodigt daarbij zijn muzikale vrienden uit. Mocht u te laat zijn voor kaartjes; de daarop volgende concerten zijn al bekend. Ondertussen zijn de huurders van het gemaal ook aangestoken door het concertvirus. De krachten worden gebundeld om in mei een extra boost te geven aan het klassieke podium, dus u bent gewaarschuwd!

James Oesi & friends 
za 25 feb. 16.00 & 20.15 uur

De veelzijdige bassist James Oesi gaat net zo grenzeloos om met zijn instrument als zijn achtergrond is. Geboren in Engeland, opgegroeid in Zuid-Afrika, gestudeerd in Rusland en woonachtig in Nederland speelt hij niet alleen klassiek, maar ook folk, jazz en hedendaagse muziek. In het gemaal brengt hij met Andrea Vasi (piano) een middagrecital, onder meer gewijd aan twee grootse sonates. In de avond voegt Ellen Valkenburg (sopraan) zich bij het duo met werk van o.a. Purcell, Bach, Schubert en Chopin. Info en tickets

Concert diner
za 25 feb. 18.00 uur

Een diner, als intermezzo tussen het middag- en avondconcert, wordt geserveerd door huiskok Rene Piqué. In ons tijdelijke restaurant tovert hij weer de meest (h)eerlijke gerechten tevoorschijn! Reserveer snel, want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

Concerten maart t/m juni

Het voorjaar biedt iedere maand de nodige verrassingen! Op 25 maart ‘Muziek en Machine’ van Ensemble Lumaka: het gemaal vult zich met geluid van techniek en machines op muziek van o.a. Satie en Varèse. Op 15 april een prachtig concert door de doorgewinterde musici van het Jacob Olie Trio. Duo Ornstein/Fentross presenteert ’s avonds Oblivion Soave, een samensmelting van oude muziek, jazz en Arabische klanken. In mei drie getalenteerde musici op viool, piano en cello. En half juni zingen zes prachtige stemmen van het Kobra Ensemble het seizoen uit. Reserveer nu alvast tickets!

Werkplekken beschikbaar (vast en flex)

Onlangs is er één vaste werkplek vrijgekomen en er zijn nog vier flex-werkplekken beschikbaar in het gemaal. Met uitzicht op water en groen, heerlijke koffie, razendsnel internet. Als je wilt werken op deze prachtige locatie met andere zzp-ers, kom dan eens langs. Een ochtend of middag proefdraaien kan ook!
Info werkplekken

Word lid

Als u het Concertgemaal een warm hart toedraagt, word dan ook lid. Een bijdrage vormt een belangrijke basis om concerten van hoge kwaliteit te kunnen blijven organiseren. Met een lidmaatschap à € 60,- kunt u gedurende een heel jaar twee middag- en twee avondconcerten bezoeken.
lidmaatschap
Met dank aan: Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Hoogheemraadschap, Stadsdeel Noord, Stadsherstel Amsterdam, Bureau Broedplaatsen en Stichting Broedstraten.
info@concertgemaal.nl
www.concertgemaal.nl
Landsmeerderdijk 213
1035 PV Amsterdam-Noord
gegevens aanpassen   |   uitschrijven van deze nieuwsbrief
 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Het Concertgemaal · Landsmeerderdijk 213 · Amsterdam, 1035 PV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp