Copy
Zinvol - uw nieuwsbrief van de NPV
Klik hier voor de online-versie!
Uw nieuwsbrief van de NPV, nr. 28
Teken de petitie Stop Discriminatie Down

Veel landen staan aan de vooravond om prenatale screeningsprogramma's uit te breiden met nieuwe testen om het syndroom van Down vast te stellen. Met meer dan 90% van zwangerschappen die selectief worden afgebroken, zal het resultaat catastrofaal zijn. Tekent u ook de petitie om discriminatie van mensen met Down te stoppen?
Teken de petitie»
Inbreng NPV voor overleg medische ethiek Tweede Kamer
De NPV heeft een brief gestuurd naar de Vaste Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor het Algemeen Overleg over medische ethiek op D.V. 16 februari. In de brief gaan we in op vruchtbaarheidstechnieken, embryoselectie, screening op erfelijke ziekten en autonomie en zelfbeschikking. 
Lees de brief»
Nieuwe e-mailprovider
Per 1 mei 2016 zal de NPV overgaan op een nieuwe e-mailprovider voor de e-mailadressen afdeling@afdeling-npvzorg.nl. We gaan gebruikmaken van een gebruiksvriendelijke Microsoft Outlook365 webomgeving.

De nieuwe e-mailboxen zullen beveiligd zijn via een ssl-certificaat. Dat is belangrijk, omdat ook veel NPV-Thuishulpafdelingen van de e-mail gebruikmaken en er daardoor mogelijk persoonlijke informatie in de e-mailboxen wordt bewaard. 

Wat betekent dit voor u als afdeling?
- Als u de e-mailservice van de NPV afneemt, blijft uw e-mailadres hetzelfde.
- Uw contactpersonen worden niet overgezet naar de nieuwe omgeving. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig aanmaken van een adreslijst elders.
- Uw oude e-mailberichten worden ook niet overgezet. Archiveer dus wat moet worden bewaard. Denkt u eraan dat privacygevoelige informatie op een veilige manier wordt overgezet en bewaard!

Binnenkort ontvangt u meer informatie.
Voltooid leven
Met grote belangstelling heeft de NPV het rapport over Voltooid leven van de commissie-Schnabel doorgenomen. Uit het rapport blijkt hoe groot de maatschappelijke druk in onze samenleving is om euthanasie als oplossing voor voltooid leven te zien. De NPV hoopt dat het rapport rust brengt op dit front en is blij dat er geen verruiming van de euthanasiewet wordt voorgesteld. De commissie doet een aantal goede aanbevelingen waar het gaat om aandacht voor zingeving en het belang van spirituele zorg.
Lees meer»
Esmé Wiegman bij Family7
Vorige week was Esmé Wiegman te gast bij Family7 over het rapport over voltooid leven. Bekijk de uitzending:

 
Statement Waardevol leven
Als reactie op het rapport van de commissie-Schnabel verspreidde het Platform Zorg voor Leven, waar de NPV ook deel van uitmaakt, onderstaand statement.

Spreekt u zich ook uit voor Waardevol leven? Deel dan dit statement op Facebook en/of Twitter. Op intranet kunt u het statement downloaden.
Ga naar intranet»
Agenda
11-13 februari: De NPV staat met een stand op de Gezondheidsbeurs in Utrecht. 
25 februari: Bijeenkomst 'Samen zwanger worden; omgaan met (on)vruchtbaarheid'. 
24 mei 2016: ALV en NPV-lezing. Spreker is prof.dr. Saskia Teunissen, hoogleraar hospicezorg in Utrecht en directeur van hospice Demeter in Bilthoven.
Lees meer»
Februari 2016

Copyright © 2015 NPV - Zorg voor het leven. Alle rechten voorbehouden.
 
Reageren op deze nieuwsbrief? steluwvraag@npvzorg.nl of (0318) 54 78 88