Copy
KRACHTIG NAAR JE KERN TOE...
logo Lemon Pit
 
blog & NIEUWS  | Contact
Zomer Zin
Zin in de zomer?
Zin om heerlijk te kunnen slapen in de zomer? Zin om echt uit te rusten deze zomer? En toe aan vrij(end) de zomer in te gaan en alle zintuigen te prikkelen? Zin in nieuwe ervaringen op het gebied van yoga en te ervaren wat Bali Relax yoga is? Dan nemen wij je graag mee in deze nieuwsbrief Zomer Zin…… Laat je inspireren door onze deskundige, ervaringen uit Bali en alles wat de zomer ons te bieden heeft.
 
Hond ligt uitgeteld op zijn rug
Ook lekker willen slapen in de zomer?
In de zomer zijn de dagen ‘lang’. Het feit dat het langer licht is, maakt dat we in de zomer actiever en minder vermoeid zijn dan in de winter. In de zomer maken we minder melatonine, slaaphormoon, en meer endorfine (gelukhormoon) aan. Melatonine maakt ons slaperig en endorfine houdt ons wakker en blij. We hebben minder slaap nodig en voelen ons energieker. Toch kan een langere periode van korte nachten, weinig slaap door bijvoorbeeld de warmte zorgen voor vermoeidheid en dit kan je op termijn opbreken. Veel mensen hebben moeite om in slaap te komen bij hogere temperaturen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je toch voldoende nachtrust krijgt zodat je overdag energiek bent?
  • Vermijd pyjama’s of nachthemdjes van synthetische stoffen of zijden. Deze stoffen houden de hitte juist vast. Natuurlijke stoffen zoals katoen, bamboe of linnen zijn ademend en bij deze stoffen kun je je lichaamswarmte kwijt.
  • Vind je het lekker om te douchen voor het slapen? Ga dan niet onder de koude douche staan. Juist een lauwwarme douche zorgt ervoor dat je lichaam went aan de warmte. Bij een koude douche gaat je lichaam heel hard werken om het weer warm te krijgen. Het effect gaat dan verloren.
Wil je meer tips, lees dan verder en direct zie je alle praktische tips die je gelijk in kan zetten voor een goede nachtrust in de zomer.
Meer over lekker slapen in de zomer
 
Twee kinderen drinken een gezond drankje
Gezonde dorstlessers
Gezonde dorstlessers (een jonge huid houden), een vakantie zonder buikkramp en wat te doen als je ziek wordt in de vakantie?

Aanhoudende droogte in Nederland, wie had dat deze zomer verwacht? Hieronder tips om zelf je vochtpeil op orde te houden, niet uit te drogen, ziek te worden en een bijkomend voordeel is dat je huid jong  blijft. Tips voor gezonde zomerse dorstlessers, tips als je toch ziek wordt in de vakantie en nog veel meer.

Lees het voor jou ultieme recept en waardevolle tips tegen buikpijn, overgeven/diarree in je vakantie. En ontdek hoe je de warmte in Nederland het beste kunt trotseren (met een jonge huid natuurlijk).
Meer over gezonde dorstlessers
 
Vrijend stel
Vrij(end) de zomer in?
Vrijen in de zomer? Is dat dan anders dan in de winter? Doordat het langer licht is, we minder melatonine aanmaken en de zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D, die weer zorgt voor endorfine (geluk hormoon). Het lichaam is automatisch meer in een actieve en vrolijke stand. Niet alleen de hormonen, maar ook de zon en alles wat hierbij komt, maakt de meeste mensen losser, vrolijker en vrijer. Dat klinkt allemaal heel goed en positief, maar hoe kun je jouw relatie hiervan laten meeprofiteren en de zomer de start laten zijn van ontspanning in bed.

Deze wetenschap alleen gaat niet zorgen dat jij dit ook kan inzetten deze zomer. Wil jij handvatten hoe je dit kan doen?
Meer over vrij(end) de zomer in
 
Rowena Wijands
Bali Relax Yoga  NIEUW YOGA UUR!
Iedere week kan jij je laten meenemen in jouw reis door Bali, met mooie klanken, alles om tot rust te komen en dat iedere week bij Lemon Pit en gewoon op jou speciale Bali Relax yoga uur. Je wanen in een andere wereld van rust, meditatie, mooie klanken en een Balinese mini massage. Je leert zo weer in het hectische leven tot rust te komen en een uur los te komen van stress.

Deze zomer kan jij hier al van genieten,  tijdens het zomerrooster met de Summer School  maak je hier al kennis mee. Wil jij alles hiervan weten kijk dan op Lemon Pit | Bali Relax Yoga.

Mocht je met de Summer School verzekert willen zijn van je plek, geef je dan gauw op via de mail of bij de balie. Er zijn 12 plekken beschikbaar en er zitten geen (extra) kosten aan als je al abonnement of kaarthouder bent bij Lemon Pit!
Meer over Bali Relax Yoga
 
Rowena Wijnands
Vakantierooster en Summer School
In de vakantie werken wij met een aangepast lesrooster, aangezien veel mensen heerlijk elders genieten van hun vakantie. We zijn geopend en proberen zoveel mogelijk gelegenheid te bieden yogalessen te volgen en ons voor te bereiden op het nieuwe uitgebreide yoga rooster.

Ga je niet op vakantie en lijkt de Summer School jou ook wat? Geef je dan op voor de zondagen. Tijdens het zomerrooster, waarbij je mee op reis genomen wordt in de Bali Relax Yoga of de pittige les waarbij we deze zomer een speciale houding gaan aanleren. Dus nieuwe ervaringen opdoen!

Kijk op de site voor het rooster voor een yogales en -tijd die jou past.

Het team Lemon Pit wenst jullie een fijne zomervakantie!
Lesrooster
 
Hoofdstand
Persoonlijke Boekentip van het Lemon Pit team
Heerlijk ontspannen lezen in je vakantie en volledig opgaan in een boek? Dit boek willen we jullie niet onthouden.  

De acht bergen, Paolo Cognetti

De acht bergen van de Italiaanse schrijver Paolo Cognetti is echt een aanrader. Een prachtige roman over vriendschap, liefde en de relatie tussen mens en natuur die je meeneemt van de stad Milan naar de idyllische bergen van het Noord-Italiaanse Valle d’Aoste. Landschap, thematiek en beeldspraak vormen samen een krachtig geheel. Niets voor niets bekroond met de Premio Strega, de belangrijkste literaire prijs in Italië.

Het Lemon Pit team raad je aan gewoon op je ligbed te gaan liggen om te lezen en deze hoofdstand even achterwegen te laten.
 
Toestenbord oude typemachine
AVG praktisch
Per 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is een Europese verordening voor alle lidstaten van de Europese Unie. De verordening vervangt de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Hier heb je waarschijnlijk al veel mails van andere bedrijven van voorbij zien komen.

Lemon Pit hecht veel waarde aan de privacy van cliënten en gaat uiterst zorgvuldig met gegevens van cliënten om. De bescherming van gegevens van cliënten is voor ons van essentieel belang. We verwijzen daarom voor alle uitleg en details naar ons privacy statement op de site.

Mocht je bijvoorbeeld deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, schrijf je dan uit onderaan deze brief en je gegevens worden dan ook definitief verwijdert voor je uit het systeem.
Privacy policy Lemon Pit
 
facebook  google+  youtube

Bekijk online  |  Doorsturen  |  Afmelden

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld voor berichten van Lemon Pit.

 
Email Marketing Powered by Mailchimp