Copy
Transparency International Sverige
Nyhetsbrev Augusti 2018

På höstfronten inget nytt...
I dagarna läser vi i DN med stigande intresse om Marinette Nyh Radebo, pressekreterare till försvarsministern, och hennes engagemang och uppdrag för vapenlobbyn. Det är många vinklar och vrår i denna berättelse och säkert är sista ordet inte sagt. Såväl Nyh Radebo som Hultqvist verkar tycka att allt är sin ordning och att ”inga fel begåtts”. Men jag undrar jag, om nu inte uppgifterna i DN är helt uppåt väggarna, ...hur kan det vara okej att Nyh Radebos pr-konsultfirma drivs vidare av Nyh Radebos son och make när Nyh Radebo själv arbetar i en känslig roll hos Hultqvist? En son är en närstående person, det är också en make och risk för jäv föreligger uppenbarligen. Hur tycker Nyh Radebo att det ser ut, vilket intryck gör detta upplägg på oss ”vanliga” människor?

Jag känner viss uppgivenhet och jag förstår faktiskt inte hur Nyh Radebo och Hultqvist tänker. Om dom nu alls gör det... Men det kanske är just det som är problemet. Man tänker inte på jäv och vänskapskorruption. Man tänker inte på hur ens beteende ser ut i andras ögon, på att man gnager på det förtroende som givits tillsammans med jobbet, på krav på integritet, etik, ansvar och öppenhet.

Man tänker inte.

Michaela Ahlberg
Ordförande
TI Sverige

Om TI Sverige
Vi flyttar!
Den 3 september byter vi adress. Vårt kansli flyttar till The Park, mitt i centrala Stockholm. Du når oss via e-post och telefon som tidigare men fr.o.m. september har vi en ny postadress. Se vår web för mer information.
 
Antikorruption i Östersjöområdet
TI Sverige har tillsammans med våra systeravdelningar i Litauen och Ryssland beviljats projektmedel från Svenska Institutet för att bidra till ett förstärkt antikorruptionsarbete bland företag verksamma i Östersjöområdet.
Korruption i Sverige
Konkurrensverket lyfter korruptionsrisker
– Vi prioriterar utredning av korruption. Det handlar om hela skalan, från förtroendeskadligt beteende som inte är straffbart till det som är rena brott, som mutbrott och tjänstefel, säger Rikard Jermsten, generaldirektör
TI Sverige i media
Inköpsrådet: Vår ordförande Michaela Ahlberg kommenterar det svala intresset för antikorruption hos riksdagspartierna.
TI Sverige tipsar...
Fler kvinnor – lägre korruption
En studie från Göteborgs universitet visar att ju större andel kvinnor i lokala politiska församlingar, desto lägre grad av korruption. 
 
IACC 2018 i Köpenhamn
Världens största konferens med fokus på antikorruption och transparens hålls i Köpenhamn i oktober. Registreringen är nu öppen!
Kalendarium

Höstens möte för medlemmarna i
TI Sveriges Corporate Supporters Forum

4 oktober
Göteborg
Copyright © 2018 All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Transparency International Sverige · Linnégatan 14 · Stockholm 114 47 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp