Copy

Uitnodiging en informatie expositie 

        verBEELDingen                                         Anneke Mensink & Diana Joseph                                                Sculpturen in kunsthars


Anneke Mensink en Diana Joseph, twee leden van het kunstenaarscollectief KEK, exposeren van 21 april t/m 21 mei in het Kunsthuis aan de Beekstraat te Epe. Tijdens hun expositie “ver BEELD ingen”, tonen zij mens- en paardensculpturen die persoonlijke levensthema’s verbeelden. De figuratieve beelden, gemaakt van kunsthars kenmerken zich door een sterke symbolische expressie. Zij vertellen het verhaal van vrijheid, vluchten en veiligheid zoeken. Herkenbare, universele èn actuele thema’s.


Anneke en Diana leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding Beeldhouwen aan de Vrije Academie in Nunspeet. Toen zij beiden cum laude hun certificaat behaalden, moesten zij de docent beloven ooit gezamenlijk te exposeren. Met deze expositie in het Kunsthuis lossen zij die belofte in. Tijdens hun opleiding ontdekten zij de veelzijdigheid en de technische mogelijkheden van Acrylic One, een watergedragen kunsthars en een nog vrij onbekend materiaal in de beeldende kunst. Sindsdien bestaat het grootste deel van hun werk uit beelden gemaakt van Acrylic One.

De beeldhouwers willen de bezoeker ook een inkijkje geven in het proces van “verbeelden”, hoe een beeld tot stand komt en wat daaraan vooraf gaat. Een beeld opbouwen is niet alleen een creatieve zoektocht, maar ook een praktisch en logistiek proces dat vraagt om materiaalkennis en technische vaardigheden. Het toegepaste materiaal leent zich uitstekend voor het creëren van oppervlakte-structuren en het werken met toevoegingen zoals veren, boomschors, kurk, metaal etc. Deze toevoegingen laten het verhaal en de visie van de kunstenaars extra tot leven komen.

Om hun enthousiasme over kunsthars te delen met anderen zal tijdens de opening op 23 april om 16.00 uur een productdemontratie door Acrylic One plaatsvinden in het Kunsthuis van KEK. Belangstellenden kunnen zich daarna opgeven voor een gratis workshop op 21 mei van 10.00 tot 13.00 uur waarin men kennis kan maken met het materiaal en de uiteenlopende toepassingsmogelijkheden voor de beeldende kunst.

De expositie in het Kunsthuis van KEK is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag en elke tweede zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur. >>meer informatie op kunsthuiskek.nl

>>www.annekemensink.nl

>>www.artdianajoseph.wordpress.com

EXPOSITIE AGENDA
Expositie officiele opening 
23 april om 16.00 uur 
met demonstratie Acrylic One kunsthars door Leony Lambregts
Locatie: kunsthuis KEK, Beekstraat 5 Epe

>>meer informatie op www.kunsthuiskek.nl
Gratis Workshop 21 mei
Acrylic One 
van 10.00 tot 13.00 
kunsthuis KEK, Beekstraat 5 Epe
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Ons mailadres is info@kunsthuiskek.nl
Wilt u deze mail niet meer ontvangen, klik dan op deze link: uitschrijven    
 
Nieuwsbrief | Uitnodigingen | Speciale evenementen | kunsthuisKEK


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
kunsthuisKEK · beekstraat 5 · Epe, Gelderland 8162 HA · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp