Copy
samenaankoop huishoudtoestellen - woonbeurs - subsidie Klimaatneutrale buurt - energiedagen - renovatiepremie - ECOkoerier - premie personenwagen 
Online versie

Iedereen wil toch een energiezuinig toestel!

Doe mee met de samenaankoop huishoudtoestellen!
Wist je dat het NU het ideale moment is om je oudere en energieverslindende koelkast, diepvriezer, wasmachine, vaatwasmachine of droogkast ... door een superzuinig  A+++ exemplaar te vervangen?
Mechelen organiseert als eerste stad in Vlaanderen een groepsaankoop energiezuinige huishoudtoestellen voor al haar inwoners.   
Opgelet: Dit aanbod is enkel geldig voor Mechelaars.
 
Al 355 Mechelaars schreven zich in voor deze samenaankoop, goed voor zo'n 750 huishoudtoestellen.
Interesse?
Schrijf je dan in, tot 15 februari 2016 gratis en zonder aankoopverplichting.
Wij houden je op de hoogte van het aanbod.

Dien je subsidie Klimaatneutrale buurt in voor 31 maart 2016

Heb je zin om samen met je buren iets positief te doen voor het klimaat? Dan is dit je kans!
De stad Mechelen geeft alle inwoners de kans om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Mechelen via het subsidiereglement Klimaatneutrale buurten.
Samentuinen, energie-avonden, coöperatieve warmtenetten, collectieve renovatie, fietsen, elektrisch rijden, ... Het is slechts een greep uit de mogelijke projecten die je met de buurt kan ondernemen. Per project maak je kans op max. 5000 euro subsidie.
De dienst Duurzame Ontwikkeling en Energie helpt je graag op weg met je aanvraag
Meer informatie?
E duurzame.ontwikkeling@mechelen.be

Ontvang tot 5000 euro premie voor een nieuwe zero-emissie wagen 

Vanaf 1 januari 2016 kan je een Vlaamse premie van 5000 euro ontvangen bij aankoop van een elektrische wagen of wagen op waterstof.  De premie geldt enkel voor personenwagens of lichte bestelwagens.
De Vlaamse regering maakt hiervoor jaarlijks 5 miljoen euro vrij. Ontdek alle voorwaarden hier.

Boodschappenzakjes te zwaar? Geef ze aan de ECOkoerier!

Zeulen met zware winkeltassen hoeft niet meer op zaterdagen en koopzondagen. Laat je boodschappen achter bij het inzamelpunt op de Botermarkt 12, om zo handenvrij te winkelen en Mechelen verder te beleven. Je hebt drie opties:
  • Gratis in bewaring
  • Gratis levering in de jeugdherberg
  • Thuis leveren
Meer info

Mechelen Klimaatneutraal op de Woonbeurs

Bezoek gratis de stand van Mechelen Morgen en Mechelen Klimaatneutraal op de Woonbeurs van 23 tot 31 januari 2016.
Sta je op het punt een woning te kopen in Mechelen of is je woning aan renovatie toe?
Wil je je dak isoleren of overweeg je om een groendak te plaatsen? Wil je informatie over de Vlaamse Energielening? Of heb je  vragen over je energiefactuur?
Bezoek dan de stand van Mechelen Morgen en Mechelen Klimaatneutraal. Speel  het digitale klimaatspel op de stand en maak kans op een plooifiets ter waarde van 585 euro.
Gebruik de gratis toegangskaart (geldig voor 1 persoon). Als je met meerdere personen de Woonbeurs bezoekt, druk dan per persoon een toegangskaart af.

Energiedagen 18 & 25 februari en 2 maart 2016

Donderdag 18.02.2016 
Weervrouw Jill Peeters & Klimaatambassadeur Serge de Gheldere

Serge de Gheldere, de klimaatambassadeur van Al Gore, licht toe hoe het gesteld is met het klimaat in Mechelen. Jill Peeters getuigt  over de onderhandelingen in Parijs en de internationale stand van het klimaat. 
Donderdag 25.02.2016
Gratis planadvies

Dit planadvies is gratis voor inwoners van de Provincie Antwerpen, maar de plaatsen tijdens de Energiedagen zijn beperkt. Inschrijven is noodzakelijk.

Woensdag 2.03.2016
Energiezuinige huishoudtoestellen | lezing en bekendmaking aanbod samenaankoop

Tijdens de lezing van Kamp C krijg je een heleboel tips om je stroomverbruik te verminderen om zo je energiefactuur te laten dalen. 
Daarna volgt een voorstelling van het aanbod van de samenaankoop huishoudtoestellen: welke toestellen, welke prijzen, welke toestellen,..

Meer info over de Energiedagen en inschrijvingen vind je hier

Overgangsmaatregel Vlaamse renovatiepremie 

De Vlaamse Regering besliste over een overgangsmaatregel voor wie vóór 1 december 2014 een overeenkomst met een aannemer afsloot of materiaal bestelde. Je kan voor deze werken nog een aanvraag indienen vóór 1 februari 2016.
Deze aanvragen zullen worden ingediend onder de voorwaarden van het oude stelsel. Facturen mogen op aanvraagdatum maximaal 3 jaar oud zijn.Raadpleeg alle voorwaarden op de website over de nieuwe renovatiepremie.
Op de checklist oude en nieuwe renovatiepremie vind je een korte vragenlijst en vergelijking van beide stelsels.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 Stad Mechelen, All rights reserved.