Copy
Energielening - Crowdfunding CDO Spoor 5 -Samenaankopen - Zonneklaar - Klusbib
Online versie

Interestvoet Vlaamse Energielening tot eind 2017 verlaagd naar 1%

Als inwoner van Mechelen kan je bij Energiepunt Mechelen terecht om de Vlaamse Energielening aan te vragen. Dit is een goedkope lening die je kan aanvragen voor de financiering van energiebesparende investeringen, zoals bijvoorbeeld de plaatsing van dakisolatie. En als je aan sommige financiële voorwaarden voldoet kan je zelfs renteloos lenen.
De Vlaamse Energielening kent een rentevoet van maximaal 2% (2% JPK)*, maar voor elk leningsdossier dat afgesloten wordt tussen 1 juni 2017 en 31 december 2017 neemt stad Mechelen de rentelast van 1% over.
Hierdoor wordt de Vlaamse Energielening voor woningen gelegen in Mechelen van 1 juni 2017 tot 31 december 2017 aangeboden aan 1% (1% JKP)*.
Je kan bij Energiepunt Mechelen een lening aanvragen tot 10 000 euro waarbij deze over een looptijd van maximaal 5 jaar wordt terugbetaald.
Meer info 
www.mechelen.be/energiepunt 

*Jaarlijks kostenpercentage van 2%, 1% of 0%. Let op: Geld lenen kost ook geld.

Samenaankoop zonnepanelen

De CO2-uitstoot actief verminderen, je eigen energie opwekken en zo je energiefactuur doen dalen en Mechelen Klimaatneutraal maken?  Dat doe je door mee te doen aan de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen! Geïnteresseerd? 
Schrijf je vrijblijvend in t.e.m. 9 augustus 2017 via www.samengaanwegroener.be
De provincie biedt een totale begeleiding, van offerte tot goede werking van de installatie.  
Meer info

De Klusbib 

Een gemiddelde schroefmachine werkt op zijn ganse levensduur maar 13 minuten. Hoog tijd voor de klusbib dus; een initiatief waar Mechelaars allerhande gereedschap kunnen ontlenen tegen een voordelige ledenbijdrage (20 euro/jaar). Ontdek alles over de klusbib


 

Investeer mee met CDO Spoor 5

Als laureaat van de subsidiewedstrijd Paraat voor het klimaat tracht CDO Spoor 5 mee te werken aan de intentie van Stad Mechelen om tegen 2020 de CO2-uitstoot met 20% te verlagen. Wil jij ook graag bijdragen aan hun project? Investeer voor 9 juli in hun energiebesparing!

Al 40 gratis zonne-adviezen aan huis aangevraagd 

Wil je graag zonnepanelen, maar twijfel je of je dak wel geschikt is?
Vraag dan ook gratis advies aan bij Mechelen Klimaatneutraal. Een onafhankelijk expert maakt dan met jou een afspraak ofwel bij jou thuis ofwel op het ‘Zonneloket’ in het Huis van de Mechelaar.
Geef hier je interesse door en dan zal je nog gecontacteerd worden door om een afspraak te maken.

Samenaankoop groene energie

Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot het milieu?  Doe dan mee met de groepsaankoop groene stroom en gas van het Antwerpse provinciebestuur. Mechelen Klimaatneutraal steunt dit initiatief. Nog tot en met 10 oktober 2017 kan je vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting inschrijven. Schrijf je in via de website of kom langs tijdens de loketdienst op dinsdag 19 september 2017 tussen 9u en 13u in het Huis van de Mechelaar. Breng zeker je energie-facturen mee!

Geniet van de zomer 

De zomer ging voor  meer dan 100 genieters goed van start met een (h)eerlijk en duurzaam ontbijt op Ottertrotter in Tivoli. Mechelen Klimaatneutraal wenst je een zonnige zomer en een goede vakantie. Geniet er van!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2017 Stad Mechelen, All rights reserved.