Copy
Nieuws uit de Mechelse rand

Proeverslus Hombeeks plateau 3 september

Al fietsend het Mechels platteland proeven en beleven

Velen rijden er honderden kilometers voor, maar op 3 september doe je het al fietsend in jouw Mechelse achtertuin.
Smullen van vers roomijs? Wildplukken en koken? Een blotevoetenpad lopen? Herten voederen? Je verliezen in een strobalen labyrint? Fietsen in een mooi landschap? En hoe kan je zo’n dag beter afsluiten dan met een heerlijk avondmaal in het groene kader van ‘De Kettinghe’ in Heffen?
Op het bewegwijzerde fietsparcours van 20 km krijg je 10 proevertjes en belevingen aangeboden voor slechts 10 euro. Startpunt is het jaagpad aan de Bleukensweide naast Het Brughuis in Leest (Pastoor de Heuckstraat 13). 
Dit landelijk belevingsevenement wordt mogelijk dankzij Mechels Natuurlijk, de samenwerking van Mechelse ondernemers op het platteland, Provincie Antwerpen, stad Mechelen, Klimaan, Mechelse voedselstrategie en Oriom.

Inschrijven en meer info via deze link.

Chiro Beachweekend

Meer dan 100 (!) Leestse garages open tijdens eerste garageverkoop


 

Blokjesfestival KWB

Kaarttornooi KWB van start

Win jij de grote fotozoektocht in Leest?

De jaarlijkse fotozoektocht van Toerisme Rupelstreek vindt dit jaar plaats in Leest en loopt nog tot 16 oktober. De zoektocht bestaat uit 30 foto’s. Deze foto’s staan niet in de volgorde zoals je ze op de route tegenkomt. Bij elke foto hoort een genummerde vraag. Het antwoord op deze vraag noteer je bij dezelfde nummer op het antwoordformulier.
Er zijn 20 mooie prijzen te winnen. Vijf Leestenaars maken daarboven nog eens kans op een extra prijs.
Tickets tegen 5 euro te koop bij Toerisme Rupelstreek Boom, Visit Mechelen, en de Leestse cafés Vivelamour, Dry Gapers en In den Bareel.

Eet eens mee in het dorpsrestaurant

De volgende warme maaltijd zal plaatsvinden op maandag 5 september in zaal Ter Coose, maar hiervoor zijn de inschrijvingen ondertussen afgesloten.

Maar op maandag 3 oktober staat er het volgende op het menu:
 
  • Verse dagsoep met seizoensgroenten
  • Spinaziepuree met vis

  • Dessertje aangeboden door Foodsavers
Prijs: volwassenen:10 euro - Omnio statuut/ UiTpas met kansentarief: 3 euro - kinderen t.e.m. 8 jaar: 6 euro
Als je liever halal of veggie eet, kan je dat melden bij je inschrijving.
Inschrijven kan je tot een week vooraf bij bruno@okraleest.be.
Info over het project zelf kan je bekomen bij Herman Beyens van de dienst Preventieve Gezondheid Stad Mechelen.

Ook gebeten door muziek?

Het Bankje

Nog tot 30 september neemt Mechelen terug deel aan het podcastproject Het Bankje.

De podcast Het Bankje brengt theater en kunst op een laagdrempelige manier tot bij het publiek. Beluister 20 originele dialogen op evenveel unieke locaties in Mechelen en in de dorpen.
Neem tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bank­je en beluister de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Oproep Kunstroute Battel-Heffen-Leest 2023

Loket Huis van de Mechelaar in het dorpshuis opnieuw ganse dinsdag open 

Het loket van het Huis van de Mechelaar is vanaf 1 september opnieuw elke dinsdag open in Dorpshuis Leest van 9u tot 12.30u en van 13.30u tot 16.30u. Een afspraak maak je via deze link.

Veilig naar school tijdens grote de wegenwerken

Zoals je vast al hebt gemerkt is Agentschap Wegen en Verkeer samen met stad Mechelen druk bezig met de Nieuwe Vesten. Met het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht check je best regelmatig deze website om op de beste manier aan je school in de binnenstad te geraken. Op deze site vind je telkens de belangrijkste updates. Via bereikbaarheidsfiches zie je bijvoorbeeld in 1 oogopslag de actuele verkeerssituaties. Fase 2 loopt t.e.m. maandag 19 september. Er zijn werken van het Raghenoplein tot de Brusselpoort.
Fase 3 zal het stukje vesten aanpakken tussen de Brusselpoort en de Adegemsepoort.
Tips: Hou ook facebookpagina De Nieuwe Vesten in het oog voor updates.
Toch nog vragen? Stel ze via het infopunt.

Alle Leestse activiteiten op Leest.be

Leest.be brengt alle activiteiten uit Leest of georganiseerd door Leestse verenigingen samen. Stuur de info (aankondiging en/of verslag) van je activiteit door naar info@leest.be. Wil je dat ze opvalt tussen alle andere activiteiten, voeg dan zeker een goede foto toe. Wil je je activiteit ruimer bekend maken? Dan kan je ze ook invoegen op www.uitinmechelen.be. Een selectie van deze activiteiten wordt opgenomen in het stadsmagazine De Nieuwe Maan.

Wist je dat ...

... Voetbalclub Leest een splinternieuwe website heeft, www.vcleest.be?
... er opnieuw verse Leestse honing te verkrijgen is bij Dirk De Croes in de Esptweg 69?
... Vers en Gezond op zondag 11 september van 10 tot 18u opendeurdag houdt met een zomerbar, optredens en natuurlijk heel wat lokaal lekkers?
... er op donderdagavond 13 oktober een inspiratiemoment voor organisatoren van BENs (Buurtengagementsnetwerken) zal georganiseerd worden in Predikheren?
... je vanaf 5 september opnieuw tegen een lage prijs bomen, vogelbosjes en regentonnen via een groepsaankoop kan bestellen op www./mechelen.be/boom-zoekt-grond?
... stad Mechelen met het project B-WaterSmart regenwater hergebruikt voor land-en tuinbouwdoeleinden?
 

Deel deze nieuwsbrief met andere Leestenaars

Een nieuwsbrief over Leest is interessant voor iedereen die een link heeft met Leest. Ken je nog mensen die geïnteresseerd zijn in deze nieuwsbrief? Mensen uit je vereniging, familie, vrienden of buren? Moedig hen dan aan om zich ook in te schrijven op deze nieuwsbrief. Dat kan via www.mechelen.be/nieuwsbrief-rand. Op deze pagina vind je ook een archief van de nieuwsbrieven van het afgelopen jaar.
Dorpsconsulent Geert Laarmans is een brugfiguur met de focus op sociale cohesie tussen Leestenaars, verenigingen en andere dorpsactoren onderling en tussen hen en de diensten van stad Mechelen. In dit kader wordt deze nieuwsbrief maandelijks uitgestuurd. Heb je een aankondiging, een oproep of een mededeling, laat het weten via geert.laarmans@mechelen.be of 0477 47 13 86. Meer info over Leest vind je op www.leest.be en op www.mechelen.be/leest.
 


Wil je aanpassingen doen aan de manier waarop je deze mails ontvangt?
Je kan hier je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.