Copy
energieID - investeer 100 euro - 660.000 euro voor het klimaat - samenaankoop huishoudtoestellen - buurtcompost - UN City Hall Talk
Online versie

EnergieID

Hoeveel gas verbruik jij elke maand? En elektriciteit? Moet je het antwoord schuldig blijven op deze vragen, sluit je dan zeker aan bij de groep Mechelen Klimaatneutraal op het platform energieid.be. Je geeft elke maand je meterstand in en het systeem houdt je verbruik bij. Het vertelt je zelfs of je het beter of slechter doet dan andere leden! Nieuwsgierig?
Schrijf je dan nu in!

660 000 euro voor het klimaat

De provincie Antwerpen maakt 660 000 euro vrij voor klimaatsubsidies. Verenigingen, scholen, intergemeentelijke samenwerkingsverbanden,… kunnen een project indienen. Scholen kunnen ook terecht op de informatie - avond van MOS op donderdag 26 mei 2016. Heb jij interesse om een project in te dienen? Bekijk dan zeker de voorwaarden en contacteer de dienst Duurzame Ontwikkeling en Energie voor een eventuele samenwerking met de stad Mechelen. 

Buurtcompost Mechelen

De buren van het Groot Begijnhof richten samen een buurtcompost op. Tien gezinnen gaan van start om samen hun groenafval te composteren. Ze verzamelen alle compost op een plekje naast de ring en een aantal keer per jaar komen ze samen om de compost over te zetten en te oogsten. Dit project is mogelijk dankzij de steun van de stad Mechelen en CERA. Alle informatie vind je op de Facebook pagina ‘Buurtcompost Mechelen’. Wil jij ook een klimaatneutraal project opzetten, vraag dan zeker de ondersteuning (tot 5000 euro) van de stad Mechelen. 

Investeer 100 euro in het klimaat!

Busleyden Atheneum, campus Caputsteen, heeft de ambitie om klimaatneutrale school te worden. De school won de stadswedstrijd ‘Paraat voor het klimaat’* en organiseert nu ook een crowdfunding om de nodige middelen voor het klimaat op te halen. Iedereen kan investeren per schijf van 100 euro via het platform www.socrowd.be. Let op, de school vraagt geen giften. Na afloop van het project krijgt iedereen zijn inleg terug. Je intrest: een klimaatneutrale school, gesensibiliseerde leerlingen, informatie over energiezuinig wonen en een zakje zaadconfetti van inheemse bloemenpracht!
*Een actie in samenwerking met MOS, Stad Mechelen, Kamp C en socrowd cvba.

Samenaankoop huishoudtoestellen is een succes!

Proficiat aan alle eigenaars van een nieuw energiezuinig huishoudtoestel. Ze kochten samen meer dan 200 toestellen en besparen zo samen jaarlijks 15 645 euro op hun energiefactuur! Een investering die rendeert, ook voor het klimaat. Alle toestellen samen zorgen voor een besparing van meer dan 14 ton CO2 per jaar!  Bedankt aan alle intekenaars!

UN City Hall Talk | 30.05.2016

De stad Mechelen organiseert, in samenwerking met CIFAL Flanders, een infomoment over de Sustainable Development Goals (SDG’s) of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.
Wat kunnen de SDG’s voor jou, je bedrijf, je organisatie betekenen en hoe kan je ze gebruiken als een leidraad binnen de eigen werking?
Op het programma: Peter Wollaert (CIFAL), Betty De Wachter (VVSG) en praktijkvoorbeelden uit Mechelen. Ontdek het volledige programma en schrijf je gratis in voor 24 mei 2016.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 Stad Mechelen, All rights reserved.