Copy
Delende buurten - Café Klimaatneutraal - Renovatiemobiel - Bakfietsen - Provinciaal Beleidsplan Ruimte - Isoleren - Klimaatplan 2030 - Doe mee!
Online versie

Infosessie Delende Buurten: Arsenaalwijk

Wil je weten of je sneller op het werk geraakt met de trein? Of hoe het gezelliger wordt in de auto door te carpoolen? Samen met jou - buurtbewoner, werknemer, handelaar of klant van de Arsenaalwijk in Mechelen - gaan Taxistop en Autodelen.net na wat je nodig hebt in de wijk om je vlot op een andere manier te verplaatsen. Wil je graag gratis duurzame alternatieve testen of meer weten? Kom dan naar één van de infosessies in het wijkhuis Arsenaal.

Donderdag 5 september 19.30u  Wijkhuis Arsenaal Hamerstraat 21-25

Buurtbabbel Café Klimaatneutraal

Heb je interesse om je woning te renoveren? Kom dan naar de buurtbabbel en ontdek of samen met je buren renoveren iets voor jou is. Een renovatiebegeleider van Mechelen Klimaatneutraal geeft je meer uitleg. Autodelen.net geeft die avond ook een workshop over gedeelde mobiliteit!

Donderdag 12 september 19.30u
Wijkhuis Arsenaal Hamerstraat 21-25

De Renovatiemobiel: locaties najaar 2019

Na een korte zomerstop is de Renovatiemobiel terug op pad! Dit najaar vind je hem in Battel, Arsenaal, Heffen, Leest, Nekkerspoel en Hombeek. Data, openingsuren en activiteiten vind je op de website.

Ik bakfiets, jij bakfietst, wij bakfietsen

Je ziet ze al maar meer rijden: bakfietsen in alle maten, vormen en kleuren. Logisch ook, want behalve gezond, goedkoop en goed voor het milieu, is fietsen ook vaak sneller. Ben jij nieuwsgierig naar het hoe, wat, waar en wanneer van bakfietsen? Dan vind je hier meer informatie terug!

Hoe wonen in de toekomst?

De bevolking groeit maar de beschikbare ruimte neemt niet toe. Tijd dus om samen af te spreken hoe we die ruimte in de toekomst gaan gebruiken. De Provincie Antwerpen maakte een Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen op. Geef ook jouw mening!

Infoavond 'Isoleren is een noodzaak'

Dakisolatie is één van de meest interessante investeringen voor je woning. Het zorgt voor een lagere energiefactuur en beter wooncomfort. Laat je informeren en zie al je vragen beantwoord tijdens deze infosessie. Hoe dik moet je isolerende laag zijn? Waarop moet je letten bij een plat of hellend dak? Vermijd verrassingen, doorprik verkooppraatjes en maak betere keuzes.

Woensdag 2 oktober 19.30u Cultuurcentrum Mechelen. Schrijf je nu in voor deze gratis sessie.

Klimaatplan 2030: bevraging voor ondernemingen

De stad Mechelen engageert zich om tegen 2030 40% CO2 te besparen. Een klimaatplan met acties om de gevolgen van klimaatverandering te onderzoeken en aan te pakken wordt opgemaakt. Tot 7 oktober kunnen ondernemingen de online bevraging invullen en zo mee schrijven aan het plan. Deelnemers maken kans op een Mechelenbon t.w.v. € 50.

Op 17 oktober ontdek je de resultaten van de bevraging in het ondernemershuis en kan je meepraten over hoe we samen Mechelen klimaatneutraal maken.

Doe mee!

Hoe thuis composteren? Laat je op zondag 8 september inspireren in het domein Tivoli.

Kom op 19 september naar de tweede infosessie 'Delende Buurten' en maak een testrit met een elektrische wagen.

Laat op donderdag 19 september de auto aan de kant en doe mee met Car Free Day.

Gedaan met zwerfvuil! Ruim op 21 september mee op tijdens de World Cleanup Day.

Op zondag 22 september tijdens UiT zonder uitlaat ontdek je in het pop-up warmteloket hoe warm jouw dak is.

Hajo Beeckman, woordvoeder van het Vlaams Verkeerscentrum, geeft op maandag 23 september zijn visie op duurzame mobiliteit.

Ontdek tijdens het weekend van 27 september paddenstoelen en elfenhuisjes in het Vrijbroekpark. 

Nog tot 30 september kan je jouw idee voor een klimaatvriendelijke buurt indienen.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2019 Stad Mechelen, All rights reserved.