Copy
groepsaankoop elektrische (bak)fiets - klimaatneutrale buurt - paraat voor het klimaat - dagen zonder vlees - fietsleveringen - acitiviteiten
Online versie

Een goedkopere elektrische (bak)fiets: Save the dates

Momenteel hebben 1050 Mechelaars zich vrijblijvend ingeschreven voor de groepsaankoop elektrische (bak)fiets of step.
Heb jij je vrijblijvend ingeschreven? Lees dan zeker verder want ...
... om de leveranciers iets meer tijd te geven om hun offertes in te dienen, zal het aanbod vanaf 20 februari  bekend gemaakt worden i.p.v. op 6 februari.
Je krijgt dan van ons nog een e-mail met alle details over hoe je definitief kan inschrijven en bestellen. Voor de elektrische steps is er jammer genoeg geen enkele offerte ingediend. De elektrische step kan dus niet aangekocht worden via deze groepsaankoop.
Noteer alvast zondag 26 maart 2017 in je agenda, want dan zal je de aangeboden fietsen kunnen bekijken. Meer info volgt nog.

Is jouw school paraat voor het klimaat?

Mechelen Klimaatneutraal streeft naar een vermindering van de CO2 uitstoot met 20% tegen 2020. We dagen daarom iedereen uit om zijn steentje bij te dragen en ondersteunen waar we kunnen. Ook de scholen. Daarom voorziet de stad voor de 2de maal subsidies voor twee klimaatinvesteringen van scholen met 35.500 euro als zowel ouders, leerlingen, leerkrachten en directie aan het project deelnemen.
Meld je school aan voor 1 mei 2017 via het aanmeldingsformulier  of schrijf je in voor de informatie-avond op
21 maart 2017 om 16.30u
Zeeridder, zaal Panorama, Befferstraat 25, Mechelen
Meer info.

Fietsleveringen

Wist je dat heel wat Mechelse handelaars en ondernemers de fiets gebruiken om producten aan huis of op het werk te leveren? Handig als je zelf geen tijd hebt of moeilijk te been bent.
Meer info.

Subsidie klimaatneutrale buurt

Ben je de slechte berichten rond de klimaatsverandering beu en heb je zin om samen met je buren iets positief te doen voor het klimaat? Grijp dan nu je kans om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Mechelen via het subsidiereglement Klimaatneutrale initiatieven en buurten. 
Type 1
Projecten type 1 (klimaatversterkende projecten) zetten vooral in op het verspreiden van informatie over het klimaat. Denk aan een lezing, informatieavond, beurs, film, ... De subsidie bedraagt maximaal 500 euro. 
Dien een online aanvraag in, ten laatste 6 weken voor de activiteit. Je kan ook het standaardformulier digitaal doorsturen. 
Type 2
Deze projecten dragen direct bij tot een beter klimaat. Niet alleen maken we een subsidie van maximaal 5000 euro per project vrij, we willen ook samen met jou nadenken over wat kan.
De dienst Duurzame ontwikkeling en Energie helpt je op weg met je aanvraag.
Dien een dossier in tegen uiterlijk 31 maart 2017 en maak Mechelen een stukje Klimaatneutraler.

Dagen Zonder Vlees

Van 1 maart tot 15 april start opnieuw 40 Dagen Zonder Vlees. Daag jezelf uit om 40 dagen minder vlees en vis te eten. Meedoen kan al vanaf 1 dag. Elke dag telt.
Sluit je aan bij de Mechelse groep.

 

Tips voor Klimaatneutrale activiteiten

Maak zelf je eigen natuurlijke huishoudproducten
07.02.2017 - 19.30u
H9
Hanswijkstraat 9, Mechelen
Workshop fietsherstel
11.02.2017 en 18.02.2017 - 10u
't Atelier vzw
Battelsesteenweg 50-52, Mechelen
Cowspiracy
18.02.2017 - 20u
Café Sava
Grote Markt, Mechelen 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2017 Stad Mechelen, All rights reserved.