Copy
EGLA 2020 - Renovatiebegeleiding - Volksbevraging klimaatplan - Blauwe zak - Elektrische deelwagens - Boom zoekt grond - Doe mee!
Online versie

Mechelen wint European Green Leaf award

In 2020 mag Mechelen zich de duurzaamste stad van Europa noemen. Samen met het Ierse Limerick won Stad Mechelen in Oslo de European Green Leaf Award 2020, een prestigieuze erkenning van de Europese Commissie voor steden die inzetten op duurzaamheid en levenskwaliteit. Mechelen is een sterk groeiende stad en dat gebeurt op een duurzame manier, met heel wat inspanningen rond deeleconomie en klimaatadaptatie. Proficiat! Meer lezen?

Doe beroep op renovatiebegeleiding!

Wil je een renovatie niet alleen aanpakken? Schrikt het technische aspect van een verbouwing je af? Ben je niet thuis in de wereld van renovatiewerken of heb je weinig tijd? Doe dan beroep op gratis renovatiebegeleiding en ondersteuning van de BENOvatiecoach. Zo ben je zeker van de juiste aanpak!
Meer informatie & inschrijvingen

Volksbevraging Belgisch klimaatplan

De overheid lanceert een online volksbevraging over de Belgische klimaatplannen. Door de vragenlijst krijgen burgers de mogelijkheid om zich uit te spreken over de engagementen die de verschillende Belgische overheden in het Nationaal Energie- en Klimaatplan (NEKP) aangaan. De enquête staat op www.nationaalenergieklimaatplan.be en kan je invullen tot 15/07.

De nieuwe blauwe zak

Je hebt er vast al van gehoord. Binnenkort gaan we nog meer sorteren en recycleren, want er komt een nieuwe blauwe PMD-zak waarin meer verpakkingen zullen mogen dan vroeger. In Mechelen komt de nieuwe zak er vanaf 1/01/2021. Kijk hier voor meer info.

Infosessie elektrische deelwagens

Op zaterdag 29 juni van 14.30u tot 17.00u vindt aan het station van Mechelen een infosessie plaats rond het gebruik van de elektrische deelwagens van Cambio. Maak kennis met het deelnetwerk van wagens in Mechelen en kruip zelf achter het stuur voor een testritje. Samen werken we zo naar een betere luchtkwaliteit en verkeersleefbaarheid.

Over de standplaatsen en deelwagens van Cambio in Mechelen is meer info op de website van de stad te vinden.

Boom zoekt grond

De komende jaren wil Mechelen massaal veel bomen planten en daarvoor hebben we ook jou nodig! Heb jij nog plaats voor een of meerdere bomen? Surf dan snel naar mechelen.be/boomzoektgrond. Wij regelen de aankoop, je moet ze enkel nog planten. Zo help je de stad te vergroenen én CO2 te verminderen. Doen!
Aanmelden kan tot en met 31/08.

Doe mee!

Kom op zaterdag 29 juni langs voor een gratis testrit in één van de elektrische deelwagens van Cambio.

Groener feesten doe je op 29 en 30 juni op muziekfestival Ottertrotter.

Laat je fiets of elektrotoestel herstellen tijdens het Repair café op 6 juli.

Monsieur Léon leert je op zaterdag 6 juli duurzaam scheren met opa's open mes.


Hoe thuis composteren? Laat je op zondag 14 juli inspireren in het domein Tivoli.

Mee nadenken over een groen en eetbaar Mechelen doe je bij de zadenbib. Kijk voor meer info op de Facebookpagina van de Klusbib.

Bang om je in juli en augustus te vervelen? Op de plek van de SON zoekt tijdelijke versterking bij de uitbouw van de gezelligste zomerbar van Mechelen.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2019 Stad Mechelen, All rights reserved.