Copy
Samenaankopen - Climate Express - M-Fair - Energiedagen - EnergieID - Fietstelweek - Energielening - Ecokoerier
Online versie

Samenaankoop PV panelen groot succes

Meer dan 11.000 mensen, waaronder 390 Mechelaars, namen deel aan de groepsaankoop voor PV panelen van de provincie Antwerpen. De aangeboden korting bedraagt maar liefst 26%! Nam je deel aan deze groepsaankoop of overweeg je PV panelen te installeren? Dan kan je een energielening aanvragen bij www.mechelen.be/energiepunt.

Van Mechelen naar Parijs met Climate Express

Mechelen Klimaatstad, Transitie Mechelen, Vormingplus en Energiepunt Mechelen organiseren in aanloop van de klimaattop in Parijs eind november – begin december 2015    gratis activiteiten rond energie en klimaat: gespreksavonden, geefpleinen en zelfs Steven Vroman, de low impactman komt zijn verhaal vertellen. Het doel is om met zoveel mogelijk Mecheleaars naar Parijs te gaan. Het programma vind je hier.
Wil je mee naar Parijs? www.climate-express.be

Energiedagen 27-29 oktober

Ga je bouwen of verbouwen? Ben je benieuwd of je concrete plan op papier ook duurzamer en energievriendelijker kan? Maak dan een afspraak voor gratis planadvies door de architecten van Kamp C tijdens de Energiedagen op dinsdag 27 oktober of donderdag 29 oktober. Of bezoek een demowoning (energiezuinige renovatie) of passiefwoning op woensdag 28 oktober. 
Inschrijven en info: www.mechelen.be/energiepunt

Doe mee aan de FietsTelweek

Spring van 16 tot 22 september op je fiets en laat je tellen tijdens de allereerste Vlaamse FietsTelweek ooit! Of breng je fietsgewoontes in kaart met de gratis FietsTelApp. Je ziet dan dagelijks wat je bijdrage betekent voor de mobiliteit, je gezondheid en hoeveel CO2-uitstoot je uitspaart met de fiets.
Dankzij jouw fietsverplaatsingen wordt het Vlaamse fietsgedrag in kaart gebracht en kan het mobiliteitsbeleid hierop inspelen. De FietsTelweek is een initiatief van Fietsberaad Vlaanderen

Word Ecokoerier

De stad wil fietskoeriers ondersteunen en een volwaardige rol in de stad laten opnemen. In dat kader werden de Ecokoeriers Mechelen gelanceerd. Mensen die de zaterdagse markt bezoeken kunnen hun aankopen in een drop off point op de markt achterlaten. De fietskoeriers zorgen ervoor dat deze aankopen vervoerd worden richting de rand van de stad (jeugdherberg Zandpoortvest) of zelfs naar huis.
De stad is voor dit project op zoek naar geëngageerde vrijwilligers. Ben je enthousiast en klantvriendelijk en heb je op zaterdag een paar uur de tijd, laat het ons dan weten.
Interesse? Stuur een mailtje naar aanwervingen@personeelmechelen.be, of bel even naar Anja Nees, T 015 44 52 60


Samenaankoop groene stroom

Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot het milieu?  Doe dan mee met de groepsaankoop groene stroom en gas van het Antwerpse provinciebestuur. Mechelen steunt dit initiatief. Nog tot en met 6 oktober kan je vrijblijvend inschrijven.  Bel je lid van een vereniging, sportclub of bestuurder van een KMO, dan kan je ook inschrijven op de samenaankoop.
Meer info op www.samengaanwegroener.be

M-Fair: Eerlijk gekleed 

Hoe eerlijk is kledij? Kom het ontdekken op M-Fair: Eerlijk gekleed, een doorlopende markt met kleren, accessoires en zelfs stoffen en wol. Geen inspiratie? Laat je dan verrassen door de mooiste ontwerpen op de modeshow of volg een gratis workshop. De kleinsten kunnen luisteren naar het verhaal van de eerlijke kleren van de keizer.
Meer info en inschrijven: www.mechelen.be/m-fair

Jouw energieID

De gas- en elektriciteitsfactuur neemt tegenwoordig een ferme hap uit het gezinsbudget. Gelukkig kan je daar zelf iets aan doen. Onder het motto ‘meten is weten’, is een zicht op je huidige energieverbruik een belangrijk startpunt. Zo weet je of je acties in de toekomst effect hebben. Daarom roept de stad alle Mechelaars op om hun meterstanden te registreren op het digitaal monitoringplatform EnergieID.be. Meld je vervolgens aan onder de groep Mechelen Klimaatneutraal.

Nog meer investeren met de energielening

De energielening is verbeterd en dat moet iedereen weten! De Vlaamse regering heeft niet alleen het beschikbare budget verdubbeld. Ze maakt de energielening nu ook beschikbaar voor nog meer investeringen. Van isolatiewerken, energiezuinige verwarming en zonneboiler tot een douchewarmtewisselaar, isolerende buitendeuren, luchtdichting of ventilatiesysteem, de energielening is er voor jou. Bovendien kan je zelfs een tweede energielening aanvragen zodra je eerste energielening volledig is terugbetaald. Zo zorgen we ervoor dat je woning stapsgewijs heel energiezuinig en comfortabel wordt.
Alle informatie op www.mechelen.be/energiepunt.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2015 Stad Mechelen, All rights reserved.