Copy
See2Do! - paraat voor het klimaat - samenaankopen - piknik botanik - ottertrotter
Online versie

Europees project See2Do! goedgekeurd

Het grensoverschrijdend Interreg VA programma Vlaanderen-Nederland keurde het See2Do!-project goed. In See2Do! werken Vlaamse en Nederlandse partners samen om inwoners aan te zetten tot de energetische renovatie van hun woning. Hierbij volgen ze het 'Doen door Zien' principe. In Mechelen gaan we aan de slag met: luchtthermografie, digitale loketten en het Bijna EnergieNeturaal (BEN)-renoveren van een gedeelte van het dorpshuis van Hombeek. Het project startte op 1 mei 2016 en loopt tot 30 april 2019. 

Samenaankoop asbestdaken en -gevels

IVAREM en OVAM organiseren samen een groepsaankoop om asbesthoudend materiaal te vervangen door een veilig alternatief. Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte blijven van het verdere verloop van de groepsaankoop? Schrijf je dan vrijblijvend in via het inschrijvingsformulier of bel 0800 90 441.
Inschrijven op de groepsaankoop is mogelijk tot 30 juni 2016.
Informatieavond (inschrijven is niet nodig) 
29 juni 2016 om 20u
Ontmoetingscentrum De Kettinghe
Sint Amandusstraat 5A, 2801 Heffen

Piknik Botanik

De wijkraad Centrum organiseert een gezellige, afvalarme picknick in de Kruidtuin ofte 'den botanik'. Al jaren een succes bij grote en kleine Mechelaars. Breng zelf je zelfgemaakt eten mee in potjes en doosjes.  Drank kan je kopen.
Zondag 19 juni  2016 11-15u
Kruidtuin Mechelen

Mechelse scholen paraat voor het klimaat

In de wedstrijd ‘Paraat voor het klimaat’ zetten Mechelse scholen zich in voor het klimaat. Busleyden Atheneum – campus Caputsteen haalde zo al 5000 euro op via crowdfunding. VBS Don Bosco heeft echter jouw steun nog nodig. Steun hen via crowdfunding. Ook in 2016 krijgen twee nieuwe scholen steun. De zes kandidaten van de shortlist zijn gekend. Ontdek hen op www.mechelen.be/klimaatneutraal

Samenaankoop zonnepanelen

Laat de zon jouw energiefactuur verlichten.  De CO2 uitstoot actief helpen verminderen, je eigen energie opwekken en zo je energiefactuur doen dalen en Mechelen Klimaatneutraal maken?  Dat doe je door mee te doen aan de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen!
Schrijf je vrijblijvend in t.e.m. 9 augustus 2016 via www.samengaanwegroener.be. De provincie biedt een totale begeleiding, van offerte tot goede werking van de installatie.  Vorig jaar was er een korting van 26% en werden er een  147 tal installaties geplaatst in Mechelen.

Ottertrotter

Op zondag 26 juni laat Ottertrotter de zon volle bak schijnen over het Mechelse Tivolipark. Met hartverwarmende, multiculturele muziek uit alle windstreken kom je zonder twijfel ogen, oren en benen tekort. Op het eco-plein kom je alles te weten over klimaatneutraal leven in Mechelen.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 Stad Mechelen, All rights reserved.