Copy
warmteluchtfoto - UiT zonder uitlaat - energiedagen duurzaam planadvies - samenaankoop groene energie - toekomst zonder auto - facebook
Online versie

Hoe warm is jouw dak?

Komende winter vliegt een vliegtuig boven Mechelen om warmtefoto’s van de daken te maken. Op die manier wil de stad in kaart brengen of een dak al dan niet (goed) geïsoleerd is. Om de gegevens zo goed mogelijk te valideren, zijn vrijwilligers nodig die in de nacht van de vlucht de temperatuur onder hun dak meten.
Schrijf je tot 14 oktober in als vrijwilliger via de website of kom langs op het informatiemoment in de Keldermanszaal (stadhuis) op 24 oktober. 
Achteraf kom je te weten hoe goed je huis geïsoleerd is.

Dit initiatief past in het project See2Do! dat Europese steun ontvangt uit het Europese fonds voor Regionale Ontwikkeling via het grensoverschrijdend programma Interreg Vlaanderen-Nederland.

Energiedagen | Duurzaam planadvies

Ga je (ver)bouwen en wil je weten of dat duurzamer en energievriendelijker kan? Maak dan een afspraak voor gratis planadvies door de architecten van Kamp C tijdens de Energiedagen op 13, 15, 21 en 23 september, telkens tussen 14 en 18u.
De plaatsen tijdens de Energiedagen zijn beperkt. Schrijf je dus zeker in via
T 0800 20 800 of
W mechelen.be/afspraak.
Meer info: mechelen.be/klimaatneutraal .

Volg ons op Facebook

Ben je graag als eerste op de hoogte van alle klimaatneutrale nieuwtjes? Volg ons dan via Facebook.

UiT zonder uitlaat

Ga opnieuw UiT zonder uitlaat op zondag 18 september en beleef tussen 13 en 18u een actief en bruisend Mechelen zonder auto.
De binnenstad wordt die dag het terrein van vele standhouders die staan te trappelen om je te laten kennismaken met hun sport-, cultuur- en vrijetijdsaanbod.
Mechelen Klimaatneutraal is er ook bij op de Korenmarkt met een gloednieuw Ecoplein. Ontdek alles over klimaatneutraal leven in Mechelen, maak een ritje met de huifkar-shuttle, volg een workshop of race mee met je plooifiets. 

Samenaankoop groene energie

Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot het milieu?  Doe dan mee met de groepsaankoop groene stroom en gas van het Antwerpse provinciebestuur. Mechelen Klimaatneutraal steunt dit initiatief. Nog tot en met 11 oktober 2016 kan je vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting inschrijven. Schrijf je in via de website of kom langs tijdens de loketdienst op dinsdag 20 september 2016 tussen 8.30 en 11u in het Huis van de Mechelaar. Breng zeker je energie-facturen mee!

Van auto zonder toekomst naar toekomst zonder auto

Als wij ons klimaat kunnen veranderen, waarom zouden wij dan onze mobiliteit niet kunnen veranderen? Kris Peeters laat je met zijn frisse ideeën zien dat (auto)mobiliteit bij nader inzien toch iets heel anders is dan gedacht.
20.09.2016 - 20-22u
Stadsschouwburg, Keizerstraat 3, Mechelen
Gratis, inschrijven via Vorming Plus
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 Stad Mechelen, All rights reserved.