Copy
samenaankoop huishoudtoestellen - klik JA - debatavond - wereldse markt - lezing Serge De Gheldere - climate express 
Online versie

Iedereen wil toch een energiezuinig toestel!

Doe mee met de samenaankoop huishoudtoestellen!
Wist je dat het NU het ideale moment is om je oudere en energieverslindende koelkast, diepvriezer, wasmachine, vaatwasmachine of droogkast ... door een superzuinig  A+++ exemplaar te vervangen?
Mechelen organiseert als eerste stad in Vlaanderen een groepsaankoop energiezuinige huishoudtoestellen voor al haar inwoners. Deze actie kadert in de campagne Mechelen Klimaatneutraal.  
Maak je geen zorgen over de technische specificaties zoals het laadvermogen, de inbouwmogelijkheden, … We voorzien een model voor elke behoefte!  Samen in groep aankopen, geeft jou een supersterk prijsvoordeel! 
Al 190 Mechelaars schreven zich in voor deze samenaankoop.
 
Interesse?
Schrijf je dan in, gratis en zonder aankoopverplichting.
Wij houden je op de hoogte van het aanbod.

19.12.2015 - Mondiale en Duurzame Kerstmarkt

Kom tijdens 'Het Warmste Weekend' naar de Mondiale en Duurzame Kerstmarkt om je kerstinkopen te doen!
Naast de Wintermarkt op de Haverwerf ben je op zaterdag 19 december meer dan welkom in het Congrescentrum Lamot!
Verwarm je binnen op de Wereldse Markt en laat je verleiden door de mooie geschenkjes uit zuiderse landen zoals Senegal, Mali, Guatemala, Togo en India.
Live wereldmuziek en verrassende proeverijen maken het allemaal extra gezellig. Bovendien steun je de projecten rond Kinderrechten in het Zuiden.
Het duurzame luik bij de Wereldse Markt mag absoluut niet ontbreken. Zo krijg je tips over vegetarische voeding en informatie over hoe jij kan bijdragen aan een klimaatneutraal Mechelen.
Als kers op de taart is er ook een geefplein!
Praktisch: zaterdag 19 december 2015, Congres- en Erfgoedcentrum Lamot,Van Beethovenstraat 8-10, 11 - 18.30u.

100 Mechelaars gaan naar Parijs met Climate Express

In aanloop van de klimaattop in Parijs die doorgaat eind november – begin december 2015 organiseerden Mechelen Klimaatstad, Transitie Mechelen, Vormingplus Mechelen en Energiepunt Mechelen een aantal gratis activiteiten rond energie en klimaat o.a.: gespreksavonden, geefpleinen, ... Het doel was om met zoveel mogelijk Mechelaars naar Parijs te gaan. Maar liefst 100 Mechelaars gaan volgende week per fiets, trein of per bus naar Parijs om de eisen rond een nieuw klimaatakkoord kracht bij te zetten. 
W www.climate-express.be 

Zeg JA voor een nieuw wereldwijd klimaatakkoord!

Op zondag 20 september lanceerde de federale overheid - met de hulp van de vier leefmilieuministers - de campagne 'Klik voor het klimaat', die alle burgers uitnodigt om de beleidsmakers die deelnemen aan de klimaattop van Parijs eind november - begin december 2015 aan te moedigen in hun onderhandelingen voor een ambitieus klimaatakkoord. Door te klikken op www.klimaat.be/klik kan je ook "JA zeggen" voor een nieuw klimaatakkoord dat aan de volgende eigenschappen moet voldoen: wereldwijd, ambitieus, billijk en juridisch bindend.

9.12.2015 - Debatavond over gemeentelijk mondiaal beleid 

Peter Verlinden (VRT) , Bogdan Vanden Berghe (11.11.11), Lily Deforce (Fairtrade Belgium), Sandra Galbusera (Plan België), Arsène Attidokpo (Togo debout vzw), Jeroen Van Laer (schepen Internationale Solidariteit Edegem), Marina De Bie (schepen Internationale Samenleving Mechelen), videoboodschap vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo
Moeten steden en gemeenten aan ontwikkelingssamenwerking doen?  Wat is de meerwaarde van een lokaal bestuur binnen de ontwikkelingssamenwerking en wat zijn de voordelen van Noord werking en bewuster consumeren in het totale verhaal van ontwikkelingssamenwerking?  We laten enkele experten aan het woord en sluiten de avond af met muziek en een drankje.
PraktischAuditorium Cultuurcentrum, (Minderbroedersgang 5, Mechelen), woensdag 9 december 2015, 20 - 22u 
Inschijven via regiomechelen@vormingplus.be of 015 43 41 20

18.02.2016 - lezing Al Gore ambassadeur Serge De Gheldere 

Ligt Mechelen over 100 jaar onder de Zeespiegel? Hoeveel CO2 stoot de gemiddelde Mechelaar uit? Wat kunnen we samen doen om de verandering tegen te gaan? Ontdek alles over Mechelen Klimaatneutraal in de lezing van Serge De Gheldere. De klimaatambassadeur van Al Gore licht toe hoe het gesteld is met het klimaat in Mechelen en wat jij eraan kan doen. Schepen Marina De Bie leidt deze boeiende lezing in met de concrete plannen van de stad om klimaatverandering een halt toe te roepen.
Vormingplus regio Mechelen organiseert deze boeiende gratis lezing in samenwerking met de stad Mechelen.
Praktisch: donderdag 18 februari 2016, gratis, Stadsschouwburg, Mechelen, 20u
Hoe in te schrijven volgt in de nieuwsbrief van januari 2016. Save the date!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2015 Stad Mechelen, All rights reserved.