Copy
klimaatkenner - paraat voor het klimaat - dagen zonder vlees - fashion revolution - waterwinst - energiezuinige huishoudtoestellen - ECOkoeriers
Online versie

Ben jij een klimaatkenner?

Ongetwijfeld ben jij, net zoals zoveel mensen, ook bezorgd over het klimaat
Technopolis deelt deze bezorgdheid en wil mensen stimuleren om kennis te vergaren over het klimaat en zo zelf actie te ondernemen. Voor het ontwikkelen van materiaal willen ze eerst zoveel mogelijk informatie verzamelen en jou ook de kans geven om hieraan mee te werken. 
Ben je bezorgd om het klimaat en wil je Technopolis helpen om er iets aan te doen? 
Vul dan de vragenlijst 'Ben jij een klimaatkenner?' in of kom naar onze gespreksgroep op woensdag 20 april. Want ook jouw stem telt!
Werk je in het onderwijs, kom dan zeker naar de focusgroep voor onderwijs op 27 april. 

Dagen zonder Vlees

122 Mechelaars deden mee aan dagen zonder vlees. Zo bespaarden we samen bijna 50 00 m² op onze ecologische voetafdruk. Dat is evenveel als 36 805 baden water of 68 964 km autorijden. Proficiat aan alle deelnemers. Ook interesse, ontdek de recepten op www.dagenzondervlees.be en bereid je voor op de volgende editie!

30 Dagen waterwinst


Drinkwater is kostbaar. Regenwater is erg veelzijdig. Daarom geven we in april een maand lang extra aandacht aan wat er uit onze kranen en van onze daken stroomt. Tijdens 30 dagen waterwinst trakteren we je een maand lang op een resem tips over de beste methoden om water te gebruiken zodat je ecologisch en economisch echt verschil kan maken. De uitdaging voor deelnemers speelt op drie vlakken. Dit zijn ze in een notendop:
  1. Drink kraantjeswater
  2. Gebruik regenwater i.p.v. kraantjeswater waar mogelijk
  3. Wees spaarzaam met kraantjeswater
Ga de uitdaging aan en probeer dagelijks te scoren in alle drie de categorieën! Schrijf je nu in op www.30dagen.be

Laatste kans om in te schrijven voor de samenaankoop energiezuinige huishoudtoestellen

Wil ook jij ook nog een energiezuinig huishoudtoestel aankopen* aan verminderde prijs? Bekijk de praktische afspraken en schrijf definitief in tot en met 30 april 2016 via
http://www.mechelen.be/samenaankopen
Wie een energiezuinig toestel koopt, maakt kans op een waardebon t.w.v. maximaal 500 euro. 

* Dit aanbod is enkel geldig voor Mechelaars* (Als je niet-Mechelaar bent en je schreef je in voor 31.12.2015, dan kan je ook intekenen op het projectaanbod.)

Is jouw school paraat voor het klimaat?

Mechelen Klimaatneutraal streeft naar een vermindering van de CO(equivalent) uitstoot met 20% tegen 2020.  We dagen daarom iedereen uit om zijn steentje bij te dragen. Ook de scholen. Daarom subsidieert de stad voor de tweede maal twee klimaatinvesteringen van scholen met 35.500 euro. We vragen wel dat iedereen (ouders, leerlingen, leerkrachten en directie) bij het project wordt betrokken. Ouders krijgen zelfs de mogelijkheid om mee te investeren in de klimaatmaatregelen van de school. Meld je school nu aan via het aanmeldingsformulier voor 1 mei 2016. Meer info vind je in het wedstrijdreglement. De stad werkt voor dit reglement samen met SocrowdKamp C en MOS

Fashion Revolution

Mechelen zet zich in voor eerlijke en duurzame kledij. De Mechelse Fairtrade trekkersgroep roept daarom op om mee te doen met de Fashion Revolution van 18 tot 24 april 2016. Print deze afbeelding af, toon je label (draai je kledingstuk om) en post je foto met de #whomademyclothes op de Facebook pagina van Fairtrade Mechelen. De twee origineelste inzendingen maken kans op een Mechelenbon van € 50 of een bon ter waarde van € 50 Supergoods (Ecodesign & Fair Fashion).
Krijg je niet genoeg van eerlijke mode? Kom dan naar de film ‘The true cost’ in het ondernemershuis op zaterdag 24 april om 19.30u, georganiseerd door Amnesty International Mechelen.

Winkelzakjes te zwaar? Geef ze aan de ECOkoerier!

Mechelen biedt shoppers een unieke dienstverlening: aankopen kan je achterlaten in de winkels en de ECOkoeriers zorgen ervoor dat ze later die dag op een afgesproken uur bij je thuis worden geleverd. Woon je in Mechelen, dan betaal je slechts 5 euro, ongeacht het aantal pakketten en het aantal winkels waar je ze aankocht. Zo kan je een hele dag shoppen en de stad beleven, zonder met je tasjes te zeulen.
Op het inzamelpunt op de Botermarkt kan je je aankopen ook gratis in bewaring geven tot ten laatste 18.30u. Je kan ze ook laten verzenden naar de randparking Zandpoortvest 2 of thuis laten leveren. 
De ECOkoeriers zijn 100 % ecologisch. Ze zorgen voor minder autoverkeer in de binnenstad en maken het makkelijker om met de fiets naar de binnenstad te komen of te parkeren op de gratis randparking. Deze praktische dienst maakt shoppen in Mechelen extra fijn!
Meer weten? www.shoppeninmechelen.be
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 Stad Mechelen, All rights reserved.