Copy
groepsaankoop elektrische (bak)fietsen en steps - transitiecafé en speelgoedplein - energieID - warmteluchtfoto - wereldse markt - films - M-Fair
Online versie

Een goedkopere elektrische (bak)fiets of step

Schrikt het prijskaartje van een elektrische fiets je af of zie je in het aanbod het bos door de bomen niet? Neem dan deel aan de Mechelse groepsaankoop! Zo kan je goedkoper een elektrische (bak)fiets en/of step aanschaffen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over technische specificaties of de service na verkoop. De stad doet voor deze groepsaankoop beroep op IGEMO en op haar inwoners, die via een stuurgroep alle knopen doorhakken.
Interesse? Schrijf je dan in voor 1 februari via www.mechelen.be/klimaatneutraal, gratis en zonder aankoopverplichting. Zo blijf je op de hoogte over het aanbod.

Hoe warm is jouw dak?

Wegens succes zijn de inschrijvingen voor vrijwilligers voor de warmteluchtfoto verlengd tot eind november. Schrijf je dus snel nog in als vrijwilliger en ontdek hoe warm jouw dak is!
Er komt ook nog een informatiemoment in december. Hou dus zeker je mail in de gaten! 

Droomfilms die je wakker houden

Mechelen Mondiaal organiseert wereldcinema in het filmhuis. Wereldse films om heerlijk bij weg te dromen of net heel hard wakker geschud te worden! De films zijn altijd ten voordele van een goed doel. Ook de fietsersbond schudt je wakker met Bikes vs. Cars. Deze documantaire onderzoekt het dagelijkse drama van verkeer in de wereld en revolutionaire veranderingen. 
Filmhuis Mechelen (Cultuurcentrum Mechelen)
31.10: Bikes vs. Cars
14.12 : The Invisible City
12.12: Ixcanul
20.12: Fuocoammare
De films starten om 20.30u
www.filmhuismechelen.be

Transitiecafé en speelgoedplein Mechelen klimaatstad

Mechelen Klimaatstad organiseert een transitiecafé en speelgoedplein. Heb je een idee of een project voor een duurzaam Mechelen? Stel het voor en leer het idee van anderen kennen. Op het speelgoedplein kan je terecht met je speelgoed om weg te geven. Kom met lege handen en neem gratis een mooi stuk speelgoed mee. Laat je portemonnee thuis!
Refuge
Onze-Lieve-Vrouwestraat 52, Mechelen
20.11.2016  10 - 12u 

Hoeveel CO2 stoot Mechelen uit?

Hoeveel gas verbruik jij elke maand?
En elektriciteit?
Moet je het antwoord schuldig blijven op deze vragen, sluit je dan zeker aan bij de groep Mechelen Klimaatneutraal op het platform energieid.be. Je geeft elke maand je meterstand in en het systeem houdt je verbruik bij. Het vertelt je zelfs of je het beter of slechter doet dan andere leden!
Nieuwsgierig? Schrijf je dan nu in!

Save the date | Wereldse markt 18.12.2016
 

Heb je ook al zin in de eindejaar periode? Gezellig samenzijn, winterse sfeer en cadeautjes kopen.
Schrijf dan alvast de wereldse markt op 18 december in je agenda. De partners van Mechelen Mondiaal en Mechelen Klimaatneutraal leggen je graag uit wat zij doen voor een duurzame toekomst. En je ontdekt de origineelste cadeautjes!

M-Fair 2016 was een succes

30 standen, 10 workshops, 4 modeshows, twee films, een kindereiland en een debat. M-Fair 2016 was duidelijk weer een groot succes. 1600 bezoekers genoten van eerlijke en duurzame mode. Geniet ook na met deze beelden.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 Stad Mechelen, All rights reserved.