Copy
samenaankoop groene energie - denkavond Think Global, Act Global - plooifietsrace - toekomst zonder auto
Online versie

Samenaankoop groene energie

Je kan nog steeds inschrijven voor de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen. Alle deelnemers ontvangen een persoonlijk voorstel. Als je dit accepteert volgt een eenvoudige overstap naar een goedkoper en groener energiecontract. 
Geïnteresseerd? 
Schrijf je vrijblijvend in t.e.m. 11 oktober 2016 via www.samengaanwegroener.be. Op 12 oktober wordt er een veiling gehouden en kunnen energieleveranciers hun beste bod uitbrengen. De leverancier(s) die het meest voordelige bod uitbrengt, wordt als winnaar van de veiling uitgeroepen.

Nieuwsbrief
Heb je in 2015 voor het eerst ingeschreven voor de samenaankoop groene energie van Provincie Antwerpen? Dan krijg je voortaan ook onze nieuwsbrief.
Toch niet geïnteresseerd? Schrijf je dan hier uit.

Eerste Mechelse plooifietsenrace

Word jij de Mechelse plooifietskampioen?
Kom mee racen op UiT zonder Uitlaat of geniet van het gloednieuwe ecoplein op de Korenmarkt. Schrijf je nu in of kom supporteren op de dag zelf.
Op zondag 18 september is de binnenstad het terrein van vele standhouders die je te laten kennismaken met hun cultuur- en vrijetijdsaanbod. Er is ook sport, duurzame transporttips en een kunsttoren van Mechelen Mondiaal

Lezing met Kris Peeters

Als wij ons klimaat kunnen veranderen, waarom zouden wij dan onze mobiliteit niet kunnen veranderen? Dat willen we niet, zeg je? En als Kris Peeters je nu eens vertelde dat het moment niet veraf is dat we dat niet meer te kiezen zullen hebben? Of als je dat liever hoort (we nemen aan van wel), dat wij dat eigenlijk wél willen? 
20.09.2016, 20-22u
Stadsschouwburg Mechelen

Meer info.

THINK GLOBAL, ACT LOCAL: Gratis denkavond over de duurzame ontwikkelingsdoelen

Eind september 2015 engageerden wereldleiders zich voor een nieuwe duurzaamheidsagenda met 17 concrete doelstellingen (de Sustainable Development Goals of SDG’s). Wereldleiders beloven tegen 2030 een meer rechtvaardige, duurzamere en vreedzamere wereld. Ook België wil deze agenda realiseren en zelfs voor Mechelen is een cruciale rol weggelegd om de SDG’s te bereiken. Leg je graag het verband tussen lokaal en globaal, samen met andere gemotiveerde burgers of leden van adviesraden, dan ben je welkom op 20 oktober voor een gratis denkavond over deze SDG’s. Een organisatie van 11.11.11, FairTradeGemeente en provincie Antwerpen. Meer informatie over het programma vind je hier.
Inschrijven is gratis, mail naar E gros@11.be.
20 oktober - 19u Gebouw Zeeridder, Befferstraat 25, 2800 Mechelen

Samenaankoop groene energie voor KMO's en verenigingen

Heb je een professioneel contract (enkel laagspanning) en een jaarlijks gemeten energieverbruik lager dan 50.000 kWh elektriciteit en 100.000 kWh aardgas, dan is dit je kans om goedkopere energie aan te kopen.
Het contract dat we kopen is een jaarcontract groene elektriciteit en/of gas. Het tarief geldt dus voor één jaar. Je kan kiezen voor een contract elektriciteit en gas, een contract voor enkel gas of enkel elektriciteit. Geïnteresseerd?
Schrijf je vrijblijvend in t.e.m.25 oktober 2016 via www.samengaanwegroener.be. Op 26 oktober wordt er een veiling gehouden en kunnen energieleveranciers hun beste bod uitbrengen. In het voorjaar van 2015 hebben meer dan 1.400 bedrijven en verenigingen zich ingeschreven voor de groepsaankoop. De gemiddelde besparing bij de overstappers bedraagt € 333.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 Stad Mechelen, All rights reserved.