Copy
groepsaankopen - klimaatneutrale buurt - Paraat voor het klimaat - Climate Literacy - nieuwe groene plekken
Online versie

Laat de zon jouw energiefactuur verlichten.

 De CO2 uitstoot actief helpen verminderen, je eigen energie opwekken en zo je energiefactuur doen dalen en Mechelen Klimaatneutraal maken?  Dat doe je door mee te doen aan de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen!
Schrijf je vrijblijvend in t.e.m. 9 augustus 2016 via www.samengaanwegroener.be. De provincie biedt een totale begeleiding, van offerte tot goede werking van de installatie.  Vorig jaar was er een korting van 26% en werden er een  147 tal installaties geplaatst in Mechelen.

Mechelse scholen zijn Paraat voor het klimaat

In de wedstrijd Paraat voor het klimaat heeft VBS Don Bosco ook zijn crowdfunding doelstelling gehaald! Ze haalden maar liefst 3600 euro op. Socrowd verdriedubbelt dit bedrag.
In samenwerking met de stad Mechelen kunnen de scholen nu dan ook echt aan de slag met hun klimaatvriendelijke werken!
Is jouw school ook paraat voor het klimaat? Ontdek meer info op www.mechelen.be/klimaatneutraal

Climate Literacy

In het voorjaar van 2016 lanceerde Technopolis een onderzoek naar het klimaatbewustzijn van de Belgen. Hieruit blijkt dat iedereen zich wel bewust is van de klimaatverstoring en dat iedereen zijn steentje wil bijdragen. Met de term Climate Literacy oftewel 'klimaatgeletterdheid' wordt verwezen naar jouw individuele invloed op het klimaat en omgekeerd, de invloed die het klimaat op jou en de samenleving heeft. 
Om het aantal klimaatgeletterden te verhogen ontwikkelt Technopolis een educatieve website met een achttal online modules en een mini-game. Meer info.

Groepsaankoop groene energie

Je kan opnieuw inschrijven voor de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen.  
Schrijf je vrijblijvend in t.e.m. 11 oktober 2016 via www.samengaanwegroener.be. Op 12 oktober wordt er een veiling gehouden en kunnen energieleveranciers hun beste bod uitbrengen.
De leverancier(s) die het meest voordelige bod uitbrengt, wordt als winnaar van de veiling uitgeroepen.
Meer info.

Groepsaankoop groene energie KMO's en verenigingen
Heb je een professioneel contract (enkel laagspanning) en een jaarlijks gemeten energieverbruik lager dan 50.000 kWh elektriciteit en 100.000 kWh aardgas? Dan is dit je kans om goedkopere energie aan te kopen.
Schrijf je vrijblijvend in t.e.m.25 oktober 2016 via www.samengaanwegroener.be. Op 26 oktober wordt er een veiling gehouden en kunnen energieleveranciers hun beste bod uitbrengen. 
Meer info.

Nieuwe groene plekken: Rik Wouterstuin, Caputsteenpark en Sinte Mettetuin

De stad Mechelen rolt haar parkenplan uit en opent op geregelde tijdstippen nieuwe tuinen en parken. Deze groene plekken zorgen tijdens warme zomernachten voor afkoeling en bestrijden zo mee het hitte-eiland effect. Zo openden de afgelopen maanden:
  • de Rik Wouterstuin achter het huis van Preventie en Veiligheid in de Befferstraat. Het is een leuke stadstuin met een mix van groen, speelse en artistieke elementen.
  • de Sinte Mettetuin, een verborgen parel in het midden van de stad tussen de Bruul en de Lange Schipstraat.
  • het Caputsteenpark tussen de Frans Halsvest en de Caputsteenstraat. Het is een hectare groot en meteen goed voor een extra groene long voor de buurt. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 Stad Mechelen, All rights reserved.