Copy
energielening - groepsaankopen - renovatiemobiel- stem! 
Online versie

Vlaamse Energielening nog tot 31 oktober aan 1%* voor Mechelse woningen!  

Is je verwarming oud, ga je isoleren of plan je een andere energiebesparende investering? Dan kan de Vlaamse Energielening misschien helpen!
Deze goedkope lening van maximaal 15 000 euro kent een rentevoet van 2% (2% JPK)*, maar voor ieder leningsdossier dat afgesloten wordt tussen 1 januari 2018 en 31 oktober 2018 neemt stad Mechelen de rentelast van 1% over. Hierdoor kan je aan 1% lenen voor woningen gelegen in Mechelen en over maximaal 8 jaar betaal je de lening terug. 

* 2%, 1% of 0 % JKP (=jaarlijks kostenpercentage). Opgelet! Geld lenen kost ook geld! Voor een investering van 5000 euro, betaal je zo 54,21 euro af per maand. Na 8 jaar zal je dan 5203,80 euro terugbetaald hebben.

Groepsaankoop groene energie 

Wil jij besparen op je energiefactuur? Doe dan mee met de groepsaankoop groene stroom en gas van het Antwerpse provinciebestuur. Nog tot en met 25 september 2018 kan je vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting inschrijven. Schrijf je in via de website of kom langs tijdens de loketdienst op dinsdag 11 september 2018 tussen 9 en 11u in het Huis van de Mechelaar. Breng zeker je energie-facturen mee!

Stem! 

De 'Zo DIchtBlij Award' voor de Klusbib?
‘Zo DichtBlij’ helpt de Vlaamse steden en gemeenten om duurzamer en klimaatbewuster te worden. De campagne daagt Vlaanderen uit om duurzaam te leven en ondersteunt de lokale economie. Mechelen is kandidaat voor de Award met de Klusbib, een gereedschapsbibliotheek waar Mechelaars allerhande gereedschap voor huis en tuin kunnen ontlenen. Wil jij dit initiatief een hart onder de riem steken? Stem dan voor hen en help hen de Award te winnen. Stemmen kan tot 6 mei! 


Fietsstad
Fiets jij graag in Mechelen? Vind jij ook dat Mechelen de fietsstad van Vlaanderen moet worden? Geef dan je stem aan onze stad op de verkiezing van de Fietsstad van het VSV. Stemmen kan tot 21 mei en je kan er tot 1500 euro in bonnen mee winnen! 

Aanbod dakisolatie bekend!

Het aanbod voor de samenaankoop dakisolatie en de prijzen zijn gekend. Ontdek nu ook hoe je jouw dak (hellend, plat dak) voordelig kan laten isoleren. Ook als je nog niet inschreef, kan je nog steeds deelnemen aan de samenaankoop. Nog tot 30 juni kan je geselecteerde aannemers contacteren voor een offerte. 
Ontdek hier het hele aanbod 

Renovatiemobiel bezoekt wijk Tervuursesteenweg

Tot donderdag 26 april staat de Renovatiemobiel in de Wijk Tervuursesteenweg en hij is zeker een bezoekje waard. 
In deze mobiel kan je simpel en snel advies krijgen over energiebesparende maatregelen aan hun huis: welke werke je neemt, welke premies er zijn,... 
Lokaal Dienstencentrum Den Abeel
woe 25.04.2018, 13.30 - 19u
do 26.04.2018, 13.30 - 17u

Agenda

Infoavond samenaankoop Groendak 
03.05.2018
Bezoekerscentrum Natuurpunt (Muizen) 
Tips & tricks voor een duurzame was 
18.05.2018
Den Deigem 
VELT ecotuindagen
2-3.06.2018
Vier verschillende tuinen

Mechelen is genomineerd is voor de 'European Green Leaf Award'!
 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2018 Stad Mechelen, All rights reserved.