Copy
demain - klimaatneutrale buurten - dagen zonder vlees - samenaankoop (bak) fietsen - langste veggietafel - vrije tijd
Online versie

Demain | 21.03.2017

Cyril Dion en Mélanie Laurent vertrokken samen met een vierkoppig team naar tien verschillende landen om de ecologische en sociale uitdagingen te begrijpen. Ze tonen oplossingen en brengen een optimistisch verhaal om MORGEN democratie, economie, landbouw en energie opnieuw uit te vinden. ECOmens brengt je deze film gratis aan in samenwerking met Mechelen Klimaatneutraal. Achteraf kan je napraten bij een drankje en een hapje.
21.03.2017, 19.30u
Moonbeat, Oude Brusselsestraat 10, Mechelen 

Dagen zonder Vlees 

Van 1 maart tot 15 april loopt opnieuw Dagen zonder Vlees. Meedoen kan al vanaf 1 dag. Elke dag telt. Sluit je aan bij de Mechelse groep
  • Als op 15 april de teller van de groep Mechelen minstens op 400 deelnemers staat, dan maakt de stad van Ottertrotter op 24 en 25 juni 2017 een volledig vegetarisch festival. Beloofd!
  • Bovendien krijgen alle deelnemers aan Dagen Zonder Vlees - Mechelen op de Langste Veggietafel op 13.04.2017 een gratis verrassing (zolang de voorraad strekt).

Langste Veggietafel | 13.04.2017

Mechelen Klimaatstad en EVA Mechelen organiseren voor de negende maal de Langste Veggietafel met steun van de Stad Mechelen .
Breng je vegetarische en afvalarme picknick mee en geniet met je vrienden, familie en buren van gezellig samen eten op de Grote Markt. Er is ook een streepje muziek en voor de kinderen is er kinderanimatie.
Je kan er ook een maaltijd, een drankje of een dessert aankopen aan democratische prijzen.
13.04.2017, 17.30u 
Grote Markt, Mechelen

Klimaatneutrale initiatieven en buurten | 31.03.2017

Ben je de slechte berichten rond de klimaatsverandering beu en heb je zin om samen met je leerlingen iets positief te doen voor het klimaat?
Dan is dit je kans.
We geven immers alle inwoners de kans om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Mechelen. Dien een klein of groot project in voor 31 maart 2017 en maak kans op een financiële ondersteuning van 500 – 5000 euro! 

Aanbod samenaankoop elektrische fietsen en bakfietsen 

De stad Mechelen ging samen met IGEMO, Duffel, Lier en Willebroek met een stuurgroep van inwoners op zoek naar leveranciers voor elektrische fietsen, steps en bakfietsen. De stuurgroep van inwoners selecteerde als winnende leverancier:
  • Oxford voor de elektrische fietsen
  • Babboe voor de elektrische bakfietsen
  • Voor de elektrische steps hebben we geen enkele offerte binnengekregen. Deze kan binnen deze groepsaankoop dus helaas niet aangeboden worden.
Er werden al 38 fietsen besteld.
Was je nog niet vrijblijvend ingeschreven? Geen probleem, je kan nog definitief inschrijven.
Het overzicht met alle specificaties van de fietsen en de volgende stappen voor de definitieve aankoop vind je hier.

Vrije tijd

De partners van Mechelen Klimaatneutraal geven jou graag deze tips voor klimaatvriendelijke activiteiten:
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2017 Stad Mechelen, All rights reserved.