Copy
View this email in your browser

Dagens nyhetsbrev berättar bland annat om vad som är på gång i Sverigeförhandlingen, OPS-lösningar för Östlig förbindelse och ett seminarium om gränsöverskridande transportsystem. Inledningsvis skriver förhandlingspersonerna ett inlägg om nyttan med höghastighetsjärnvägen.
Förhandlingspersonerna: "Vad får vi för pengarna?"

FÖRHANDLINGSPERSONERNA: "VAD FÅR VI FÖR PENGARNA?"

"Nu är höghastighetsjärnvägen på allas läppar. Jo, dyrt blir det, för det är dyrt att bygga järnväg. Det har varit dyrt för alla de länder i Europa (Frankrike, Spanien, England, Tyskland, Holland, Belgien, Italien m.fl.) och övriga länder i världen som valt att bygga ny järnväg med modern teknik. Vi kan konstatera att det kommer att vara en stor investering, men det är en investering som skapar nyttor och tillväxt för många generationer framöver."

Läs hela inlägget här... 
VAD ÄR PÅ GÅNG?
Förhandlingarna rullar på som förväntat och vi möter mycket optimism och framtidstro i våra möten med kommuner och regioner runt om i hela landet. När förhandlingarna är klara vet vi inte - däremot vet vi att vi har en intensiv vår framför oss.
Läs om vad som händer framöver...
Stad
RAPPORT OM OPS-LÖSNINGAR FÖR ÖSTLIG FÖRBINDELSE
Nyligen tog Sverigeförhandlingen emot en rapport som beskriver möjliga upplägg för OPS-lösningar som en del av finansieringen av Östlig förbindelse.
Läs mer...
GRÄNSLÖS INFRASTRUKTUR I FOKUS
HG Wessberg pratade nyligen på ett seminarium anordnat av STRING, ett partnerskap mellan Sverige, Danmark och Tyskland. Där diskuterades ett framtida gränsöverskridande transportsystem mellan Skandinavien och Centraleuropa. 
Läs mer om seminariet
Läs mer om STRING
 
Twitter
Twitter
Webbplats
Webbplats
Copyright © 2015 Sverigeförhandlingen


Avregistrera dig från nyhetsbrevet    Uppdatera dina uppgifter 

Email Marketing Powered by MailChimp