Copy
View this email in your browser

I vårt nyhetsbrev kan du läsa om Sverigeförhandlingens arbete med att förhandla om framtidens järnvägsnät för fler bostäder, en bättre arbetsmarknad och ett hållbart resande. Du är också varmt välkommen att följa oss på Twitter där vi heter @sveforhandling och via vår webbplats: www.sverigeforhandlingen.se.
Var har vi bäst nytta av en höghastighetsjärnväg?
VAR HAR VI BÄST NYTTA AV EN HÖGHASTIGHETSJÄRNVÄG?
Vid ett möte på SKL berättade Trafikverket om de analyser som kommer att visa hur höghastighetsjärnvägen påverkar arbetsmarknad, näringsliv, miljö och restider i de olika regionerna.
Läs mer...
Tidplan för Sverigeförhandlingen
LYCKAT KOMMUNIKATIONSARBETE FÖR OMSTRIDD TUNNELBANA
Hus sjönk, vattenläckor uppstod, budgeten och tidsplanen överskreds gång på gång. Med hjälp av öppenhet i kommunikationen kunde Amsterdams medborgare till slut känna förtroende för projektet.
Läs mer...
Varför 320 km/h?
VARFÖR 320 KM/H?
Med tåg som går i 320 km/h kan restiden Stockholm-Göteborg bli två timmar och Stockholm-Malmö två och en halv. Men varför är det just 320 kilometer i timmen som gäller för de nya höghastighetsjärnvägarna?
Läs svaret här...
Östlig förbindelse
HUR FINANSIERAS EN ÖSTLIG FÖRBINDELSE?
I Sverigeförhandlingens uppdrag ingår att analysera och pröva möjliga finansieringslösningar för en östlig förbindelse i Stockholm.
Läs mer...
Vi lär oss om cykling av Nederländerna
VI LÄR OSS OM CYKLING AV NEDERLÄNDERNA
Amsterdam är känt för att vara en av världens mest cykelvänliga städer och hela 30 procent av alla förflyttningar inom staden sker med cykel. Vid vår studieresa till Amsterdam träffade vi en av Nederländernas cykelexperter för att prata om cykelåtgärder.
Läs mer...
Aktivitet i Skåne
FULL AKTIVITET I SKÅNE
För att kunna starta en förhandling om finansiering behöver storstäderna ge förslag på åtgärder som bidrar till flest möjliga nyttor. Detta arbete är nu i full gång i Malmö som arbetar tätt tillsammans med Lund och Helsingborg.
Läs mer...
Twitter
Twitter
Webbplats
Webbplats
Copyright © 2015 Sverigeförhandlingen


Avregistrera dig från nyhetsbrevet    Uppdatera dina uppgifter 

Email Marketing Powered by Mailchimp