Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief VIP

Nr. 4 - 2016

Inhoudsopgave
Voorwoord
Laat je inspireren!
VIP leest voor ouderen

Week van de vrijwilliger
Actueel: wist je dat...

Voorwoord

Wat zijn we trots! Ons platform VIPGilzeRijen heeft een metamorfose gekregen. Met een nieuwe, frisse uitstraling en heel veel inspiratie van vrijwilligers en hulpvragers, zijn we er klaar voor om nog meer mensen met elkaar te verbinden. Neem snel een kijkje op onze nieuwe website!

Tijdens de drukbezochte jaarmarkt in Rijen stond ons team weer klaar om de vele bezoekers informatie te geven over onze stichting. Er zijn weer veel nieuwe vrijwilligers geworven die iets willen betekenen voor een ander, hoe fijn is dat! Wil jij je ook graag inzetten voor een ander maar weet je nog niet hoe? Doe onze test en ontdek het!  

In deze nieuwsbrief kun je meer lezen over diverse VIP projecten. Ook stel ik graag onze nieuwe VIP
teamleden aan je voor. Heel erg bedankt voor jullie inzet, team!  

Laat je inspireren om ook iets goeds te doen voor een ander en ervaar zelf de mooie waarheid achter het spreekwoord: Wie goed doet, goed ontmoet!


Met vrijwillige groet, 

Annemiek Messer en het VIP team

Laat je inspireren door mooie ervaringen en matches van Ingrid en Marion.

VIP leest voor ouderen

Voorlezen heeft iets bekends, iets intiems en huiselijks. Je ontspant en verdwijnt voor een moment uit het leven van alledag in de wereld van het woord. Voorlezen is een ideaal middel om verbinding te maken. Je droomt weg in een andere wereld en bent even niet alleen.

We zien via onze site en aan ons VIPloket, steeds regelmatiger oproepen voor sociaal contact. Vaak gaat het om oudere mensen die eenzaam zijn en graag eens iemand op bezoek zouden krijgen. Met het nieuwe project VIP leest voor ouderen, werken we met verschillende partijen samen om eenzaamheid bij ouderen te verminderen. Het doel van het project is het verbinden van vrijwilligers met ouderen.

Wilt u voorlezen of kent u iemand die graag een bezoek zou willen krijgen? Meld u dan aan voor dit project via leestvoorouderen@vipgilzerijen.nl Meer informatie hierover kunt u vinden op onze website.
 

Week van de Vrijwilliger

Ze zijn er altijd. Overal. Je kunt op hen rekenen. Ze staan altijd klaar, ook al regent het, staan ze in de verzengende hitte of te rillen van de kou. Zij nemen die taak wel op zich. Dat heet vastberadenheid en betrokken zijn. Vrijwilligers hebben dat nu eenmaal in zich, omdat ze overtuigd zijn van waar ze mee bezig zijn. Ze zijn gepassioneerd.

Op 6 t/m 9 december dit jaar, draait de eerste editie van de Gilze en Rijense vrijwilligersweek. In deze week valt de nationale Dag van de Vrijwilliger (7 dec.) en organiseren wij, het VIP in samenwerking met een aantal ondernemers uit de gemeente, als blijk van waardering, iets extra’s voor alle vrijwilligers in onze gemeente.

Wij bieden de vrijwilligers die week, gratis, een mix van interessante en leuke workshops, lezingen en activiteiten aan, waaruit zij zelf een keuze kunnen maken. Activiteiten ter ontspanning en workshops en lezingen waarmee zij hun deskundigheid kunnen bevorderen. U kunt hierbij denken  aan activiteiten op het gebied van bewegen (pilatesgym, yoga, spinning, massages, etc.) of creativiteit. Op het gebied van deskundigheidsbevordering zijn er workshops en lezingen over zorg via de wensambulance, bewegen en de positieve effecten hiervan, creatieve communicatie, luisteren naar je lichaam, oefentherapie en houdingschecks, chemotherapie en zelfvertrouwen, Beter bewegen mooier leven, of bijvoorbeeld omgaan met dementie. Bekijk het totale aanbod en kies wat bij jou past. Het is onze blijk van waardering voor alles wat jij doet!  
 

Actueel: wist je dat...


...VIPGilzeRijen onderdeel is van het landelijk platform NLvoorelkaar en sinds kort onder de koepel VIPvoorelkaar valt?

...elk uur 2 mensen elkaar via dit platform vinden en iets moois voor elkaar betekenen?

...VIPGilzeRijen een handige app heeft? Met de app blijf je eenvoudig en snel op de hoogte van al het vraag en aanbod nieuws in jouw buurt, dat voor jou interessant is.

...het Repair Café afgelopen vrijdag een groot succes was, 38 reparatie zijn uitgevoerd en 6 fietsen winterklaar zijn gemaakt?


... de inwoners van Molenschot vanaf nu een beroep kunnen doen op de vrijwilligers van Molenschot Mobiel voor vervoer van huis naar winkels, visite, ziekenhuis etc.

...kinderen bij Coderdojo gratis kunnen leren programmeren en dat Stichting Toon daar nog vrijwillige docenten voor zoekt?

...er nog veel meer hulpvragen zijn en vrijwillig aanbod is in Gilze, Hulten, Rijen en Molenschot?

 
Word nu vrijwilliger

Blijf  op de hoogte via:
Meld u aan voor onze nieuwsbrief via www.vipgilzerijen.nl 
Het vrijwillig doorsturen van deze nieuwsbrief naar geinteresseerden waarderen wij zeer.

Uitschrijven voor deze list    Update abonnement


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Vrijwilligers Informatie Punt Voor Elkaar · Nassaulaan 62-64 · Rijen, 5121BC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp