Copy
Bekijk deze email in uw browser
NTS

Nieuwsbrief oktober 2016

De Nederlandse Triage Standaard (NTS) is dé standaard voor triage in de keten acute zorg. Deze nieuwsbrief informeert u over recente ontwikkelingen en initiatieven.

Nieuwe voorzitter redactieraad

Het bestuur van NTS heeft Tessa Postuma benoemd als voorzitter van de redactieraad van NTS. Tessa heeft als centralist en opleider gewerkt voor veiligheidsregio Gelderland-midden en werkt nu als zelfstandig trainer en adviseur. Tessa is als lid van het kernteam en de redactieraad al langer betrokken bij NTS. Wij wensen Tessa veel succes in haar nieuwe functie.

Beëindiging samenwerking Meditra (Semlab)

NTS heeft de licentie- en keurmerkovereenkomst met Semlab, de leverancier van Meditra, niet verlengd. Dit betekent dat vanaf juli 2017 Semlab niet langer gebruik kan maken van de content van NTS. Organisaties die met de medische inhoud van NTS willen blijven werken, zullen de komende tijd moeten overstappen op een andere applicatie. Namen van andere aanbieders vindt u op de website van NTS. Het contract loopt af per juli 2017. Met vragen kunnen eindgebruikers zich wenden tot NTS of Semlab.

Nieuwe functionaliteiten 2017  

In 2016 brengt NTS nog een update met een aantal inhoudelijke wijzigingen uit. In het tweede kwartaal van 2017 staat de lancering van een nieuwe versie van NTS gepland. In deze nieuwe versie komen een aantal nieuwe functionaliteiten: waaronder stapsgewijze reanimatie instructies, ingangsklacht 'Overlijden' en een modules voor triage bij rampen. Op dit moment worden de gewenste functionaliteiten beschreven en voorbereid met ICT-leveranciers.

Agenda

  • 22 november 2016 triagistenbijeenkomst, Utrecht
  • 1 december 2016 deadline 'Beste triage idee'
  • 6 april 2017 6e triage congres, Zeist

Terugblik 2015

NTS is al druk bezig met de plannen voor het laatste kwartaal 2016 en voor begin 2017. Maar het is soms ook goed om even terug te blikken waar we vandaan komen. In het sociaal verslag van 2015 leest u wat er vorig jaar allemaal is gebeurd.

Lees meer

CONTACT

Stichting Nederlandse Triage Standaard
Mercatorlaan 1200
Utrecht, Utrecht 3528 BL
Netherlands

Add us to your address book