Copy
Öppna nyhetsbrevet i din browser

Nyhetsbrev

nov 2016

Gymnasieskolan

Med stor glädje har vi kunnat konstatera att elevtillströmningen till det Industritekniska programmet har varit rekordstort i år. Inte mindre än tretton elever har börjat i årskurs 1, vilket är mycket glädjande. Detta faktum gör det Industritekniska programmet till det största gymnasiala programmet för årskurs 1 i Hällefors. En av de tretton eleverna är en tjej och en elev är från en annan kommun.

Järndagarna

Under den första veckan i september var eleverna i årskurs 1 ute på de traditionella Järndagarna under ledning av Lars Gunnarsson. Under tre dagar bor och sover man i de finska ”pôrtena” på Finnstigen i Bredsjö. Man lagar egen mat utomhus och gör utflykter dagtid till Slåtterberget, Granbergsdalshyttan och Björskogsnäs för att lära sig hur våra trakter under många generationer har varit ett centra för utveckling av Sveriges bergsbruk och järnframställning.

TV: Lars Gunnarsson var som den som höll i Järndagarna. Han stod vid spisen och såg till att eleverna fick någonting att äta.

Yrkesvux

På uppdrag av bildningsnämnden i Hällefors har Rinman kört igång en yrkesvuxutbildning för elever som är lite äldre. Målsättningen är att eleverna under två terminer får en fokuserad och koncentrerad utbildning som förhoppningsvis leder till en anställning.

TV: Efriem Berahane, en av yrkesvuxeleverna.

Kees är tillbaka

Kees Meijering arbetade under åren 2008 - 2012 som lärare på Rinman och nu är han tillbaka hos oss på deltid. Han kommer dels att jobba med Yrkesvux, dels med att strukturera och dokumentera våra gymnasiala studieplaner.

Vi hälsar Kees varmt välkommen tillbaka!

Uppdragsutbildningen

Under årets första sex månader har orderingången gällande uppdragsutbildningar varit mycket god. Efter sommarsemestern har det dock skett en viss uppbromsning. Dels har vår största kund Ovako gjort vissa omprioriteringar, som har resulterat i att man skjuter på vissa utbildningsinsatser. Dels tror Stefan Molander att en del av de mindre företagen har mycket att göra på hemmaplan, vilket gör att det inte finns lika mycket tid för kompetenshöjande aktiviter som det i normala fall finns. Det positiva i kråksången är att vissa kunder har insett att det nu är ”lättare att komma intill” och med kort varsel få vissa utbildningsinsatser genomförda.

Upp till höger ses Bertil Högblom (tv) tillsammans med Stefan Molander. Bertil har under många år jobbat som instruktör hos oss på Rinman. Han anlitas än idag för vissa speciella uppdrag såsom förarutbildning av gränseltruckar och hjullastare.

Besök vår hemsida för mer information om våra uppdragsutbildningar: www.rinman.se

Teknikcollege

I bild från vår monter i Conventum i Örebro ser vi Elin Källgren, HR på Ovako tillsammans med Stefan Molander.

När det gäller Teknikcollege så är vi på Rinman just i färd med att lägga sista handen på förberedelserna inför den nationella Teknikcollegekonferensen som går av stapeln på Conventum i Örebro den 16 november. Rinman kommer att ha en utställningsmonter tillsammans med Ovako för att dels sprida vetskap och kunskap om sin verksamhet, dels för att uppmärksamma att Teknikcollege firar 10 år och att skolorna i Örebro län var de som blev certifierade först.

Lüchowbesök

De tyska eleverna från Lüchow får hjälp av Rinmans elever under sitt besök i Hällefors.
Studiebesök på Meritors i Lindesberg den 20 oktober. Göran Jansson, Meritors visar runt.

Den 17 - 21 oktober var det dags för det årliga besöket från Lüchow, vår samarbetspartner i norra Tyskland. Denna gång hade Rainer Bartholomai och Uwe Steinhäuser med sig nio elever.

Som vanligt bodde man i den sk Jaktbyn på Loka Brunn och på dagarna lärde man sig att svarva och fräsa på Rinman. Den 20 oktober deltog man tillsammans med övriga Rinmanelever i en uppskattad studieresa som gick till ABB i Ludvika och till Meritor i Lindesberg.

Rinman Education AB är ett helägt dotterbolag till Rinmanstiftelsen där stiftarna är; Ovako, Hällefors kommun och Rinmanstiftelsens intressenter. Rinman Education ansvarar för karaktärsämnena i det gymnasiella Industritekniska programmet för Pihlskolans räkning i Hällefors och kan genom tillgång till kvalificerad utrustning och kompetent personal också erbjuda ett brett spektrum av uppdragsutbildningar. Gymnasieskolan ligger på Ovakos industriområde och ingår i Teknikcollege Örebro län.
Copyright © 2016, Rinman Education.
Produktion: Per Eiritz - per@eiritz.se - Grafisk layout: Maria Fallström, MaFalls AB - www.mafalls.se 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rinman Education · Teknikens hus · Hällefors 71222 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp