Copy
Öppna nyhetsbrevet i din browser

Nyhetsbrev

juni 2016

Ljus arbetsmarknad

Bild: Erik Melander på sitt nya jobb på Skyllberg Industri AB i Askersund.

Redan ett par veckor före skolavslutningen så hade hälften av de tio eleverna i avgångsklassen på Rinman Education fått jobb och hunnit påbörja sina anställningar. I de flesta fall har eleverna fått jobb hos de arbetsgivare där man har gjort sin praktik. När det gäller sommarjobb så ser det också ljust ut för eleverna från Rinman. Alla elever som är 18 år eller äldre har fått sommarjobb. Eleverna uppfattar att de hos Rinman får en bra och relevant utbildning som gör att man är attraktiv för det lokala och regionala näringslivet.

Traditionsenlig vårlunch

Erik Melander, Pontus Tholg, Stefan Molander och Calle Wallin
Rinmans VD, Per Eiritz, håller ett vakande öga på att allt löper på som planerat
Den 8 juni hölls den sedvanliga vårlunchen på Rinman Education där förutom elever och personal från skolan, också handledare, näringslivsrepresentanter och Pihlskolans personal deltog. Bengt Andersson från Hammarns Vägkrog stod för maten och eleverna fick sedvanligt sina stipendier. Den allmänna stämningen var mycket god, inte bara för att sommarlovet stod för dörren, utan även för att Ovakos koncernledning ett par dagar tidigare mycket glädjande beslutat att valsverket i Hällefors inte skall läggas ned!

Skolavslutning i glädjens tecken

Våra fina elever: Calle Wallin, Tobias Pettersson, Adam Elfsten, Nathalie Carlsson, Montather Mohammed Jamil, Tim Pesu, Emil Andersson-Kvist och Victor Berggren. Ej med på bild: Erik Melander och Pontus Tholg.
Vi är vinnare allihopa - för vi har tagit studenten och hälften av oss har redan jobb!
Även eleverna på det industritekniska programmet gillar att dansa!

Den 2 juni var det avslutningsbal för alla som tog studenten på Pihlskolan i Hällefors. Så gott som alla eleverna i årkurs 3 på Rinman Education deltog och för många blev den glamorösa kvällen på Loka Brunn minnesrik.

Veckan innan avslutningsbalen tog lärarna Lars Gunnarsson och Olle Johansson med sig alla elever i årskurs 3 till Grängesberg för en heldag. Höjdpunkten blev go-cartracingen där alla tävlade mot alla. Nu önskar vi alla våra avgående studenter stort lycka till med framtida jobb och vidare studier!

Teknikcollege

Under matlagningen i köket på Måltidens hus sågs Stefan Molander, Lars Gunnarsson och Karl-Göran Wahlström jobba bra ihop.

Den 13-14 april var det dags för den årliga utvecklingskonferensen för alla skolor i Örebro län som är Teknikcollege-certifierade. Denna gång hade man valt att hålla konferensen på Grythyttans Gästgiveri. Konferensen blev mycket uppskattad och innehöll bland annat en kväll med gemensam matlagning på Måltidens hus. Föredrag under dagarna hölls bland annat av Jens Spendrup berättade om ölets historia och Linda Gustavsson på temat ”Professionellt förhållningssätt och din viktiga del i varumärkessäkring”.

När det gäller Teknikcollege i Örebro län så har det under våren också skett ett byte av ordförande. Efter ett gediget och mycket uppskattat arbete under många år har Karl-Göran Wahlström bestämt sig för att sluta, då han av åldersskäl kommer att trappa ned från sin anställning vid Atlas Copco. Som ny ordförande för Teknikcollege Örebro län har Anne Nyström från Linde Maskiner AB i Lindesberg utsetts. Vi önskar Anne lycka till och ser fram emot kommande års samarbete.

Uppdragsutbildningen

Trots att vår största kund inte har varit lika aktiv som vanligt, så har volymen av genomförda uppdragsutbildningar varit god under första halvåret 2016, då många mindre kunder har tillkommit. Resultatet av denna merförsäljning är bland annat att ett avtal med Industrisupport tecknats och att satsningen på livsmedelstillverkande företag gett frukt.
Av Rinmanstiftelsen har vi beviljats att investera i en bättre begagnad ledstaplare, vilket gör att båda våra utbildningstruckar idag håller god standard. För att se vilka utbildningar som är aktuella framöver så går det bra att gå in på vår hemsida, www.rinman.se

Bra söktryck inför höstteminen

Baserat på den information som föreligger nu strax efter att vårterminen har slutat så är bedömningen från Lars Gunnarsson (i bild) och Olle Johansson, båda lärare på Rinman, att det till hösten finns mellan åtta och tolv elever som vill börja i årskurs 1. Detta vore fantastiskt positivt om det skulle visa sig vara sant!

Automation

För att tillmötesgå önskemål och krav från både livsmedelsindustrin och andra industriföretag, har Rinman Education sedan en tid tillbaka bestämt sig för att satsa mer på automation och mekatronik än vad fallet har varit tidigare. I detta sammanhang är det väsentligt att våra lärare får chansen att utbilda sig och utvecklas inom detta område. Den 14-15 juni var därför både Lars Gunnarsson och Olle Johansson i väg på en kortare kurs som Festo anordnade i Uppsala.


Vi på
Rinman Education

önskar er alla en riktigt 
skön sommar!

Rinman Education AB är ett helägt dotterbolag till Rinmanstiftelsen där stiftarna är; Ovako, Hällefors kommun och Rinmanstiftelsens intressenter. Rinman Education ansvarar för karaktärsämnena i det gymnasiella Industritekniska programmet för Pihlskolans räkning i Hällefors och kan genom tillgång till kvalificerad utrustning och kompetent personal också erbjuda ett brett spektrum av uppdragsutbildningar. Gymnasieskolan ligger på Ovakos industriområde och ingår i Teknikcollege Örebro län.
Copyright © 2016, Rinman Education.
Produktion: Per Eiritz - per@eiritz.se - Grafisk layout: Maria Fallström, MaFalls AB - www.mafalls.se 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rinman Education · Teknikens hus · Hällefors 71222 · Sweden

Email Marketing Powered by MailChimp