Copy

Nyhetsbrev

december 2018

Rinman Education påbörjar samarbete med Bergsskolan i Filipstad

Under höstterminen har Rinman Education och Bergsskolan varit på besök hos varandra för att utröna hur vi skulle kunna påbörja ett samarbete skolorna emellan.
Vi på Rinman skulle gärna vilja ha hjälp med våra gymnasiekurser i metallurgi- och materialkunskap. Bergsskolan å sin sida ser möjligheter att vi på Rinman skulle kunna hjälpa dem med deras svetsutbildning. Ett närmare samarbete skulle också kunna resultera i att en del elever som går ut vid Rinman skulle kunna bli antagna och läsa vidare vid Bergsskolan.

Foto: www.bergsskolan.se

Yrkesvuxarna på besök i Karlstad

Under höstlovet har de yrkesvux-elever som går yrkesvuxutbildningen just nu på studieresa tillsammans med våra tyska gäster från Lüchow.
Vid besöket fick de en grundlig förevisning av den nya anläggningen för 3D-printing vid Karlstads universitet, en rejäl presentation av Valmets verksamhet på Lamberget samt en rundvandring på Gruvöns bruk i Grums som tillhör BillerudKorsnäs.

De allra flesta av de nyanlända som under de senaste åren har deltagit i våra Yrkesvuxutbildningar har fått jobb på ett eller annat sätt, vilket är mycket positivt.

Luchow kom på sitt årliga besök

Under höstlovet kom rektor Rainer Bartolomai med en grupp på tio personer på sitt årliga besök till oss på Rinman. De medföljande eleverna går sista året på studieförberedande linjer på gymnasiet hemma i Luchow. Nu fick de under en vecka prova på hur det är att på egen hand stå vid en supportsvarv och svetsa. Dessutom vara hela gruppen med på studiebesöket till Karlstad som står omnämnt här ovan.

Lars avtackad av Rinmans styrelse

Sedan 1971 har Lars Gunnarsson jobbat på SKF Stål, Ovako och Rinman Education. En stor del av de anställda vid Ovako i Hällefors har genom åren fått stora delar av sin utbildning av Lars. Enligt Lars rör det sig om mer än 1.000 elever som han, på ett eller annat sätt, har kommit i kontakt med genom åren. I samband med Rinmans styrelsemöte den 3 december passade även styrelsen på att tacka av Lars vid en middag på Gästis i Grythyttan.

Satsning på Teknikcollege har slagit väl ut

Syftet med Teknikcollege är främst att främja samarbetet mellan skola och arbetsliv för att utveckla och genomföra relevanta utbildningar som håller hög kvalitet. Rinmans mångåriga samarbete med Ovako och andra arbetsgivare i Hällefors har lagt grunden för ett samarbetskoncept som är precis det man vill åstadkomma med Teknikcollege. För att utröna hur vi ligger till mot de åtta kriterier som finns uppställda som riktmärken för Teknikcollege, utför Rinman tillsammans med Ovako en självskattning varje år. I år leddes den utvärderingen av Lennart Flodman som dels sitter i styrelsen för Rinman Education men också har ett förflutit som processledare för Teknikcollege på regional nivå i Örebro län.  Årets självskattning utföll till allas belåtenhet.

Fler uppdragsutbildningar tack vare samarbete

Under snart tre år har Rinman haft ett utökat samarbete med uthyrningsföretaget Industrisupport AB i Arvika. Syftet är att Industrisupport stötta oss i sin marknadsföring av våra uppdragsutbildningar till sina kunder. Detta har resulterat i att Stefan under det gångna året har kört ett antal utbildningar för företag i Arvika, Kil och Sunne med flera, vilket vi är tacksamma för.

Glädjande är också att Ovako, vår största kund på företagsutbildningar, sedan en tid tillbaka har beslutat att Stefan ska köra repetitionsutbildning för travers för ungefär 300 anställda vid Ovakos anläggning i Hofors.

Foto: VD Fredrik Henriksson (www.industrisupport.com)

Rinman tar hjälp av Motherland i Karlstad

För att stärka Rinmans verksamhet så har Stefan Molander, med styrelsens goda minne, påbörjat en diskussion med Motherland AB i Karlstad för att få hjälp med att stärka Rinmans varumärke. Tanken är att Morherland kommer att hålla i ett antal workshops med personalen på Rinman för att bland annat belysa:
  • Vad särskiljer och gör Rinman unika från andra?
  • Se över vår kommunikation.
  • Tydliggöra vad varje medarbetare ska bidra med i sitt arbete.
  • Föra in unika värden i företagets marknadsstrategi.
  • Utforma en plattform där vår kommunikation ska samspela med Rinmans kultur, identitet och värdegrund.Vi på Rinman Education

önskar er alla

en riktigt god jul
och
ett gott nytt år!
Rinman Education AB är ett helägt dotterbolag till Rinmanstiftelsen där stiftarna är; Ovako, Hällefors kommun och Rinmanstiftelsens intressenter. Rinman Education ansvarar för karaktärsämnena i det gymnasiella Industritekniska programmet för Pihlskolans räkning i Hällefors och kan genom tillgång till kvalificerad utrustning och kompetent personal också erbjuda ett brett spektrum av uppdragsutbildningar. Gymnasieskolan ligger på Ovakos industriområde och ingår i Teknikcollege Örebro län.
Detta nyhetsbrev skickas ut till en sändlista som innehåller epostadresser samt för- och efternamn, i ditt fall <<Email Address>> och <<First Name>> <<Last Name>>Syftet med sändlistan är enkom för utskick av nyhetsbrev från Rinman Education och kommer inte att spridas vidare, varken till privatpersoner eller andra organisationer.

Använd någon av följande länkar, om du vill justera dina uppgifter:
Ta bort mig från sändlistan - Ändra mina kontaktuppgifter i sändlistan
 
Copyright © 2018, Rinman Education.
Produktion: Per Eiritz - per@eiritz.se - Grafisk layout: Maria Fallström, MaFalls AB - www.mafalls.se 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rinman Education · Teknikens hus · Hällefors 71222 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp