Copy

NATUURLIJK TUINIEREN
doe je samen, met AVVN
de groene familie sinds 1928
 

Bekijk deze e-mail in je webbrowser
Bezoek onze website: avvn.nl

Augustus: hartje zomer 🌞 !

Soms is het (erg) warm en droog. Gelukkig kunnen sommige planten tegen een stootje. Mediterrane planten en kruiden als rozemarijn en lavendel bijvoorbeeld. Die ruiken lekker en zijn – zeker in het geval van lavendel –mooi en makkelijk. Je kunt lavendel in principe het hele jaar door in de volle grond planten. Als je je lavendelplanten op tijd snoeit, voorkom je dat ze kaal worden en - met een beetje geluk - nog jaren mooi bloeien.

Lavendel snoeien: hoe doe je dat?

Lavendel snoeien - tipsDat snoeien doe je twee keer per jaar, de herfstsnoei doe je in augustus of september. Hoe je dit doet, legt Chantal Overgaauw duidelijk uit in haar online moestuincursus Moestuinieren met Kinderen. Een cursus die je overigens ook goed kunt volgen zonder kinderen.

Deze maand kunnen AVVN-leden gratis aan zes online lessen deelnemen: twee lessen over lavendel, maar lessen over zaden winnen, koolrabi telen en meeldauw!
Lees en leer je mee?
~~~ •> GROENE DEAL - speciaal voor onze leden <• ~~~
cursus moestuinieren met kinderenMoestuinieren met Kinderen is een jaarronde online moestuincursus met bijna 300 lessen. Door de cursus leer je moestuinieren in de volle grond op natuurlijke wijze. Wisselteelt, natuurlijk bestrijden, ecologisch evenwicht en bodemverzorging, alles komt aan bod. In tekst en beeld, met filmpjes en veel handige links. Elke week krijg je een hoofdstuk met 5 tot 8 lessen in je mailbox die je na inloggen online kan bekijken.

Iets voor jou? Samen met je (klein)kinderen?

🌞 Zomeractie!🌞
Leden van AVVN kunnen tot 1 september via deze speciale link gratis een zomerhoofdstuk bekijken. Wil je daarna de cursus verder volgen? Dat kan! Meld je dan online aan. Tot 1 september krijg je als AVVN-lid 15% korting als je kortingscode AVVN-2020 invult.

Volkstuinieren & AVVN in het nieuws

Wat is het genieten in de tuin. Dat (volks)tuinieren heerlijk is, hebben inmiddels meer mensen ontdekt. Sinds de corona-uitbraak zijn we veel thuis en hebben we meer behoefte aan 'buiten'. Gevolg: langere wachtlijsten bij onze verenigingen omdat iedereen een volkstuin wil.

In de 📺 late uitzending van Hart van Nederland- als een van de laatste items – verklaart onze AVVN vice-voorzitter Hans van Leeuwen de populariteit van volkstuinen én waarom het zo belangrijk is dat er meer ruimte komt voor volkstuinen. Je kunt de reportage online terugkijken.

Hart van Nederland - stekkie gezocht


En ook in het 🗞 AD Utrecht!
Acht jaar wachten om een volkstuin in regio Utrecht te bemachtigen: ‘Vraag naar tuinen is ontploft’


Bestuurslid Ans Hobbelink praat het AD bij over de situatie in Utrecht. “De vraag naar volkstuinen in de regio is ontploft. Er komen veel nieuwe aanmeldingen binnen. Op deze manier moet de gemiddelde tuinzoeker in Utrecht een jaar of acht wachten op een tuin.” 
Lees het hele interview online.

Bodemdierendagen 2020

Bodemdieren: wat doe jij eigenlijk voor ze?

Bodemdieren zijn onmisbaar voor een gezonde bodem, en dus voor de natuur en onszelf. Tijdens de bodemdierdagen - van 25 september tot en met 7 oktober 2020 - kunnen we ze weer in kaart brengen. Voor het zover is, eerst wat achtergrondinformatie over ons bodemleven. Vul de mini-enquête in en ontvang als dank het boekje ‘Ondersteboven, van bijzondere bodemdieren’. Zo begin je straks goed voorbereid aan je telling.

Steenbreek trofee 2020Doe mee met de Steenbreektrofee 2020

Heb jij een goed idee voor meer groen in jouw buurt? Zet je idee op papier en misschien maak jij dit jaar wel kans op de Steenbreektrofee! Een prijs van Stichting Steenbreek. Een stichting die opzoek is naar innovatieve en inspirerende initiatieven die zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde en fijne leefomgeving: samen voor meer groen in de buurt.

Meedoen kan tot 10 september 2020!

Groene vragen van verenigingen - AVVNGroene vragen? Deel ze met ons!

Niets is zo leuk als elkaar inspireren en van elkaar te kunnen leren. Heeft jouw vereniging een vraag en ben je benieuwd wat de ervaring is van andere verenigingen? Laat het ons weten!

Misschien ben je benieuwd hoe anderen genoeg vrijwilligers werven voor het algemeen werk? Of hoe je als vereniging verantwoord kunt omgaan met watergebruik tijdens droge periodes?

Deze en andere vragen plaatsen wij in onze nieuwsbrief. Bij elke vraag vermelden wij de verenigingsnaam en contactpersoon. De antwoorden en tips die wij van leden ontvangen, sturen wij aan je door. Zo helpen en inspireren we elkaar.

Heb je een groene vraag? Laat het ons weten via de mail.

Meer groeninformatie, nieuwtjes en tips?

   Volg AVVN op facebook! Wij delen regelmatig leuke en mooie groenmomenten. Volg AVVN op facebook! Wij delen regelmatig leuke en mooie groenmomenten.
AVVN op Facebook - volg je ons al?
Hetzelfde geldt voor onze nieuwsbrief Natuurlijk Tuinieren.

Inschrijven kan gemakkelijk online en je ontvangt automatisch en regelmatig inspirerende groentips in je mailbox. Wie wil dat nou niet 😁 ?
Schrijf je in!
Zo, en nu lekker de tuin in!

Lekker de tuin in!

Afmelden voor onze nieuwsbrief? Dat kan hier of  wijzig je e-mailadres.
Facebook AVVN Facebook AVVN
Pinterest Pinterest
Email Email
Facebook Natuurlijk Tuinieren Facebook Natuurlijk Tuinieren