Copy

NATUURLIJK TUINIEREN
doe je samen, met AVVN
de groene familie sinds 1928
 

Bekijk deze e-mail in je webbrowser
Bezoek onze website: avvn.nl

September: eindelijk wat regen 🌦 !

En toen kwam er verkoeling en …regen: eindelijk! Wat hebben we dat hard nodig na die warme zomerweken. In de tuin houden we al rekening met het veranderende klimaat, zo blijkt uit onze kleine poll. Veel tuinliefhebbers nemen al maatregelen en schaffen bijvoorbeeld een regenton aan.

Wil jij je tuin, dak of balkon ook klimaatbestendig maken?

Nationale Tuincheck
Met de app De Nationale Tuincheck kun je nagaan of je tuin, dak of balkon al is voorbereid op het nieuwe klimaat. Je beantwoordt een aantal vragen en op basis van je antwoorden wordt een score berekend - van A (heel goed) tot G (werk aan de winkel!) - en ontvang je verbetertips.

Wil je weten wat nou de ideale beplanting is voor deze (vaak) bijzondere weeromstandigheden, bekijk dan het toekomstbestendige plantenoverzicht van Stichting Steenbreek. Met de juiste plantenkeuze kun je voorkomen dat je tuin snel kaal en dor wordt.

frambozen - tuintipsDe herfst is begonnen!

Sinds 1 week is het herfst (meteorologisch gezien), maar als je om je heen kijkt, lijkt het alsof we al halverwege het najaar zijn. Veel bomen kleuren geel en oranje, bladeren en eikels vallen volop. Het is de zomer die voor een vroege herfst zorgt en ons tegelijkertijd lang(er) laat genieten van vruchten als frambozen. Dat dan weer wel. Zowel de gewone framboos als de herfstframboos doen het dit jaar erg goed. Kun jij ook blijven oogsten?

Als je ook frambozen in je tuin wilt, bekijk onze tuintips. In oktober en november kun je frambozen het beste planten.
Zaaien in de moestuin
Wat kun je nog in de herfst in de moestuin doen? Diana Stek en Laura Beijn weten het als geen ander. In hun Zaaiagenda voor de moestuin vind je meer dan 2000 zaaischema’s voor ruim 200 soorten groenten, fruit, kruiden en moestuinbloemen. Hoe de Zaaiagenda precies werkt en waarom die zo’n succes is, lees je in de herfsteditie van De Tuinliefhebber. Hierin vertellen Diana en Laura uitgebreid over de totstandkoming van de agenda.

Artikel Zaaiagenda - herfsteditie 2020 - De Tuinliefhebber- ©AVVN.jpg
Wil je De Tuinliefhebber voortaan ook thuis ontvangen?
Meld je aan als supporter van AVVN.

AVVN Nieuws
onze vertrouwde groenredacteur Cecile Kuipers neemt afscheid

Cecile KuipersNa bijna twaalf jaar redactie van De Tuinliefhebber pakt redacteur en groenvoorlichter Cecile Kuipers haar spullen in. “Met veel plezier heb ik De Tuinliefhebber samengesteld, artikelen geschreven en allerlei groene vragen beantwoord. Dit alles met de hulp van externe schrijvers en deskundigen, van wie ik veel heb geleerd.”

Bezig zijn in het groen, doet Cecile het liefst. Daarom is het voor haar voortaan minder uren achter het bureau en meer uren in de tuin. Ze blijft haar groenkennis - over natuurlijk tuinieren - delen. Vanuit haar eigen tuinontwerpbureau geeft ze advies en bij IVN is ze actief in verschillende werkgroepen.

Bodemdierendagen 2020

Bodemdieren: ken jij ze en kun je ze tellen?

Bodemdieren zijn onmisbaar voor een gezonde bodem, en dus voor de natuur en onszelf. Tijdens de bodemdierendagen - van 25 september tot en met 7 oktober 2020 - kunnen we ze weer in kaart brengen. Doe je mee?

Groene vragen? Deel ze met ons!

Niets is zo leuk als elkaar inspireren en van elkaar te kunnen leren. Heeft jouw vereniging een vraag en ben je benieuwd wat de ervaring is van andere verenigingen? Laat het ons weten!

Misschien wil je weten hoe anderen genoeg vrijwilligers werven voor het algemeen werk? Of hoe je als vereniging verantwoord kunt omgaan met watergebruik tijdens droge periodes?

Deze en andere vragen plaatsen wij in onze nieuwsbrief en/of op Facebook. Bij elke vraag vermelden wij de verenigingsnaam en contactpersoon. De antwoorden en tips die wij van leden ontvangen, sturen wij aan je door. Zo helpen en inspireren we elkaar.

Heb je een groene vraag? Laat het ons weten via de mail.

Groene vraag AVVNDe vorige keer wilde vereniging de Molenaar uit Landsmeer graag weten hoe andere verenigingen werkbeurten organiseren.

Uit de reacties blijkt dat veel verenigingen – met succes – met een punten- of een beurtensysteem werken.

Bedankt allemaal voor jullie reacties! 👍

Meer groeninformatie, nieuwtjes en tips?

   Volg AVVN op Facebook! Wij delen regelmatig leuke en mooie groenmomenten. Volg AVVN op Facebook! Wij delen regelmatig leuke en mooie groenmomenten.
AVVN op Facebook - volg je ons al?
Hetzelfde geldt voor onze nieuwsbrief Natuurlijk Tuinieren.

Inschrijven kan gemakkelijk online en je ontvangt automatisch en regelmatig inspirerende groentips in je mailbox. Wie wil dat nou niet 😁 ?
Schrijf je in!
Zo, en nu lekker de tuin in!

Lekker de tuin in!

Ontvang je onze nieuwsbrief voor het eerst? Je hebt je dan kortgeleden zelf daarvoor opgegeven of je tuinvereniging heeft dat gedaan (omdat de leden hebben aangegeven onze nieuwsbrief te willen lezen).

Afmelden voor onze nieuwsbrief? Dat kan hier of  wijzig je e-mailadres.
Facebook AVVN Facebook AVVN
Pinterest Pinterest
Email Email
Facebook Natuurlijk Tuinieren Facebook Natuurlijk Tuinieren