Copy

SAMEN NATUURLIJK TUINIEREN 
dat doe je met AVVN

de groene familie sinds 1928

 

Bekijk deze e-mail in je webbrowser
Bezoek onze website: avvn.nl
AVVN samen natuurlijk tuinieren - nieuwe huisstijl

Plannen voor het nieuwe tuinseizoen


Februari is meestal een rustige tijd in de tuin. Beetje opruimen, gereedschap schoonmaken en plannetjes maken voor het nieuwe seizoen. En dat is precies wat we bij AVVN samen natuurlijk tuinieren ook doen. Over 6 weken verschijnt ons seizoenstijdschrift De Tuinliefhebber in een compleet nieuw jasje, bomvol met groeninformatie, tips en inspiratie. Zo verkennen we in het lentenummer de principes van permacultuur, duiken we de bodem in om te zien hoe we die kunnen verbeteren, kijken we mee met de metamorfose van de Velpse buurttuin, ontdekken we het Aziatische kruid sisho en … meer.

Over 6 weken gaat ook onze nieuwe website online met besloten ledennet, met nog meer groentips en inspiratie. Yes, wij hebben zin in de lente, in een nieuw tuinseizoen 🌱👩‍🌾👨‍🌾.

Wil je ook de vernieuwde Tuinliefhebber ontvangen en toegang tot ons ledennet? Sluit je nu aan als supporter van AVVN.
Ik word supporter
jaarkalender 2021Voor in de agenda: groene activiteiten
Gelukkig kunnen veel bijeenkomsten, lezingen en workshops ook online plaatsvinden. In de jaarkalender – een initiatief van Stichting Steenbreek - staan groene activiteiten van verschillende organisaties in een handig overzicht. Ook de bijeenkomsten van AVVN.
Bekijk de kalender.
Kijk mee met CarlaTest je groenkennis
Hortus Botanicus Leiden weet haar plantenpracht ook in deze tijd met een groot publiek te delen. Elke week maakt oud-hortulana Carla een foto van planten, bloemen en bladeren uit de tuin en kassen. Je kunt genieten van de mooie plaatjes, maar tegelijkertijd ook je kennis testen.

Herken je de soorten?
Kijk mee met Carla via Facebook.
Stop de sloop van Rotterdamse volkstuinen
Tuinpark Streven naar Verbetering (SNV) in Rotterdam-West dreigt een derde van haar oppervlakte te verliezen aan – nog te ontwikkelen – voetbalvelden van kunstgras. Als de gemeenteplannen doorgaan, zijn de gevolgen desastreus voor het voortbestaan van SNV als vereniging en voor de unieke biodiversiteit op het tuinpark. Op het terrein van SNV leven onder andere vleermuizen, egels, ransuilen en vele andere vogelsoorten en allerlei nuttige insectensoorten.

petitie SVN Teken de petitie
SNV probeert op allerlei manieren de plannen te stoppen. Onder andere via de petitie ‘Tuintje pik? Dat pikken we niet!’. Help je ook mee? Teken voor 21 maart de petitie tegen de sloopplannen op stopsloopsnv.petities.nl.
Elke stem helpt. Bedankt alvast voor je steun!
Meer groeninformatie, nieuwtjes en tips?
AVVN Facebook
Volg AVVN op Facebook! Wij delen regelmatig leuke en mooie groenmomenten. Volg AVVN op Facebook! Wij delen regelmatig leuke en mooie groenmomenten.

Ontvang je onze nieuwsbrief voor het eerst? Je hebt je dan kortgeleden zelf daarvoor opgegeven of je tuinvereniging heeft dat gedaan (omdat de leden hebben aangegeven onze nieuwsbrief te willen lezen).

Afmelden voor onze nieuwsbrief? Dat kan hier of  wijzig je e-mailadres.
Facebook AVVN Facebook AVVN
Pinterest Pinterest
Email Email
Facebook Natuurlijk Tuinieren Facebook Natuurlijk Tuinieren