Copy

SAMEN NATUURLIJK TUINIEREN 
dat doe je met AVVN

de groene familie sinds 1928

 

Bekijk deze e-mail in je webbrowser
Bezoek onze website: avvn.nl
De Tuinliefhebber lente 2021

Nog maar een paar dagen en dan...

…verschijnt het nieuwe lentenummer van De Tuinliefhebber! We hebben ons seizoenstijdschrift De Tuinliefhebber compleet vernieuwd🤩. Nieuwe vormgeving, kleuren, rubrieken en natuurlijk…nieuwe verhalen.

Zo duiken we dit seizoen eens goed de bodem in. Wat heeft hij nodig om optimaal zijn werk te doen voor natuur, tuin en mens? En wat kun jij doen om de bodem een handje te helpen? We verdiepen ons ook in Permacultuur, een begrip dat we op steeds meer plekken tegenkomen. Wat is het eigenlijk? En wat kun je ermee in de tuin?

Niet alles is anders. Al bladerend kom je vertrouwde namen tegen. Foodblogger Marleen van Es kookt als vanouds als een chef uit haar volkstuin🍴🌿. En De Tuinliefhebber staat zoals altijd nog vol tips, inspirerende reportages en verdiepende artikelen om je kennis over samen en natuurlijk tuinieren te vergroten.

Benieuwd naar de nieuwe editie van De Tuinliefhebber? Vrijdag 12 maart ligt het lentenummer bij je in de bus. Wil je voortaan ook De Tuinliefhebber thuis ontvangen? Meld je dan aan als supporter van AVVN.
Ik word supporter
zaaienZaaien, zaaien en nog eens zaaien, en straks (hopelijk 😉) oogsten
Wat kies je dit seizoen? En wat plaats je waar en wanneer? Iedereen heeft zijn eigen aanpak als het gaat om zaaien. Meekijken hoe een ander het doet, kan leerzaam zijn. Bij De Tuinen van MergenMetz werken ze bijvoorbeeld met een roulatieschema van zes groentegroepen.
 
jaarkalender 2021Natuur als gezondheidsvoorziening
Partnerorganisatie Stichting Steenbreek maakte een leuk filmpje over een huisarts in Limburg die zijn patiënten aanmoedigt om samen te bewegen en samen te tuinieren zodat ze minder vaak naar het spreekuur hoeven komen. En dat werkt!
Bekijk het filmpje.
groene vraagGroene vragen? Deel ze met ons!
Niets is zo leuk als elkaar inspireren en van elkaar te kunnen leren. Heeft jouw vereniging een vraag en ben je benieuwd wat de ervaring is van andere verenigingen? Laat het ons weten!

Misschien wil je weten hoe anderen genoeg vrijwilligers werven voor het algemeen werk? Of hoe je als vereniging verantwoord kunt omgaan met watergebruik tijdens droge periodes?

Deze en andere vragen plaatsen wij in onze nieuwsbrief en/of op Facebook. Bij elke vraag vermelden wij de verenigingsnaam en contactpersoon. De antwoorden en tips die wij van leden ontvangen, sturen wij aan je door. Zo helpen en inspireren we elkaar.

Heb je een groene vraag? Laat het ons weten via de mail.

Dit keer wil tuinvereniging Roomburg uit Leiden weten hoe andere verenigingen hun leden informeren over veiligheid op de tuin: het veilig gebruiken van gastoestellen en kachels? Weet jij antwoord op de vraag? Heb jij een goede tip? Laat het ons weten. Bedankt! 👍
Meer groeninformatie, nieuwtjes en tips?
Volg AVVN op Facebook! Wij delen regelmatig leuke en mooie groenmomenten. Volg AVVN op Facebook! Wij delen regelmatig leuke en mooie groenmomenten.

Ontvang je onze nieuwsbrief voor het eerst? Je hebt je dan kortgeleden zelf daarvoor opgegeven of je tuinvereniging heeft dat gedaan (omdat de leden hebben aangegeven onze nieuwsbrief te willen lezen).

Afmelden voor onze nieuwsbrief? Dat kan hier of  wijzig je e-mailadres.
Facebook AVVN Facebook AVVN
Pinterest Pinterest
Email Email
Facebook Natuurlijk Tuinieren Facebook Natuurlijk Tuinieren