Copy

SAMEN NATUURLIJK TUINIEREN 
dat doe je met AVVN

de groene familie sinds 1928

 

Bekijk deze e-mail in je webbrowser
Bezoek onze website: avvn.nl
De Tuinliefhebber zomer 2021

De Tuinliefhebber zomer

Planten, planten en nog eens planten - dat doe je in mei - om een paar weken later - in de zomer - er volop van te kunnen genieten. Naar dat moment kijken wij nu al uit; de zonnige zomereditie van De Tuinliefhebber is bijna klaar. In dit nummer komt het samen tuinieren en het genieten op verschillende manieren naar voren. We besteden onder andere aandacht aan:
  • Volkstuinvereniging Kweeklust in Wateringen waar ruim honderd leden druiven telen.         
  • Tuinenpark Ons Buiten in Utrecht dat door de leden volledig CO2-neutraal wordt gemaakt. Wij kijken mee en verzamelen tips.     
  • De Dorpsmoestuin in Maarn die een slapend bestaan leidde, maar nu weer bruist dankzij dorpsbewoner Frederike van der Kooy.
En natuurlijk hebben we in dit nummer weer een fotowedstrijd met een leuke prijs!

Leden van aangesloten verenigingen en supporters van AVVN krijgen De Tuinliefhebber omstreeks 5 juni thuisgestuurd. Ben je nog geen supporter? Meld je dan snel aan. Als je inschrijving voor 18 mei is verwerkt (en de betaling ontvangen is), krijg ook jij dit zomerse nummer van De Tuinliefhebber gelijk in de bus!
Ik word supporter!
AVVN ledennet tijdschriftenactie
milieu centraal subsidiewijzerAVVN zoekt per direct een medewerker Marketing en Communicatie (18 uur p/w)

Wij willen verder groeien. Kom jij ons een handje helpen? Ben jij die enthousiaste en energieke medewerker marketing en communicatie met een 💚 hart?

Laat het ons weten en reageer op onze vacature of deel 'm in je netwerk.
Bedankt 👍.

 
Help jij de bij?
rtl nieuws volkstuinierenNog nooit telden zo veel mensen - ruim 11.000 - mee met De Nationale Bijentelling als die van afgelopen april. Uit de resultaten blijkt dat de helft van de (wilde) bijensoorten is bedreigd. Onze kunnen een helpende hand goed gebruiken. Help jij mee?

Maak ‘Bed & Breakfasts’ voor bijen
Eén van de belangrijkste manieren om bestuivers te ondersteunen, is door te zorgen voor voldoende leefgebied. Daarbij gaat het vooral om zogenaamde ‘Bed & Breakfasts’: geschikte plekken waar ze hun nest kunnen maken, het liefst zo dicht mogelijk in de buurt van voldoende geschikte bloemen die nectar en pollen leveren. Wageningen University & Research en Naturalis Biodiversity Center hebben hiervoor in samenwerking twee handige online hulpmiddelen ontwikkeld. Bekijk de tools.


Zet je handtekening onder het Europees burgerinitiatief Red Bijen en Boeren
Het doel van burgerinitiatief Red Bijen en Boeren is het gebruik van synthetische pesticiden tegen 2035 uit te faseren, boeren te ondersteunen naar een landbouw zonder pesticiden en zo de bijen en natuur te redden. Velt is 1 van de 90 organisaties die het Europees burgerinitiatief heeft gelanceerd. Voor 30 september 2021 zijn een miljoen handtekeningen nodig. Alleen dan zijn de Europese Commissie en het Europees Parlement verplicht om te onderzoeken of en hoe ze de eisen – die staan verwoord in het burgerinitiatief - in wetgeving kunnen omzetten. Wil je meehelpen? Zet dan je handtekening.
wbtrSpeciaal voor onze besturen
Regel je WBTR-verplichtingen voor 1 juli a.s.

Op 1 juli aanstaande moet je als vereniging voldoen aan de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR). Dat is over minder dan 2 maanden. De WBTR is bedoeld om bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren. Er zijn regels opgesteld over taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid.

AVVN ondersteunt besturen bij het voldoen aan de nieuwe Wet. Er is een handig stappenplan ontwikkeld waarvan je met korting gebruik kunt maken. Lees meer over de WBTR en  het stappenplan.
Meer groeninformatie, nieuwtjes en tips?
Volg AVVN op Facebook! Wij delen regelmatig leuke en mooie groenmomenten. Volg AVVN op Facebook! Wij delen regelmatig leuke en mooie groenmomenten.

Ontvang je onze nieuwsbrief voor het eerst? Je hebt je dan kortgeleden zelf daarvoor opgegeven of je tuinvereniging heeft dat gedaan (omdat de leden hebben aangegeven onze nieuwsbrief te willen lezen).

Afmelden voor onze nieuwsbrief? Dat kan hier of  wijzig je e-mailadres.
Facebook AVVN Facebook AVVN
Pinterest Pinterest
Email Email
Facebook Natuurlijk Tuinieren Facebook Natuurlijk Tuinieren