Copy

SAMEN NATUURLIJK TUINIEREN 
dat doe je met AVVN

de groene familie sinds 1928

 

Bekijk deze e-mail in je webbrowser
Bezoek onze website: avvn.nl
vorst in de tuin

April doet wat hij wil

Een oude en bekende weerspreuk, die deze aprilmaand helemaal klopt. Van lekker warm en zonnig lenteweer tot aan sneeuw, vorst en fikse regenbuien: het weer gaat deze maand alle kanten op. Gelukkig kunnen veel planten tegen een stootje, maar sommige soorten moet je een handje helpen. Door ze af te dekken of (weer) naar binnen te verplaatsen.

Twijfel je over de juiste vorstbescherming of aanpak? Vraag je collega tuinliefhebbers om advies! In de groep Natuurlijk tuinieren op het nieuwe AVVN ledennet kun je gemakkelijk onderling tips uitwisselen.

Het AVVN ledennet is gratis voor leden van aangesloten verenigingen en supporters van AVVN. Vraag je account aan.
Ik wil een account!
AVVN ledennet tijdschriftenactie
wbtrSpeciaal voor onze besturen
Stappenplan en webinar over de nieuwe WBTR

Vrijwel alle verenigingen en stichtingen in Nederland moeten vanaf 1 juli 2021 voldoen aan de nieuwe wet WBTR, de wet bestuur en toezicht rechtspersonen. De WBTR is bedoeld om bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren. Er zijn regels opgesteld over taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid.

AVVN ondersteunt besturen bij het voldoen aan de nieuwe Wet. Er is een handig stappenplan ontwikkeld waarvan je gebruik kunt maken. Lees meer over het stappenplan.

Op 15 april 2021 vindt een webinar plaats waarin je uitleg krijgt over wat de WBTR in praktijk allemaal precies voor bestuursleden betekent en wat zij moeten regelen. Meld je aan voor de webinar.
AVVN in het nieuws

rtl nieuws volkstuinierenVolkstuinen populairder dan ooit door corona
RTL-nieuws besteedde afgelopen maandag aandacht aan volkstuinen en kwam tot de ontdekking dat tegenwoordig ook jonge mensen – waaronder hele gezinnen – lekker buiten bezig willen zijn. Je kunt de reportage – met onder andere opnamen in tuinpark Streven naar Verbetering in Rotterdam - online terugkijken. De reportage begint om 14:20 minuten.

Bekijk de uitzending


manifest AVVNManifest: iedereen heeft recht op een groene leefomgeving!
Echt lekker leven doe je in het groen 🌳. Dat weten wij als AVVN als geen ander. Groen doet goed. Zeker als je het kunt delen. Een volkstuin, stadstuin of moestuin: tuinieren kan altijd en overal. Je doet het met je partner, je kinderen of de buren. Tuinieren ontspant, verbindt en is gewoon hartstikke leerzaam en leuk. En lekker; je kunt je eigen voedsel kweken!

Iedereen heeft daarom recht op een groene leefomgeving. Samen met heel wat andere partners zetten we ons in Nederland sterk in voor 'meer groen in eigen buurt'.
Hoe? Je ontdekt het in ons manifest.
milieu centraal subsidiewijzerSubsidietip!
Je tuin als wapen tegen hitte, droogte en hoosbuien: hoe pak je dat aan?

Het weer in Nederland verandert. Steeds meer CO2 en andere broeikasgassen warmen de aarde op, met gevolgen tot in de achtertuin. In het voorjaar kunnen de belangrijkste aanpassingen gemaakt worden. Maar hoe pak je dat aan?

Milieu Centraal heeft de Groenesubsidiewijzer.nl ontwikkeld. Met dit online hulpmiddel kunnen tuineigenaren bekijken of zij subsidie kunnen aanvragen voor maatregelen die bijdragen aan het aanpassen aan klimaatverandering. Met een subsidie voor bijvoorbeeld het afkoppelen van je regenpijp, het verwijderen van tegels of de aanleg van een groen dak zijn deze maatregelen makkelijker te realiseren.
Ontdek of je subsidie kunt krijgen voor het vergroenen van je tuin.
Meer groeninformatie, nieuwtjes en tips?
Volg AVVN op Facebook! Wij delen regelmatig leuke en mooie groenmomenten. Volg AVVN op Facebook! Wij delen regelmatig leuke en mooie groenmomenten.

Ontvang je onze nieuwsbrief voor het eerst? Je hebt je dan kortgeleden zelf daarvoor opgegeven of je tuinvereniging heeft dat gedaan (omdat de leden hebben aangegeven onze nieuwsbrief te willen lezen).

Afmelden voor onze nieuwsbrief? Dat kan hier of  wijzig je e-mailadres.
Facebook AVVN Facebook AVVN
Pinterest Pinterest
Email Email
Facebook Natuurlijk Tuinieren Facebook Natuurlijk Tuinieren