Copy
19 september 2014 week 38
View this email in your browser
Info St. Radboud 
Beste ouders / verzorgers,

Afgelopen woensdag ochtend is de kinderboekenweek geopend op school. Juf Lizet, Juf Anna en Juf Femke hebben een toneelstuk gespeeld waarin Jip en Janneke gingen trouwen. Het trouwfeest stond hier in centraal. Na het openingswoord van juf Lizet hebben alle kinderen gedanst op het lied Feest van Kinderen voor kinderen. Na deze feestelijke opening was het tijd om weer aan het werk te gaan.

Of toch niet...
Circuit feestelijke opening kinderboekenweek
Afsluiting kinderboekenweek
 
Donderdag 9 oktober willen wij de kinderboekenweek feestelijk afsluiten door middel van een voorleeskampioenschap. Vanaf groep 4 zijn er voorrondes in de klas. Uit elke groep wordt een winnaar gekozen die naar de finale gaat. Om 14.00 start de finale en als afsluiting is er een boekenbal. Het boekenbal is om 15.15 afgelopen en de kinderen mogen binnen opgehaald worden.
Hopelijk tot dan! 
Bezoek natuurmuseum en de alde feanen

Donderdag 2 oktober is groep 6/7/8 met het openbaar vervoer naar het natuurmuseum geweest! Daar hebben de kinderen met behulp van een foto speurtocht het museum ontdekt. Na de lunch stapten we weer in de bus die ons bij de alde feanen bracht. Een prachtig natuurgebied, waar we een rondleiding kregen door het moeras, de bossen en langs de sloten. De kinderen gingen met een visnet de sloot door en ontdekten welke dieren daar leefden. Ze moesten vogels zoeken, turf opgraven, dieren sporen zoeken, paddenstoelen vergelijken en nog veel meer! Erg leuk was het moeras, waar we overheen mochten lopen. En natuurlijk de kikkers en padden, want daar konden ze maar niet vanaf blijven.
We hebben een leuke, maar vooral leerzame dag gehad!
Bibliotheek bezoek groep 1/2

Woensdag 8 oktober bezoekt groep 1/2 de bibliotheek. We gaan hier met de auto heen. Graag een zitverhoging (met naam) meebrengen.
Kinderboekenkistjetentoonstelling

Op zondag 12 oktober om 12.58 uur is de prijsuitreiking van de kinderboekenkistjeswedstrijd. Alle groepen doen mee met het maken van een kistje. Tevens wordt er op deze middag een recordpoging gehouden om met zo veel mogelijk kinderen een feestband te maken, onder leiding van Andre Adieu. Vergeet niet om een instrument mee te nemen!
Nieuws uit groep 3

In groep 3 wordt er gewerkt met de methode Veilig leren lezen. Met deze methode leren de kinderen lezen. Inmiddels zijn wij al weer op het eind van kern 2 (in totaal 12 kernen) en wordt het niveau van de kinderen steeds duidelijker. Wij onderscheiden 4 niveaugroepen. De maangroep is de groep kinderen met een normale leesontwikkeling. Deze kinderen starten in groep 3 met het leesonderwijs. Dit zijn de meeste kinderen in een klas. Bij de start van groep 3 beschikken sommige kinderen al over een volledige letterkennis en kunnen ze korte woorden correct en vlot lezen. Deze kinderen kunnen in de zongroep. Zij krijgen extra uitdaging en kunnen veelal zelfstandig met het werk bezig. Dan zijn er ook kinderen met een moeizame leesontwikkeling (risicolezers) die behoefte hebben aan extra aandacht en verlengde instructie. Deze kinderen kinderen krijgen de steraanpak. Voor kinderen die met de maangroep mee gaan, maar snel door de stof gaan zijn er nog de raketactiviteiten. Dit bied extra uitdaging om te experimenteren met letters en woorden.
De volgende woorden hebben de kinderen al geleerd: ik, maan, roos, vis, sok, aan, pen, en, teen, een, neus, buik, oog

Agenda

1 t/m 12 oktober
Kinderboekenweek

7 oktober
Groep 6/7/8 bieb

8 oktober
Groep 1/2 bieb

9 oktober
Voorleeskampioenschap en boekenbal

21 oktober
Juf Anna en Anneke cursus Sneek
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2014 St. Radboud, All rights reserved.

RKBS Sint Radboud
Dekemastrjitte 2B
9011 WE JIRNSUM


 
T. (0566) 601 242
E. directie@radboudjirnsum.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences