Copy

DAYRANGE | 05/18/2015

Dayrange handelswijze

Beste belegger/trader,
Via deze informatie mail willen wij de kracht van het product toelichten met een bewezen strategie. 

De combinatie van Dayranges met divergentie op de RSI.
 Een handelssysteem dient eenvoudig en helder te zijn. Het rangeproduct is een zeer mooie handelstool maar geen compleet handelssysteem. Dat je lang op voorhand al de bodem-en topzone kent, geeft je natuurlijk al een bijzonder groot voordeel tegenover andere traders, doch de exacte in-uitstap en stoploss dient nog bepaald te worden. Hiertoe dien je een extra tool, indicator etc te gebruiken. Deze kan naar eenieders vrije keuze gekozen worden natuurlijk.
Een methode die door ons uitvoerig werd getest en die als bijzonder winstgevend werd bevonden, is een specifieke combinatie van een 3 tal voorwaarden, die tesamen het handelssysteem vervolmaken, door het geven van een duidelijke in- en uitstap en stoploss.
We zullen dit handelssysteem toelichten met een concreet voorbeeld. Dit voorbeeld hebben we ook gepost op ons openbare Twitter account.  We zullen stap voor stap toelichten hoe u dit handelssysteem kunt gebruiken. 

 
Instap:
Voordat er een veilige instap mogelijk is moet er aan een drie tal voorwaarden worden voldaan:
  1. De koers van de Future zit binnen de dagrange: De eerste voorwaarden is dat de koers binnen de range (weerstand- of steunzone) moet vallen.
  1. Er is een divergentie zichtbaarop de RSI De koers en de RSI moet divergeren binnen de range. In het voorbeeld dat hierboven is weergeven, zijn twee negatieve divergenties zichtbaar. De eerste divergentie is al een eventuele instap mogelijkheid (maar dan wel alleen als de trendlijn breekt, zie immers derde voorwaarde).
  2. Er is een doorbraak van de trendlijn. Bij het breken van de (zwarte) trendlijn is de instap valide. U kunt dan kiezen voor een stoploss op de huidige top of een stop aanhouden van 2 punten. Let wel op uw Risk reward, als u een stoploss aanhoudt van 2 punten dan dient uw take profit (TP) ook minimaal op 2 punten te liggen.
Uitstap:   let your profits run
Een ideale uitstap zou er kunnen zijn als er zich opnieuw een divergentie aandient, in tegengestelde zin dan weliswaar. Deze wijst dan op een nakende trendkering. In het onderstaande voorbeeld ziet u dat er om half 5 een positieve divergentie in de RSI was ontstaan. Dit is een indicatie dat de trend positief kan keren. U kunt dan dus beter uw winst van de shorts van tafel halen. 

Succes met de handel.

Michael & Dirk 


Deze nieuwsbrief is bedoeld voor informatief gebruik en is geen beleggingsadvies. Beleggingsbeslissingen dienen op eigen verantwoordelijkheid genomen te worden en publicist is niet aansprakelijk voor behaalde resultaten. Het handelen in financiële markten brengt risico’s met zich mee.

Twitter
tradeaplan.nl
Email