Copy
    Noutățile lunii octombrie vin de la
View this email in your browser
Editura Adenium are plăcerea de a vă anunța apariția a cinci noi volume din Colecția Colloquim, precum și a celui mai recent volum din colecția O inimă de broscuță.
Colecția COLLOQUIUM se conturează ca un proiect ale cărui obiective sunt să prezinte ORIGINAL, să provoace ESENȚIAL și să promoveze UNIVERSAL cultura social-politică din spațiul românesc. Cărțile din această colecție se adresează specialiștilor și studenților din această arie academică, precum și tuturor celor interesați de înțelegerea conceptelor subsumate demersurilor cu privire la politic și a mecanismelor ideologice și instituționale ce asigură funcționalitatea politicii. Totodată, colecția își propune deschideri epistemologice spre zonele teoretice și discursive aflate în conexiune cu spațiul politic, așa cum sunt sociologia, antropologia, relațiile internaționale și studiile europene, studiile de securitate, jurnalismul și științele comunicării.
Lucrarea analizează în forma unor secțiuni scrise de autori diverși principalele ideologii (liberalism, conservatorism, socialism), la care se adaugă, fără pretenții exhaustive, o serie de alte ideologii (fascism, anarhism, feminism, ecologism). Ideologiile dominante stau la baza metaideologiilor sau a teoretizării despre ideologii (multiculturalism, populism), dar și a postideologiei în cadrul actual, postmodern. 
În mod ordonat lucrarea analizează, așa cum anunță și din titlu, programele electorale ale partidelor românești care au luat parte la alegereile europene din 2014. Cele 8 partide politice (din 15),  considerate pentru discuția de față sunt: Partidul Social Democrat – UNPR – PC, Partidul Național Liberal Partidul Democrat Liberal, Partidul Mișcarea Populară, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, Partidul Verde, Partidul Dreptății Sociale, Partidul Alternativa Socialistă. Deoarece au venit în întâmpinarea alegătorilor cu programe electorale. Actualul volum redă integral textul programelor electorale, fără modificări.
Cartea reunește o serie de studii de teoria mentalităților și politologie, apărute în reviste de specialitate. Are o parte pur teoretică, dedicată ideologiilor și politicienilor ruși, dar și una aplicativă, constituită din studii de caz, la granița dintre științe politice și relații internaționale.
Problematica legitimității este abordată din perspectivă transdisciplinară (dreptul, științele politice, sociologia, filosofia discută acest concept), și în raport cu alte concepte înrudite, precum cele de legalitate, autoritate și suveranitate, identitate, democrație, raționalitate, spațiu public etc. Sunt aduse în discuție tipuri de legitimitate, inclusiv forme actuale de legitimitate –  legitimitatea internațională legitimitatea Uniunii Europene. Ideea de legitimitate se leagă de ideea de ordine și, prin aceasta, de ritualurile de instituire a acestei ordini, ritualuri cu forță simbolică și cu protecție normativă asigurată de normele care fac posibilă și mențin ordinea.


O lucrare axată pe comunicarea dintre mass-media și politicieni, luând în considerare interpretările impuse opiniei publice prin manipularea audiovizualului. Spectacolul politic este analizat în cele trei elemente principale care îl constituie: probleme sociale, lideri politice și adversari. Ca teză, lucrarea susține forța discursului politic în legitimarea puterii și a acțiunii politice.
Povestea Colecției O inimă de Broscuță a început din dragoste pentru cei mici și pentru literatură. Odată ca niciodată, autorul și-a dorit să le deschidă copiilor ușa fermecată spre tainele lumii, să le ofere părinților și bunicilor bucuria de a le citi povești cu adevărat minunate, care să-i facă să viseze frumos și să prindă curajul de a-și îndeplini aceste visuri. Cărțile copilăriei ne formează, devin parte din felul nostru de a fi, de a gândi și de a trăi.
După o serie de șapte volume ale poveștii și două tomuri de benzi desenate dedicate copiilor, părințiilor și bunicilor în egală măsură, autorul continuă colecția cu un nou volum dedicat tuturor vârstelor: Simplitatea, cea mai frumoasă lecție a vieții. Ilustrațiile semnate de Ciprian Ovidiu Dudaș ne surprind și în acest volum prin autenticitate și vie coloristică. Rămânem fideli calității grafice deosebite, care vine să încununeze mesajul profund al unei povești inedite.

Așteptăm comenzile dumneavoastră pe adresa 
comercial@adenium.ro