Copy
Nieuwsbrief 23
Januari 2017


Het laatste Rotterdamse Onderwijsnieuws

Bekijk deze nieuwsbrief in de browser
Beste ROM-lezer, speciaal voor jou: nieuwtjes uit het Rotterdamse onderwijs.
 
Maart: Maand van Cultuuronderwijs                                           so vo mbo
Maart is uitgeroepen tot de Maand van Cultuuronderwijs! In het jaar dat Rotterdam Onderwijsstad van het jaar is, kan cultuureducatie niet ontbreken. In maart zal daarom het cultuuronderwijs worden gevierd met een speciaal programma en inspirerende activiteiten. De maand wordt afgesloten met de Nacht van het Onderwijs op 31 maart.

Doe mee!
Instellingen en organisaties met ideeën kunnen zich aanmelden voor de Maand én de Nacht van Cultuuronderwijs via de websites www.kc-r.nl en www.onderwijs010.nl.
Lees verder
Carrière-startgaranties voor pabo-studenten van Zuid                vo mbo
 
Honderd jongeren van Rotterdam Zuid krijgen een carrière-startgarantie als ze kiezen voor een opleiding aan een van de drie Rotterdamse pabo’s en deze succesvol afronden. Met deze afspraak hopen de samenwerkende partijen om basisscholen, in het bijzonder op Zuid, ook in de toekomst te voorzien van voldoende én goed gekwalificeerde leerkrachten. Via betere voorlichting en talentscouting worden jongeren geïnteresseerd voor een loopbaan in het onderwijs.
Lees meer over de carrière-startgarantie
Nieuwe school in Rotterdam: De Mavo voor Theater                        vo
 

 
Vanaf schooljaar 2017-2018 is Rotterdam een unieke vo-school rijker. In september 2017 start in het onlangs vernieuwde Hofpleintheater aan de Benthemstraat De Mavo voor Theater, afgekort MT010. De nieuwe school voor leerlingen met een fascinatie voor theater is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Hofplein Rotterdam en LMC Voortgezet Onderwijs.
Lees verder over MT010 en de toelatingseisen
 MeetUp010 meets IFFR: film flirt met educatie in De Doele        po vo
Het International Filmfestival Rotterdam (IFFR) organiseert samen met Meetup010 een avond over filmeducatie en educatie met behulp van film. Op 1 februari worden docenten en onderwijsbetrokkenen uitgedaagd meer met film aan de slag te gaan in hun dagelijkse onderwijspraktijk. De deelnemers krijgen daarnaast een gratis toegangskaartje voor een van de films die draaien tijdens Planet IFFR van 25 januari t/m 5 februari.
            
Bekijk het programma
Tien belangrijkste veranderingen in de kinderopvang                        vve
Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen, ontwikkelingen en subsidies. Wat gaat er in veranderen in de sector kinderopvang? Kinderopvangtotaal zette de tien belangrijkste veranderingen op een rij.

Ook in Rotterdam zijn de nodige veranderingen in de vve doorgevoerd. Over de stand van zaken in deze ‘harmonisatie’ is alles te lezen in de in december verschenen Staat van het Rotterdamse onderwijs.
Lees het hier
  Ontdek technisch talent met de talentontdekkaarten                        po 
Rotterdamse leerkrachten worden met ‘talentontdekkaarten’ geprikkeld om na te denken over de invulling van wetenschap en technologie in hun lesprogramma. In 2020 is in Nederland wetenschap en technologie (w&t) namelijk verplicht op iedere basisschool.
 
De kaarten beschrijven zes ‘types’ techniektalenten. Denk aan kinderen die goed zijn in bouwen en logisch denken, maar ook aan kinderen die juist meer hebben met kunst, design, gezondheid of natuur. Sommige kinderen willen later beroemd en rijk worden. Ook dát kan in de wetenschap en technologie.

 
Lees meer en bekijk twee talentontdekkaarten
Je naam in het ROM bij een boekbespreking? Dat kan! We zoeken een recensent voor Super Scratch Programmeeravontuur

 


 
Ja, ik wil Super Scratch Programmeeravontuur recenseren
Volg ons op Facebook!

Op de Facebookpagina van het ROM staan allerlei nieuwtjes over scholen, leraren en leerlingen. Volg ons en blijf op de hoogte van het laatste Rotterdamse onderwijsnieuws.
Meld een onderwijsnieuwtje!
Heb je nieuws over een gebeurtenis, activiteit of een nieuwe ontwikkeling op je school of instelling? Vul het contactformulier in of stuur een e-mail - liefst met foto! Na beoordeling plaatsen we je bericht zo snel mogelijk op romnieuws.nl of we nemen contact op voor een uitgebreider artikel.
Agenda
24-28 januari   Nationale Onderwijs Tentoonstelling
23 februari       Netwerkevent CityLab010
10 maart         Conferentie Het Jonge Brein
15 maart         Conferentie Waar een skill is, is een weg
27 maart         Afkijken mag
31 maart         Nacht van het Onderwijs
06 april           Taal- en Rekenconferentie voor vo en mbo



 

 
Copyright 2016 ROM
bekijk deze nieuwsbrief in de browser






This email was sent to k.dielemans@cedgroep.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rotterdams Onderwijs Magazine · Postbus 8639 · Rotterdam, Zh 3009 AP · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp