Copy
Nieuwsbrief 17
Mei 2017

Het laatste Rotterdamse Onderwijsnieuws

Bekijk deze nieuwsbrief in de browser
Beste ROM-lezer, wij zochten voor u naar de meest besproken Rotterdamse onderwijsnieuwtjes van de laatste tijd. Vanaf deze editie nu elke keer een cartoon in de nieuwsbrief!
Lezersenquête
Wat vindt u van het ROM?
Wat vindt u van het magazine, de website en de nieuwsbrief? Geef uw mening en maak kans op een taart voor het hele team! Het invullen van onze lezersenquête kost slechts een paar minuten!
Lezersenquête
Gedichten van leerlingen De Margriet bij herdenking Bombardement Rotterdam
Het bombardement van Rotterdam is op 14 mei herdacht. Drie leerlingen van Daltonschool De Margriet in Blijdorp droegen eigen gedichten voor over vrede bij het monument aan de Statenweg, in het bijzijn van burgemeester Aboutaleb!
Meer over de herdenking met de leerlingen van De Margriet


2 Rotterdamse scholen naar volgende ronde BZTband XXL

De .A.J Schreuderschool en De Mare uit Rotterdam zijn met hun video's van hun muzikale act door naar de audities van de grootste muziekwedstrijd van Nederland: de BZTband XXL muziekwedstrijd.
 
Lees verder over Méér Muziek in de Klas
Gezocht: leraar die een boekrecensie wil schrijven

Twee boeken die onlangs verschenen zijn:
  • De leraar die mijn leven veranderde (224 pagina’s verhalen)
  • Hello Ruby (110 pagina’s rijk geïllustreerd, over programmeren voor kinderen).
Wie wil voor het ROM een recensie schrijven over een van deze boeken? Uw recensie komt in het blad en het boek is voor u.


 
Neem contact met ons op

Scholen kunnen het gratis
bestellen om voor de zomervakantie uit te delen.
Zomermagazine Groeten uit... voor ouders en kinderen
In het magazine Groeten uit… staan allerlei leuke en leerzame activiteiten die ouders samen met hun kinderen tijdens de zomervakantie kunnen doen, zoals spelletjes voor binnen en buiten en ideeën voor uitjes in Rotterdam. Dit magazine is bedoeld voor ouders en hun kinderen uit groep 1 tot en met 4.
 
Informatie en bestellen van Groeten uit…
Volg ons op Facebook!

Op de Facebookpagina van het ROM staan allerlei nieuwtjes over scholen, leraren en leerlingen. Volg ons en blijf op de hoogte van het laatste Rotterdamse onderwijsnieuws.
Rotterdamse leerlingen gratis naar theater op Groot Handelsgebouw
Zo’n 21.000 leerlingen gingen dit schooljaar aan de slag met het thema Rotterdam Viert de Stad! Ter feestelijke afsluiting van dit seizoen biedt KCR schoolklassen uit het vo gratis twee voorstellingen over Rotterdam aan: Het Hart van Rotterdam van John Buijsman en Kassa! van Onderwater Producties. De voorstellingen vinden plaats in de voormalige bioscoop bovenop het Groot Handelsgebouw
Cartoon Ad Oskam
Lees meer over deze schoolvoorstellingen.
Scala aan good practices bij Meetup010 over passend onderwijs
Past het onderwijs? Dat was de kernvraag bij de MeetUp010-bijeenkomst van 21 april in De Piloot met het thema Passend Onderwijs. In workshops kwam een scala aan good practices voorbij.
ROM deed verslag

           
Eén voorschoolse voorziening voor alle Rotterdamse peuters
De Rotterdamse peuterspeelzalen, kinderopvangorganisaties, scholen en de gemeente hebben afgesproken om met elkaar over te gaan naar één nieuwe voorschoolse voorziening. Alle peuters van twee tot vier jaar kunnen daar terecht en kunnen er, net als op de basisschool, bij elkaar in de groep zitten.
Lees verder
Meld een onderwijsnieuwtje!
Heeft u nieuws over een gebeurtenis, activiteit of een nieuwe ontwikkeling op uw school of instelling? Vul het contactformulier in of stuur een e-mail - liefst met foto! Na beoordeling plaatsen we uw bericht zo snel mogelijk op romnieuws.nl of we nemen contact op voor een uitgebreider artikel.
Roparun
Zaterdag 14 mei startte de Roparun. In deze estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, leveren teams een sportieve prestatie om geld op te halen waarmee het dagelijks leven voor kankerpatiënten verbeterd kan worden. De hoofdredacteur van het ROM, Paul de Maat, deed hier ook aan mee als lid van team 281, waarin bijna iedereen werkzaam is in het onderwijs of aanverwante terreinen. Team 281 haalde ongeveer € 15000,- op! Het team vertrok op zaterdag 14 mei om 13.17 uur uit Parijs, en arriveerde maandag om 14.00 uur op de Coolsingel. Dank aan alle sponsoren!
Roparun team 281
Maatschappelijk verantwoord ondernemen op het Entrepenasium
Op het Cosmicus College leren kinderen sinds 2012 ondernemen op het Entrepenasium. Leerlingen krijgen er naast het reguliere lesprogramma de ruimte zich te ontwikkelen op het gebied van ondernemen en leiderschap. Jetske de Boer is één van de betrokken docenten.
 
         

  
In het ROM vertelt zij hoe dat in zijn werk gaat.
Agenda
25 mei      Leraren maken het verschil! De superschool
8 juni        Teach 2.0 met Dough Lemov in Isala Theater Capelle aan den IJssel
23 juni      Meetop010 bij Hogeschool Thomas Moore

 
Copyright 2015 ROM
bekijk deze nieuwsbrief in de browser