Copy
Nieuwsbrief 19
September 2016

Het laatste Rotterdamse Onderwijsnieuws

Bekijk deze nieuwsbrief in de browser
Goedendag ROM-lezer, wij hebben het laatste Rotterdamse onderwijsnieuws voor u op een rij gezet.
 
Ervaar de wereld door de ogen van Erasmus
Cartoon Ad Oskam
Erasmus Experience is een interactieve tentoonstelling die u actief aan het denken zet over uzelf en de wereld. U ervaart de wereld door de ogen van de humanist en bekendste Rotterdammer, die precies 550 jaar geleden werd geboren in deze stad.
Erasmus Experience
Kate nam alle tijd in Bouwkeet


De hertogin van Cambridge sprak tijdens haar eerste solotrip uitgebreid met de kinderen die in Makerspace van Bospolder-Tussendijken ervaring opdoen met het bewerken van metaal, textiel en het repareren van fietsen.
Meer over Kate in de Bouwkeet
Rotterdamse leraren van het jaar
Carlo Heimeriks, Youssef Alellou, Manja Jasperse Anneloes Berends en Ouarda Bouaouiouach zijn de winnaars van de Verkiezing leraar m/v van het jaar Rotterdam 2016. Dat maakte bekend wethouder de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) bekend.
 
Lees verder
Goed bezochte Rotterdamse onderwijsparade geeft ouders ruggensteun
Tijdens de Nationale OnderwijsWeek organiseerde de gemeente Rotterdam een Onderwijsparade voor ouders. Om ze zo een steuntje in de rug geven bij de opvoeding en begeleiding van hun kinderen. Enkele honderden ouders luisterden naar neuropsycholoog Margriet Sitskoorn en volgden een workshop.
Meer over de Onderwijsparade
Aansluiting kinderopvang school kan beter
Een soepele overgang van kinderopvang of peuterspeelzaal naar school heeft een positief effect op het kind maar ook op gezinnen, ouders en school- en kinderopvangmedewerkers.
Sardes en Regioplan deden onderzoek
Omgaan met radicalisering:
4 tips
‘Als ik een Kalasjnikov had, schoot ik alle joden dood.’ Hoe reageert u als docent op dit soort uitlatingen en hoe helpt u extremistische neigingen bij leerlingen voorkomen?
Lees hier hoe scholen in Rotterdam zoeken naar methoden
MBO’ers minder succesvol op HBO
Mbo’ers hebben steeds minder succes als zij een vervolgopleiding doen aan een hogeschool. Ze doen langer over hun studie en houden er vaker mee op dan studenten die van havo of vwo afkomstig zijn. Mbo’ers gaan ook minder vaak naar hbo dan vroeger en ze stromen daarna minder vaak door naar de universiteit. Dat blijkt uit een uitgekomen onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau.
Lees verder
Masterplan Onderwijs
 

 
 
Met Rotterdam Onderwijsstad van Nederland 2016-2017 onderstreept de stad het belang van onderwijs. Maar Rotterdam wil ook na 2016-2017 onderwijsstad blijven. Daarvoor is het nodig om vooruit te kijken. Rotterdam nodigt iedereen met een hart voor de stad uit een bijdrage te leveren aan het Masterplan Onderwijs.
Masterplan Onderwijs
Taskforce thuiszitters
Om het aantal thuiszitters te verminderen organiseren de gemeente Rotterdam en de samenwerkende schoolbesturen sinds vorig jaar de Taskforce Thuiszitters. Sinds de invoering werden 72 van de 117 thuiszitters terug naar school geholpen.
 


 
Lees verder
AZC school Beverwaard
de snelst
groeiende
school van
Rotterdam


 
Lees en kijk verder
Uw naam in het ROM bij een boekbespreking? Dat kan. We zoeken een recensent voor ‘Ons mooie voedselboek’.
 

 
Ja, ik wil dit boek recenseren
Onderwijsweek 2016
Vorige week startte het Onderwijsjaar Rotterdam met de Nationale OnderwijsWeek. De hele week stond bol van activiteiten en evenementen.
Lees het verslag van de opening Onderwijsweek
Uw naam in het ROM bij een boekbespreking? Dat kan. We zoeken nog leraren die de volgende boeken voor ons willen lezen en recenseren. Het boek dat u kiest, krijgt u van ons cadeau!
Ja, ik wil één van deze boeken recenseren
Volg ons op Facebook!

Op de Facebookpagina van het ROM staan allerlei nieuwtjes over scholen, leraren en leerlingen. Volg ons en blijf op de hoogte van het laatste Rotterdamse onderwijsnieuws.
Meld een onderwijsnieuwtje!
Heeft u nieuws over een gebeurtenis, activiteit of een nieuwe ontwikkeling op uw school of instelling? Vul het contactformulier in of stuur een e-mail - liefst met foto! Na beoordeling plaatsen we uw bericht zo snel mogelijk op romnieuws.nl of we nemen contact op voor een uitgebreider artikel.
Agenda
13 oktober    Première jongerenvoorstelling Rijk
04 november Levende Talen Studiedag
09 november Leraren maken het verschil! De Superschool
14 november Rotterdam en de week tegen kindermishandeling
22 november Dag van het Literatuuronderwijs
25 november Hét Congres
29 november Kennisdag huisvesting onderwijs en kinderopvang

 

 
Copyright 2016 ROM
bekijk deze nieuwsbrief in de browser


This email was sent to k.dielemans@cedgroep.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rotterdams Onderwijs Magazine · Postbus 8639 · Rotterdam, Zh 3009 AP · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp