Copy
Nieuwsbrief 25
Maart 2017


Het laatste Rotterdamse Onderwijsnieuws

Bekijk deze nieuwsbrief in de browser
Beste ROM-lezer,
Met plezier zetten wij nieuwtjes uit het Rotterdamse onderwijs voor je op een rij.
 
Maart: Maand van Cultuuronderwijs                                   po   vo   mbo
Rotterdam is Onderwijsstad van het Jaar en maart is uitgeroepen tot de Maand van Cultuuronderwijs. Dit betekent een maand vol debatten, workshops, lezingen en festivals, georganiseerd door scholen, musea, theaters en culturele instellingen. Bij al deze activiteiten kun je aansluiten. Bezoek ze, laat je inspireren en draag tegelijk bij aan het gesprek van de Maand met de kernvraag: Hoe vormt cultuuronderwijs Rotterdam?
Bekijk hier het programma
Nacht van het onderwijs: ook voor leerlingen!                    po  vo  mbo
Vrijdag 31 maart vindt de Nacht van het Onderwijs plaats in diverse zalen van KINO: voor iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwijs in Rotterdam een feestelijke Nacht met debat, expertmeetings, films, optredens en nog veel meer vertier. Ook op andere plekken in de stad is het nodige te beleven!

Bekijk hier het programma in KINO
Ook leerlingen kunnen wakker blijven tijdens de Nacht van het Onderwijs! Vakcollege De Hef, het Scheepvaart- en Transportcollege, EIC Mainport Rotterdam (Educatief Informatiecentrum voor de haven en industrie) en het Erasmus Medisch Centrum halen alles uit de kast om leerlingen een onvergetelijke nacht te bezorgen.
Lees meer over de activiteiten voor leerlingen
Aftrap Gelijke Kansen Alliantie                              so  po  vso  vo  mbo 

Minister Bussemaker en wethouder Langenberg gaven 6 maart de aftrap voor de Rotterdamse Gelijke Kansen Alliantie. Scholen en culturele instellingen in Rotterdam gaan hierbij samen aan de slag om gelijke kansen te stimuleren voor kinderen en jongeren. In de gesprekken met kinderen en jongeren blijkt vervolgens hoe dat gaat: gelijke kansen stimuleer je met cultuur!
Dit zijn de plannen van de alliantie
Onderwijs vernieuwen met Broedplaats010                               po   vve

Ben jij ambitieus, innovatief en heb je zin om binnen de dynamiek van de stad aan de slag te gaan met uitdagingen in het onderwijs of vve? Dan is Broedplaats010 waarschijnlijk iets voor jou!
Meer weten?
Aanmelden voor de Rotterdamse Lerarenbeurs                   vve  po  vo

Behoefte aan een nieuwe stap in jouw ontwikkeling? Dat kan met de Rotterdamse Lerarenbeurs. Met de Rotterdamse Lerarenbeurs kun je je verder ontwikkelen door een opleiding, cursus, stage of coachingstraject te volgen. Alleen of met collega's.
Bekijk de voorwaarden
Oproep boekrecensie                                                                            po 
Jouw boekrecensie in het ROM? Dat kan! We zoeken voor de twee onderstaande boeken iemand die het wil lezen en recenseren. Het boek krijg je van ons cadeau.
Mail naar rom@cedgroep.nl
Agenda

27 maart         Conferentie Afkijken mag

31 maart         Nacht van het Onderwijs

31 maart         Conferentie Rotterdamse Onderwijscode

12 april           Meetup010: Teach like a Rotterdammert
Meld een onderwijsnieuwtje!

Heb je nieuws over een gebeurtenis, activiteit of een nieuwe ontwikkeling op je school of instelling? Vul dan het contactformulier in. Na beoordeling plaatsen we je bericht zo snel mogelijk op romnieuws.nl of nemen we contact op voor een uitgebreider artikel.
Volg ons op Facebook!

Op de Facebookpagina van het ROM staan allerlei nieuwtjes over scholen, leraren en leerlingen. Volg ons en blijf op de hoogte van het laatste Rotterdamse onderwijsnieuws.
Copyright 2016 ROM
bekijk deze nieuwsbrief in de browser


This email was sent to <<Je e-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rotterdams Onderwijs Magazine · Postbus 8639 · Rotterdam, Zh 3009 AP · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp