Copy
View this email in your browser
Hallo, fijn dat je er bent!
 
Zomerse temperaturen, dat ervaar ik als een feestje. Ik geniet van de stralende zon, een zacht briesje die met mijn haar danst. Een enorm orkest van allerlei vogels verwennen mijn oren. In de verte hoor ik het geluid van een rijdende trein. Plons, een eend landt in het water. Ik kijk even op. Een grote glimlach verschijnt op mijn gezicht terwijl ik de omgeving in me opneem. Wat ben ik toch een bofbil, haha, zo noemen mijn vriendin en ik dat, bil vinden we leuker klinken dan kont. Dus hebben we onszelf tot bofbillen gedoopt in plaats van bofkonten.
Ja, zo vullen we alles in naar onze wens. Naar onze eigen interpretaties.  

Bijna elke nieuwsbrief begin ik met een omschrijving van mijn interpretatie van de geluiden en beelden die op dat moment om mij heen zijn. Jouw interpretatie van het beeld wat jij krijgt bij het lezen van mijn omschrijving zal anders zijn dan mijn interpretatie van het beeld wat ik omschrijf. 
Dat is de schoonheid van onze eigen waarheid, onze eigen invullingen, die altijd weer uniek zijn. 

Vorige week kreeg ik een mail in mijn postvak van een anonieme afzender. Althans, voor mij anoniem. Er stond een schitterende naam onderaan de mail, volgens google een naam van een Griekse godin. Deze persoon die zich de naam van een Griekse godin had gegeven deelde mij haar interpretatie en mening over mij. Haar interpretatie en mening over mijn zijn. Haar interpretatie en mening over de woorden die op mijn website staan en haar interpretatie en mening over hoe ik beweeg in het leven.
Het was een prachtige ervaring voor mij. Ik heb nog niet eerder een mail ontvangen van iemand die zoveel verbeterpunten aandroeg. Ik heb vooral ervaring  met mailtjes van mensen die tevreden zijn. Schitterend om nu de andere kant van de medaille te mogen ervaren.

De eerste keer dat ik deze mail las gebeurde er van alles in mijn lichaam. Ook verschenen er allerlei vragen in mijn denkwereld. Vragen als: Ken ik haar? Of is het een hem? Heb ik deze persoon soms gekwetst? Ik checkte mijn website om nog eens goed te lezen hoe ik de dingen heb verwoord. Ik nam elke interpretatie en mening die zij schreef over mij serieus en checkte bij mezelf of er een kern van waarheid in zat voor mij.
Ik las de mail nog een keer, en nog een keer, en nog een keer. Het werd steeds mooier. Ik kon zien dat al haar waarheden, dat al haar interpretaties en invullingen die voor haar zo waar zijn, ook voor mij een waarheid zouden kunnen zijn. 
Ik voelde geen behoefte om haar terug te mailen. Waarom zou ik dat doen? Ik voelde geen behoefte om haar waarheid te veranderen of te bevestigen. Of om haar te overtuigen van mijn waarheid.
Ik had haar in een antwoord wellicht  kunnen bedanken voor het delen van haar verhaal, het delen van haar waarheid. En hoe mooi haar verhaal en mijn reactie op haar verhaal mij weer inspireerde voor deze nieuwsbrief.

Schitterend is het hè, dat we allemaal onze eigen waarheid hebben. Dat we allemaal in het leven kijken door onze eigen bril. Een bril die gekleurd is door miljoenen ervaringen. 
Hoe grappig eigenlijk dat er soms de neiging kan zijn een ander te willen overtuigen van mijn waarheid, een ander te vertellen hoe het in elkaar zit (haha ja, echt waar), terwijl de ander het nooit kan zien zoals ik het zelf zie. 
Nooit.
Al zien we allemaal dezelfde Griekse salade.
Voor ons allemaal ziet die salade er anders uit. Smaakt hij anders en ruikt hij anders.
Tegelijkertijd kan ik nooit weten hoe de salade er voor jou uitziet, voor jou smaakt en voor jou ruikt. Al omschrijf je elk detail. Jouw interpretatie van de salade is jouw unieke interpretatie.

Natuurlijk is het leuk voor mij om te horen hoe voor jou de salade eruit ziet, hoe hij smaakt en ruikt voor jou. Maar als ik wil dat jij hem ervaart zoals ik hem ervaar, dan kost me dat een hoop energie zonder dat mijn wil zal geschieden. 

We kunnen elkaar uiteraard inspireren door het delen van onze waarheden. Maar iemand willen veranderen naar iets wat ik als enige waarheid zie? Haha deze zin intypen tovert een enorme lach op mijn gezicht. Ik geloof er niet meer in. Dat is voor mij net zo waar als Sinterklaas bestaat. 

En of dit wat ik hierboven allemaal getypt heb de waarheid is? Hahaha nee, het is niet de waarheid.
Het is mijn waarheid. Het zijn mijn invullingen, mijn interpretaties. Allemaal geïnterpreteerd vanuit mijn bril met miljoenen kleurtjes die ik heb mogen ervaren.
Mijn waarheid deel ik graag met mensen die het leuk vinden om het te lezen of te horen. Mijn waarheid deel ik niet omdat ik wil dat mijn waarheid ook jouw waarheid is.

 
Ik wens je veel plezier, verrijking en bewustwording tijdens het lezen van deze nieuwsbrief. 
Je bent van harte welkom bij GelukkigZijn.

Liefs,
Diana
De waarheid
Een wijze meester ging op een dag wandelen met zijn zeven leerlingen. Het was nog vroeg en de dauw lag nog over het land. Ze wandelden in alle rust, stilte en in gedachten verzonken door het landschap. Plots brak de zon door en de dauwdruppels schitterden dat het een lieve lust was. De leerlingen onderbraken hun eigen gedachten, geraakt door dat moment.
Bij een grote dauwdruppel liet de meester hen halt houden en vroeg aan zijn leerlingen “Welke kleur heeft deze dauwdruppel?”.
“Paars!” antwoordde de eerste.
“Nee, rood” riep nummer twee er snel doorheen.
“Blauw” zei de derde.
“Oranje is het antwoord!” riep nummer vier.
“Groen” zei de vijfde.
“Ik denk Geel” zei de zesde.
“Turquoise kan het ook zijn” sloot nummer zeven tot slot af.

Ze waren allen verbaasd over de verschillende antwoorden omdat ze allemaal overtuigd waren van hun eigen waarneming. Er ontstond bijna ruzie
 .


De wijze meester maande de groep tot rust en liet hen van plaats verwisselen. Keer op keer. En heel langzaam drong het bij de leerlingen door dat ondanks hun eerste waarneming, de ander ook de waarheid had gesproken. Na een aantal keren gewisseld te hebben, namen ze hun oorspronkelijke plaats weer in. Maar omdat de zon inmiddels hoger stond aan de hemel, had de dauwdruppel weer een andere kleur aangenomen.  De leerlingen waren verward. “Is er dan geen waarheid? “vroeg de een.  “He, ik kan zaken dus ook anders zien” sprak de ander. “Toch heb ik gelijk” riep er weer iemand.

De wijze meester nam het woord.
“Of de waarheid bestaat en wat die dan is, daar laat ik me niet over uit. Dat is nu niet relevant. Dat is niet de les van deze wandeling. Hoe jij de waarheid ziet, hangt af van de tijd en de plaats die je op dat moment inneemt. Hoe jij naar iets kijkt. Het was jouw waarneming op dat moment die de kleur vormde. Jullie hebben gezien dat jullie allemaal iets anders kunnen zien. En dat als je van plaats verwisselt, jij het misschien ook anders kan zien.  Heeft het zin om de ander te overtuigen dat de druppel echt geel of groen was? Of kun je hem helpen het zo te gaan zien? Of, is het juist belangrijk dat jij het anders ziet? Soms zijn zaken duidelijk en is er mogelijk wel een waarheid of een juist argument. Maar maak ook dan gebruik van de lessen die je vandaag leerde. Wie weet brengt het jou iets nieuws maar zou het niet mooi zijn als je in ieder geval de ander kan helpen het anders te zien? Of in plaats van vol in de weerstand te gaan, tolerant te zijn naar anderen? Te accepteren dat het zo kan zijn?”.

Na deze wijze woorden, vervolgden de leerlingen hun wandeling. Opnieuw in stilte maar niet meer in gedachten verzonken. Allen namen de omgeving en het landschap in zich op en zagen het op een andere, kleurrijke manier.
Nieuws
Healing Festival

Het Healing festival is een festival waar je liefdevol kunt kennismaken met de nieuwste inzichten en workshops op het gebied van healing, spiritualiteit en bewustwording.

Het festival vindt plaats op Landgoed Venwoude in Lage Vuursche.
Het begint op vrijdag 7 augustus om 10.00 uur en wordt afgesloten op zondag 9 augustus om 17.00 uur.


Ook dit jaar geef ik weer 2 workshops op het Healing festival en bied ik massages en sessies aan op het Healing veld.

 Wil je meer informatie of je inschrijven voor dit festival klik dan op een van de linken.
Dat verdient een bloemetje

Graag wil ik nogmaals Miljan bedanken voor al zijn hulp bij het optimaal laten werken van de website.
En ik wil graag Sophie bedanken. Die haar interpretatie met mij deelt betreft het inleidende stukje van de nieuwsbrief .
Ook wil ik graag nogmaals Ria bedanken voor het nakijken van alle teksten van GelukkigZijn voor ze gepubliceerd worden.
Dank jullie wel!
Cadeau bon

Op zoek naar een mooi cadeau om te geven?
Cadeaubonnen van GelukkigZijn zijn er vanaf €25,- en te besteden aan coaching, massage, workshops of trainingen.

Voor meer informatie of het aanvragen van een GelukkigZijn cadeaubon
klik hier.
Ervaringen
‘Ik heb de ontspanningsmassage als zeer zacht en diepgaand ervaren.
Mijn hele lichaam voelt zich ontspannen en ik ervaar meer rust in mezelf.
Heel fijn’

- Jesle
De Agenda  
Diana op Livestream
Gratis  meditatie & healing via livestream
Zondag 7 juni om 20.00 uur
Dinsdag 23 juni om 20.00 uur
Woensdag 1 juli om 20.00 uur
Klik hier om naar livestream te gaan
24 juni - Avond Transmuteren  
Thema: Voor, tijdens en na de geboorte

Een avond voor iedereen die de Transmutatiegave van het
Wholism Project ontvangen heeft.

Klik hier voor meer informatie
Klik hier om je aan te melden
27 juni - Van weerstand naar acceptatie
Voor iedereen die wil leren om in acceptatie te zijn met alles wat is.


Klik hier voor meer informatie
Klik hier om je aan te melden
5 juli - Een gelukkig huwelijk met jezelf
Je heelt de relatie met jezelf waardoor je een gelukkig huwelijk met jezelf aan kunt gaan. En tegen jezelf kunt zeggen: Ja ik wil!
 
14  juli - Workshop Transmuteren
Voor iedereen die wil ontwikkelen en op een andere manier onverwerkt verleden en pijn wil oplossen.

Klik hier voor meer informatie
Klik hier om je aan te melden
Cadeaubon bestellen
Workshop aanvragen
Afspraak massage
Afspraak coaching
Aanmelden voor de nieuwsbrief  
Stuur deze nieuwsbrief door naar een vriend

Copyright © | 2015  GelukkigZijn,  all rights reserved

GelukkigZijn
Weteringpad 48
2771PB Boskoop
0617450292
info@gelukkigzijn.nu
www.gelukkigzijn.nu