Copy
Nieuws en tips van vakgroep Wilde Weelde
Bekijk deze mail in je browser

Mei 2020
Interne nieuwsbrief Wilde Weelde leden

De eerste interne nieuwsbrief! Waarom deze nieuwsbrief? Het prikbord wordt niet door alle leden frequent gelezen en af en toe is er iets te communiceren vanuit de vereniging/ het bestuur of de beheergroep dat wat meer aandacht verdiend.

De gebruikelijke nieuwsbrief die 1 x per maand uitkomt is ook voor niet-leden. Deze interne is puur voor leden. We kunnen hierin ook inhoud plaatsen als leden graag iets met elkaar willen delen. Een frequentie is nu nog niet bepaald maar als er iets belangrijks is, is dit een medium dat gebruikt kan worden.

Vrijdag 8 mei onderhoudsdag
Op vrijdag 8 mei is er weer de maandelijkse onderhoudsdag in de Wilde Weelde Wereld te Appeltern gepland.
Graag zien we dat er zoveel mogelijk leden komen om te helpen in de tuin.
Deze vrijdag is bijzonder; de Beheergroep die het stokje over heeft genomen van het projectteam Wilde Weelde Wereld, wordt in het zonnetje gezet met een bijzonder cadeau gemaakt door Laurens Braakman van Golondrinas tuin- en houtwerken.
Laurens heeft voor in het paviljoen een mooie picknicktafel gemaakt en deze zal aan het enthousiaste team "overhandigd" worden door het bestuur van de vereniging.
Te zijner tijd zal er in deze picknicktafel nog een plattegrond worden ingelegd die bezoekers wat meer informatie geeft over de Wilde Weelde Wereld en wat er allemaal te zien en te beleven is.

Een deel van de bestuursleden blijft vervolgens om mee te helpen met het onderhoud in de tuin.
Het zou leuk zijn als er veel enthousiaste leden aanschuiven op 8 mei; aanmelden kan via de agenda van het besloten deel van onze website https://www.wildeweelde.nl/agenda
Beheergroep stelt zich voor
In 2019 is de beheergroep opgericht. De WW leden die hierin deelnemen zijn allen hoveniers die zich willen inzetten voor de vereniging en met name de Wilde Weelde Wereld op Appeltern.

Het onderhoud is veel werk en de beheergroep kan dan ook alle hulp goed gebruiken van WW vrijwilligers die ook graag een steentje bij willen dragen aan de eigen tuin in Appeltern.
Om gezamenlijk het onderhoud te kunnen doen zijn er vaste dagen geprikt gedurende het jaar; iedere tweede vrijdag van de maand, vanaf februari. Er is iedere keer minimaal 1 iemand van de beheergroep bij; die de groep kan begeleiden en meewerkt. Er wordt gewerkt aan dat deel van de tuin dat in die maand de aandacht verdiend en de gedachte erachter is dat als het in het weekend ook zondagse picknick is (ook een activiteit waar vrijwilligers voor gevraagd worden) de Wilde Weelde Wereld-tuin er op en top bij ligt.
De onderhoudsdagen zijn volgens een vast programma ingedeeld en hebben iedere keer een ander thema, want naast werken is het ook de bedoeling om iets te leren van een bepaald onderwerp.

Helaas is er nu in het "Corona- tijdperk" geen mogelijkheid om een thema te koppelen aan de dag. Onderhoud gaat wel door, de tuin is groot genoeg en er kan met voldoende afstand wordt gewerkt in de frisse buitenlucht. Je leert sowieso collega''s kennen, en je kan ook van elkaar veel leren tijdens de dag.

De enthousiastelingen binnen de groep stellen zich graag voor middels een foto, deze foto is genomen tijdens een vergadering (al in Corono- afstand- tijd) waardoor het een beetje een vreemde foto is geworden:

Ties van Riet van Ties Tuinen (uiterst links)
Hans te Loo werkzaam bij de Tuinen van Geerdink (zittend)
Tamara Post van Heerlijkhof (midden)
Hanneke Villerius communicatie Wilde Weelde (van de achterkant)
Marleen van Tilburg van Marleen van Tilburg, ontwerp voor een groene omgeving (uiterst rechts)
Bas van Leeuwen van Van Leeuwen ecologisch hoveniersbedrijf (niet op foto)


 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
COLOFON
Wilde Weelde is een netwerk van vakmensen die milieubewust werken vanuit een ecologische visie. Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent aangesloten bij Vakgroep Wilde Weelde.

Deze nieuwsbrief verschijnt niet via een vaste frequentie.
Jaargang 1, nummer 1

Copyright © *|2020|*, Alle rechten voorbehouden

Vragen of opmerkingen?
Ons mailadres is:
info@wildeweelde.nl

uitschrijven voor nieuwsbrief    pas je gegevens aan

Email Marketing Powered by Mailchimp