Copy
Facebook
Twitter
Website
Uutiskirje kesäkuu 2015
Naisjärjestöt tasa-arvon ja ympäristön puolesta
Sukupuolten välinen tasa-arvo on ollut viime päivinä laajasti esillä keskusteluissa. Naisjärjestöjen Keskusliitto on kuluneen talven ja kevään aikana vaikuttanut aktiivisesti ja pitänyt välttämättömänä, että tuleva hallitus sisällyttää sukupuolten tasa-arvon edistämisen laaja-alaisesti mukaan hallituksen toimintasuunnitelmaan ja laatii tasa-arvo-ohjelman
Pari viikkoa sitten avaamamme kampanja Tasa-arvoa NYT! on kerännyt kiinnostusta ja tavoittanut mm. Facebookin kautta jo yli 12 000 henkilöä! Nämä seuraavat kampanjan kolme teesiä ovat levinneet myös muita reittejä sähköisessä mediassa:
  •         Tasa-arvon edistäminen kuuluu koko hallitukselle!
  •         Leikkausten ja elvytystoimien vaikutukset naisiin ja miehiin on arvioitava!
  •         Syrjintä on tuhlausta, sukupuolten tasa-arvo tuo säästöä.
Kävimme viime viikolla hyvät keskustelut eduskunnan naisverkoston ja samalla monen uuden kansanedustajan kanssa. Tulevina päivinä olemme tapaamassa tasa-arvoasioista vastaavan perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan yhdessä Nytkis ry:n ja eduskunnan naisverkoston kanssa.
 
Kesän aikana kiinnitämme huomiota ympäristöön ja kampanjoimme yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa ”Naiset Itämeren puolesta – kutsu pelastustalkoisiin”. Tulethan järjestösi kanssa mukaan talkoisiin! Ollaan yhdessä vaikuttamassa puhtaan Itämeren puolesta!
 
Suurkiitos teille kaikesta aktiivisesta yhteistyöstä kuluneen kevään aikana! Seuraamme tilannetta kesälläkin. Pidetään lippu korkealla!
 
Ennen lomille jäämistä laitathan kalenteriin Naisjärjestöjen Keskusliiton syksyn tulevat tapahtumat:
 
  • NJKL:n syyskokous ja Naiset mediassa –keskustelutilaisuus 18.11.2015 Yleisradiossa. Keskustelutilaisuuden järjestäjinä Yle ja NJKL. Voit jo ilmoittautua, paikkoja Ylen auditoriossa on rajallinen määrä
  • Lähtölaskenta vuoden 2017 kunnallisvaalikeskusteluun 9.9. Järjestäjinä WoM Oy:n ja NJKL.
  • Työpaja Moninainen naiseus 3.10. Järjestäjinä NJKL, Promama ry ja Vantaan Nicehearts ry.
Ilmoitukset ja ilmoittautumislinkit ovat alla.
 
Huomaathan, että NJKL:n toimisto on suljettuna 22.6.-31.7. välisenä aikana. Ollaan yhteydessä taas elokuussa!
 
Toivotan teille kaikille Naisjärjestöjen Keskusliiton puolesta oikein hyvää ja aurinkoista kesää,
 
Terhi Heinilä
Pääsihteeri Keskustelutilaisuuden järjestävät Yle ja NJKL. Paikkoja on rajallinen määrä, joten kannattaa ilmoittautua jo nyt!
 
Ilmoittaudu keskustelutilaisuuteen ja syyskokoukseen täältä
Meija Tuominen kertoo tutkimuksestaan ”Akanvirrasta valtavirtaan - sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen kolmessa suomalaisessa kaupungissa”. Tutkimus kertoo kolmesta kunnasta, mutta antaa samalla kokonaiskuvan Suomen kunnissa tehdystä toiminnallisesta tasa-arvotyöstä. Tutkimuksen tekijä työskentelee Vantaan kaupungissa toiminnallisen tasa-arvon edistämisestä vastaavana viranhaltijana ja hänellä on hyvä kuntien arjen ja käytännön tasa-arvotyön tuntemus
 
Tasa-arvolaki vaatii, että kunnat arvioivat sukupuolten tasa-arvon toteutumista kunnan palveluissa ja edistävät aktiivisesti sukupuolten tasa-arvoa kaikissa palveluissa. Mutta mikä on todellisuus kunnissa? Keskustelemme siitä Meija Tuomisen tutkimuksen virittäminä.

Keskustelutilaisuuteen mahtuu 35 henkilöä. Lämpimästi tervetuloa!
Ilmoittaudu keskustelutilaisuuteen täältä
Moninainen naiseus-työpaja 
Työpaja järjestetään Naisjärjestöjen Keskusliiton toimistolla lauantaina 3.10.2015 klo 10-15. Koulutus on maksuton ja sisältää ohjelman materiaaleineen, lounaan ja kahvitarjoilun.

Tilaisuuteen mahtuu 25 henkilöä ja se on suunnattu Naisjärjestöjen Keskusliiton jäsenjärjestöihin kuuluville naisille. Sitovat ilmoittautumiset 18.9. mennessä:
Ilmoittaudu työpajaan täältä
Euroopan komission kysely

Euroopan komissio on avannut julkisen kuulemisen koskien sukupuolten välistä tasa-arvoa EU:ssa. Sähköinen kuulemislomake on avoin kaikille EU-kansalaisille. 
Ole sinäkin osaltasi mukana vaikuttamassa EU:n tasa-arvopolitiikan suuntaan! Voit vaatia EU:n tasa-arvostrategian laatimista kirjoittamalla toiveesi kyselylomakkeen avoimeen tekstikenttään.  

Osallistu julkiseen kuulemiseen täältä

Copyright © 2014 NJKL Tavoitat meidät osoitteesta:
Naisjärjestöjen Keskusliitto
• Fredrikinkatu 39 C 22, 00120 Helsinki •

toimisto@naisjärjestot.fi

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 
Mitä mieltä olet uudesta jäsentiedotteestamme? Anna palautetta tästä!