Copy
naisjarjestot.fi
naisjarjestot.fi
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Uutiskirje toukokuu 2015
Hyvät Naisjärjestöjen Keskusliiton jäsenjärjestöjen puheenjohtajat ja toiminnanjohtajat, hallituksen jäsenet, kunnioitetut aktiiviset naisjärjestö-naiset!
 
Kevään 2015 eduskuntavaaleissa naisten eteneminen edustukselli-sen kansanvallan tiellä koki takaiskun. Tavoitteenamme oli 100 naista eduskuntaan. Saavutimme 83 naiskansanedustajaa, mikä on kaksi vähemmän kuin viime vaaleissa neljä vuotta sitten. Tästä emme saa lannistua vaan meidän on tähdättävä vahvasti eteenpäin tavoitteemme edistämiseksi seuraavana kunta-vaaleissa 2017 huhtikuussa.
Meille naisille on nyt ensiarvoisen tärkeää valvoa hallitusneuvotteluja hyvin intensiivisesti. Neuvottelujoukko on hyvin miehinen, mikä asettaa meille uusia haasteita. Naisjärjestöjen Keskusliiton hallitusohjelmatavoitteet ovat jaettu useampaankin kertaan hallituksesta neuvotteleville kolmelle puolueelle. Nyt kahden-kolmen seuraavan viikon aikana päätetään tulevan 4 vuoden politiikan agendasta: niistä visioista, joille Suomen tulevaisuus rakennetaan.
 
Suurin haasteemme on varmistaa sukupuolten välisen tasa-arvotyön vahva jatkuminen. Työ- ja perhe-elämän parempi yhteen-sovittaminen ja samapalkkaisuuden edistäminen ovat pari esimerkkiä mainitakseni tärkeitä asioita. Myös naisjärjestöjen saaman valtion rahoituksen turvaaminen on tärkeä tavoitteemme. Selvää on se, että leikkauksia valtion budjetin menoihin joudutaan tekemään useamman miljardin euron edestä seuraavien vuosien aikana. Naisjärjestötoimintaa ei saa ajaa alas lamankaan oloissa!
 
Hallituksen ministereitä tullee 13-14 korkeintaan. Puolet heistä pitäisi olla naisia. Sen lisäksi eduskunnassa jaetaan 16 valiokunnan puheenjohtajuudet ja varapuheenjohtajuudet. Ensimmäinen jako on jo tehty mutta hallituksen muodostamisen jälkeen tilanne vielä elää. Eduskunnan puhemiehistö on ollut 11 vuotta yhtäjaksoisesti miesten miehittämä. Nyt on aika naisten ottaa vahvasti paikkansa puhemiehistössä. Tasa-arvon nimissä seuraavat vaalikaudet puhemiehistössä voisi olla pelkkiä naisia! Lue kirjoitus kokonaisuudessaan täältä.
 
Sirkka-Liisa Anttila, puheenjohtaja 
Keväinen keskustelutilaisuus 21.5. Kalevala Korun tiloissa
Tervetuloa keväiseen keskustelutilaisuuteen!

Keskustelutilaisuuden teemoina
* Tasa-arvo uudessa hallitusohjelmassa
* Euroopan komission tasa-arvostrategia


Aika: Torstai 21.5.2015 klo 8.30-10.00
Paikka: Kalevala Koru, Pohjoisesplanadi 25-27, Helsinki

Puhujina mm. puheenjohtaja Sirkka-Liisa Anttila, Naisjärjestöjen Keskusliitto, toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen, Kalevala Koru ja neuvotteleva virkamies Eeva Raevaara, Sosiaali- ja terveysministeriö.

Tilaisuudessa koko myymälän valikoimasta ostoetu.

Ilmoittautumiset 17.5.2015 mennessä. Huomaathan, että  50 ensimmäistä mahtuu mukaan. Muutamia paikkoja on vielä jäljellä: Ole nopea!
Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä

Naisjärjestöjen Keskusliitto                           Kalevala Koru
NJKL:n kevätkokous:
 uudet toimintalinjaukset ja julkilausuma
Naisjärjestöjen Keskusliiton kevätkokouksessa 22.4.2015 Tehy ry:ssä hyväksyttiin keskusliiton kehittämistoimenpiteet ja toimintalinjaukset. Nämä sisältävät järjestön vision, mission, arvot ja toimintaperiaatteet sekä kehittämistoimet 2015 - 2016. Näitä teemoja arvioitiin yhteiskunnallisten ja toimintaympäristön tuottamien muutospaineiden ja sidosryhmien odotusten ristiaallokossa. Lue linjaukset Naisjärjestöjen Keskusliiton verkkosivuilta.
Kevätkokouksen julkilausumassa esitettiin tulevalle hallitukselle vaatimus sisällyttää sukupuolten tasa-arvo mukaan strategisiin hallitusohjelmatavoitteisiin, vuosittaisiin toimintasuunnitelmiin ja laatimaan erillinen kansallinen tasa-arvo-ohjelma. Lue julkilausuma kokonaisuudessaan täältä.
Tase-erittely on nähtävillä NJKL:n toimistolla osoitteessa Fredrikinkatu 39 C 22, Helsinki. Sovithan tulostasi etukäteen (toimisto@naisjarjestot.fi tai 050 388 8868).
Kuvassa keskellä vastavalitut kansanedustajat: NJKL:n hallituksen jäsen Heli Järvinen ja pj. Sirkka-Liisa Anttila. Reunoilla varapuheenjohtajat Elina Suonio-Peltosalo ja Anita Paulig. Kuvaaja Päivi Nikkilä.
Kevätkokousta edeltäneessä EU, naiset ja talous - Miten talouskriisi näkyy naisten kukkarossa? -keskustelutilaisuudessa kuultiin avauspuheenvuorot Satu Paasilehdolta, Eurooppanaiset ry, Sirkka-Liisa Anttilalta, Naisjärjestöjen Keskusliitto ry ja Kirsi Sillanpäältä, Tehy ry.

Pääpuhujana oli Seija Ilmakunnas Palkansaajien tutkimuslaitoksesta aiheenaan: Joutuvatko naiset eurokriisin maksumiehiksi?

Tilaisuuden päätti innostava paneelikeskustelu aiheesta: Miten talouskuopasta noustaan? Naisten mahdollisuudet toimia ja vaikuttaa omassa arjessa ja koko yhteiskunnassa.  Panelisteina olivat Seija Estlander, Suomen Yrittäjänaiset ry, Batulo Essak, African Care ry sekä Terhi Lindqvist, Marttaliitto ry.

Tilaisuuden moderaattorina toimi Kati Kalliomäki, Eurooppanaiset ry.
Kuvat: Päivi Nikkilä

Keskustelutilaisuuden videotallenteen sekä muita materiaaleja löydät Naisjärjestöjen Keskusliiton verkkosivuilta.

Lisää kuvia kokouksesta sekä EU, naiset ja talous -keskustelutilaisuudesta löydät Naisjärjestöjen Keskusliiton Facebook-sivuilta.
Eduskuntaan valittiin 83 naista -
83 kvinnor valdes in i riksdagen
100 naista eduskuntaan jäi lopulta vielä haaveeksi, kun kevään 2015 vaaleissa eduskuntaan valittiin yhteensä 83 naista, mikä on 41,5 prosenttia kansanedustajien kokonaismäärästä. Naisia aloittaa uudessa eduskunnassa siis kaksi vähemmän kuin vuonna 2011.

Ehdokkaiden ja valituiksi tulleiden sukupuolijakaumat sekä puolueiden ja tasa-arvotoimijoiden tasa-arvotavoitteet voit käydä lukemassa Tasa-arvotiedon keskus Minnan sivuilta.

Naisjärjestöjen Keskusliitto kiittää lämpimästi jäsenjärjestöjään sekä kaikkia kampanjaan osallistuneita tuesta yhteisessä 100 naista eduskuntaan kampanjassamme! Jatketaan hyvällä asialla!

* * *

100 kvinnor till riksdagen blev en avlägsen dröm. 83 kvinnor valdes in i riksdagen, det vill säga 41,5 procent. De invalda kvinnliga riksdagsledamöterna är i år två färre än år 2011.

Kvinnoorganisationernas Centralförbund vill ge ett varmt tack för alla stöd i vår gemensamma kampanj 100 kvinnor till riksdagen. Låt oss fortsätta med denna viktiga affär!
Naisten ääni:
Tehdään yhdessä naisia näkyviksi!
Naisten ääni -verkkojulkaisun yhteistyökumppaneiden joukkoon on liittynyt Kalevalaisten Naisten Liitto. Kalevalaisten Naisten yhdistyksissä toimivat runsas 4000 naista saavat varmasti aikaan lukuisia naistarinoita meidän kaikkien luettavaksi.
 
Huhtikuussa järjestetyllä Naisten Ääni -brunssilla oli mukana myös Kansalaisopistojen liiton toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen. Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistossa ja Kivalo-opistossa on jo järjestetty hankkeen tiimoitta kirjoittajakurssit. Vanajaveden opiston kurssi alkaa ensi syksynä. Voisivatko Sinun järjestösi paikallisyhdistykset organisoida omat kurssinsa?
 
Luokaa linkkejä omilta sivuiltanne Naisten Ääni -hankkeeseen. Mitä enemmän linkkejä, sitä parempi hakukonenousevuus.
 
Käy klikkaamassa www.naistenaani.fi.
 
Seuraa Facebook-sivuamme ja ota meihin yhteyttä info@naistenaani.fi.
Hae projektityöntekijäksi
Naisten Ääni -hankkeeseen!

Naisjärjestöjen Keskusliitto hakee toimistolleen osa-aikaista projektityöntekijää Naisten Ääni -hankkeeseen ajalle 15.9.-15.12.2015.

Edellytämme
- Naisjärjestökentän tuntemusta
- Viestintä- ja markkinointiosaamista, erityisesti sosiaalisen median taitoja,
toimitustaitoa ja verkkomaailman tuntemusta
- Organisointikykyä, oma-aloitteisuutta ja yhteistyötaitoja
 
Tehtävät
- Hankkeen markkinointi Naisjärjestöjen Keskusliiton jäsenjärjestöille
- Sähköisen tiedotuskampanjan luominen
- Artikkeleiden toimittaminen verkkojulkaisuun
- Yhteistyö hankkeen muiden toimijoiden kanssa
 
Toimita hakemus palkkatoivomuksineen 31.5.2015 mennessä osoitteeseen toimisto@naisjarjestot.fi.

Lisätietoja: Pääsihteeri Terhi Heinilä, e-mail: terhi.heinila@naisjarjestot.fi, puh. 040 530 5544.
 
Hae korkeakouluharjoitteluun
NJKL:n toimistolle!
Kiinnostaako työharjoittelu Suomen suurimmassa naisjärjestössä?

Naisjärjestöjen Keskusliitto hakee korkeakouluharjoittelijaa toimistolleen Helsinkiin syksyksi 2015. Harjoittelun tarkemmasta alkamisajasta ja kestosta sovitaan erikseen hakijan kanssa.

Toivomme, että hakijalle on myönnetty harjoittelutukea yliopistolta vähintään 1kk ajalle, ja että harjoittelijalla on kiinnostusta tasa-arvo- ja järjestötyöhön. 

Harjoittelijan tärkeimmät työtehtävät
 liittyvät viestintä- ja tapahtuma-järjestelyihin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen 31.5.2015 mennessä osoitteeseen terhi.heinila@naisjarjestot.fi.
Kevätharjoittelijan terveiset
Keväinen työharjoittelujaksoni Naisjärjestöjen Keskusliiton toimistolla on ennättänyt viimeisille päivilleen. Takana on pian reilun kolmen kuukauden mittainen perehtymiseni naisjärjestö-toiminnan todellisuuteen. Kevät on huristanut eteenpäin vauhdilla. Sen aikana olen saanut tehdä kaikkea verkkosivujen ja sosiaalisen median päivittämisestä 100 naista eduskuntaan -kampanjaan.
Olen myös oppinut paljon järjestötyön hallinnollisesta puolesta, tapahtuma-järjestämisestä ja yhdistyssääntöjen kiemuroista. Onpa tullut uutiskirjeenkin tekeminen kevään aikana tutuksi.

Harjoittelujaksoni aikana koen saaneeni olla luova samaan aikaan tehdessäni työtä arvokkaiden päämäärien eteen. Ennen kaikkea olen saanut tavata kymmeniä vahvoja vaikuttajanaisia, joiden periksiantamaton toiminta naisten oikeuksien puolesta on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen ja sytyttänyt palon vaikuttaa. Lukuisten arvokkaiden oppien ja inspiraationlähteiden siivittämänä suuntaan kohti kesää ja uusia tutkimusmatkoja. Seikkailullista kesää ja näkemisiin!
 
-Uura-Liina Kouvonen,  NJKL:n kevätharjoittelija
Moninainen naiseus -työpaja 3.10.
Ilmoittaudu mukaan naisjärjestöjen yhteiseen syksyllä 2015 järjes-tettävään Moninainen naiseus -työpajaan!

Aika: 3.10.2015 kello 10-15
Paikka: Naisjärjestöjen Keskusliitto, Fredrikinkatu 39 C, Helsinki
 
Teemat: itsensä hyväksyminen, moninainen naiseus, monikulttuurisuus ja erilaisuus voimavarana.
Kouluttajat: toiminnanjohtaja, Team Coach Johanna Sjöholm, NiceHearts ry, ja toiminnanjohtaja Ritva Passiniemi, Promama ry.
 
Koulutus on maksuton ja sisältää ohjelman materiaaleineen, lounaan ja kahvitarjoilun.

Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen toimisto@naisjarjestot.fi  18.9. mennessä. Mukaan mahtuu 25 ensimmäisenä ilmoittautunutta.
 
Järjestäjinä Naisjärjestöjen Keskusliitto ry, NiceHearts ry ja Promama ry. Tapahtumaan on saatu Jenny ja Antti Wihurin rahaston tukea.
NJKL:n lausunto luonnoksesta
CERD-sopimuksen täytäntöönpanon määräaikaisraportiksi
Naisjärjestöjen Keskusliitto sai mahdollisuuden lausua Suomen 23. CERD-sopimuksen täytäntöönpanon määräaikaisraportista. Huomiota haluttiin kiinnittää mm. siihen, että raportin osa-alueisiin tulisi liittää sukupuolinäkökulma aina kun ajankohtainen tieto on käytettävissä.
Lue koko lausunto täältä
NJKL mukana vastustamassa ihmiskauppaa
Naisjärjestöjen Keskusliitto yhdessä 20 muun ihmiskaupan vastaiseen verkostoon (IKV-verkosto) kuuluvan järjestön kanssa vaatii 4.5.2015 päivätyssä kannanotossa uutta hallitusta vahvistamaan ihmiskaupan uhrien auttamistyötä tulevalla hallituskaudella.
Lue koko kannanotto täältä
Toiveena EU:n tasa-arvostrategia 2016-2020 - osallistu julkiseen kuulemiseen!
Euroopan komissio järjesti eurooppalaisille kansalaisjärjestöille ja ministeriöille kaksipäiväisen seminaarin The forum on future of gender equality Brysselissä 20.-21.4.2015. Tavoitteena oli saada tietoa siitä, mitä meidän tulee tehdä juuri nyt, jotta voimme viedä eteenpäin merkityksekästä tasa-arvopolitiikkaa Euroopassa. Suomi sai tilaisuudessa osallistujien spontaanit aplodit Istanbulin sopimuksen ratifioinnista.

Naisjärjestöjen Keskusliittoa edusti seminaarissa pääsihteeri Terhi Heinilä. NJKL korosti EU:n vuosien 2016 - 2020 tasa-arvostrategian merkitystä jäsenvaltioille ja kansalaisjärjestöille. Samoin toiveenamme oli mm. säännölliset tasa-arvofoorumit, joissa eurooppalaisten ja kansainvälisten järjestöjen ja EU-jäsenvaltioiden ministeriöt ja kansalliset kansalaisjärjestöt voivat olla mukana keskustelemassa ja vaikuttamassa. 
Euroopan komissio on avannut julkisen kuulemisen koskien sukupuolten välistä tasa-arvoa EU:ssa. Sähköinen kuulemislomake on avoin kaikille EU-kansalaisille. 

Ole sinäkin osaltasi mukana vaikuttamassa EU:n tasa-arvopolitiikan suuntaan!
Osallistu julkiseen kuulemiseen täältä
Suomalaisen Naisliiton
Minna Canth -seminaari
Suomalaisen Naisliiton perintei-nen Minna Canth -seminaari järjestettiin 10.4.2015 Tieteiden talolla teemalla Naiset vallan kammareissa. Avauspuheenvuoro kuultiin Kirsti Pohjoselta, Suomalainen Naisliitto. Puhujina olivat myös valtakunnansovittelija Minna Helle, tutkiva opettaja Saija Katila, ex-eurokansanedustaja Satu Hassi sekä toimittaja-ohjaaja Susanna Kuparinen Päätöspuheen-vuoron piti puheenjohtaja Kirsti Ojala, Suomalainen Naisliitto.
Helvi Sipilä -aamiaisseminaari
Suomen Partiolaiset ja Zonta International Piiri 20 kunnioittivat Helvi Sipilän elämäntyötä 23.4.2015 järjestetyssä Helvi Sipilä -aamiais-seminaarissa Sokos Hotel Vaakunassa. Tilaisuuden avasi Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm. Puheenvuorot Sipilän elämäntyöstä pitivät hänet läheisesti tuntenut ja Olave Baden-Powell Societyn jäsen Eila Alanko sekä läheinen ystävä ja Zonta-sisar Marja Simonsuuri-Sorsa.


Kuva: Susanna Oksanen
Puhumassa olivat myös valtakunnansovittelija Minna Helle ja Suomen Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen. Tilaisuuden päätti governor Salla Tuominen, Zonta International District 20 ry.
Muuta ajankohtaista
Martat mukana Ravintolapäivässä 16.5.
Tunnetko villiyrtit? Luonto tarjoaa keväisin monenlaisia syötäviä yrttejä. Martat kannustavat tutustumaan maanantimiin rohkeasti ja kokeile-maan yrttejä luovasti ruoanlaitossa: tuoreista yrteistä voi pyöräyttää vaikkapa keväänvihreän smoothien. Ravintolapäivänä 16.5. kaikki ovat tervetulleita Marttojen pop up -ravintoloihin eri puolella Suomea: martat mm. tutustuttavat villiyrtteihin ja opettavat valmistamaan villi-vihanneksista monenmoista tarjotta-vaa.

Katso marttojen ravintolapäivän tapahtumat täältä.
Kalevalaisten Naisten Liiton
kulttuuripäivät Kuhmossa 12.-14.6.
Tule ja koe kalevalaisten laulumaiden ainutlaatuinen tunnelma!

Lämpimästi tervetuloa Kalevalaisten Naisten Liiton kulttuuripäiville Kuhmoon 12.-14.6.2015. Kulttuuriviikonlopun aikana voit kuulla runolaulua Päivölän pidoissa, kulkea vesireittiä kareliaanien jäljillä, kuulla tarinoita rajaseudun elämästä, nauttia kuhmolaisesta luonnosta ja paikallisesta ruokaperinteestä sekä sukeltaa seikkailuun lasten mukana!

Tämän vuoden kulttuuripäivillä on haluttu huomioida erityisesti lapset. Tapahtumaviikonloppu tulee olemaan Kuhmossa vilkas, sillä myös Helkanuorten valtakunnallinen leiri järjestetään Kuhmossa samalla viikolla. Järjestäjänä on Kuhmon Kalevalaiset naiset. Yhteistyössä ovat mukana Juminkeko ja Runolauluakatemia.

Tervetuloa Kuhmoon koko perheen voimin!
Ilmoittautuminen osoitteeseen
toimisto@kalevalaistennaistenliitto.fi


Lisätietoja ohjelmasta Pirta-lehdessä 1/2015 ja ennakkoesitteessä sekä Kuhmon Kalevalaisten Naisten Facebook-sivuilta.
Seuraa myös Kalevalan ja Kantelettaren juhlavuoden tapahtumakalenteria.
Muista kevään sankareita Gymnaestrada-lipuilla!
Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä Gymnaestrada tarjoaa ennennäkemättömiä elämyksiä. Yli 50 maasta saapuvat 21 000 voimistelijaa valtaavat Helsingin 12.-18.7.2015 tuoden kansainvälisen voimistelutunnelman pääkaupunkiseudulle. Anna tulevina kevään ja kesän juhlapäivinä ikimuistoinen lahja: lippu Gymnaestrada-näytöksiin.
Lahjaksi suosittelemme mm. seuraavia näytöksiä:
 
su 12.7. Gymnaestradan Avajaiset
Koe viimeinen urheilijoiden sisäänmarssi ennen kuin historiallinen Olympiastadion huputetaan remontin ajaksi. Avajaiset sisäänmarssillaan ja stadionin nurmella nähtävine voimisteluesityksineen saattelevat sinut Gymnaestrada-viikon karnevaalitunnelmaan!
 
ti 14.7. suomalaisten luotsaama Suomi-ilta Pohjoismaisten ystävien kera kokoaa Helsingin Jäähalliin vahvaa suomalaista voimisteluosaamista. Nauti liikkeen virtaamisesta ja ylläty naapurimaiden vierailevista esityksistä!
 
ke 15.7. Midnight Sun Special -ilta tarjoaa Olympiastadionilla kesäisen ulkoilmatapahtuman suurista kenttänäytösohjelmista kiinnostuneille. Innostu tuhansien voimistelijoiden luomista kuvioista ja liikkeestä yöttömän yön tunnelmissa!
 
to 16.7. Japani-ilta Helsingin Jäähallissa tarjoaa kulttuurilleen tyypilliseen tapaan eksoottisuutta ja yhdenaikaisuutta näyttävien esitysten myötä. Jos pidät suomalaisesta voimistelusta, pidät myös Japanin näytöksestä!
 
pe 17.7. tai la 18.7. FIG-gaala Helsingin Jäähallissa tarjoaa laadukkaan poikkileikkauksen voimistelun monipuolisuuteen. Suuren suosion vuoksi kolmesti esitettävä näytös kokoaa yhteen 20 esitystä 18 eri maasta ”Live, Laugh & Love” teeman alle.
 
Lisäksi koko viikon ajan joka arkipäivä kansainvälistä messutunnelmaa Messukeskuksessa! Koko perheelle mainiosti sopivat iltapäivänäytökset tarjoavat eri maiden isännöimät näyttävät tunnin mittaiset showt Messukeskuksen Amfi-hallissa. Samaan lippuun kuuluu myös muut Messukeskuksen 8 hallia voimisteluesityksineen. Voimistelua, elämyksiä, shoppailua - sielusi kyllyydestä.
 
Hanki lahjat ja liput Gymnaestradaan Lippupalvelusta.
Kansainvälinen WE2015 - konferenssi Reykjavikissa 18.-19.6.
On kulunut 100 vuotta siitä kun naiset saivat äänioikeuden Islannissa. Vuosi on merkkipaalu ja Reykjavikissa järjestetään tämän johdosta 18.-19. kesäkuuta  kansainvälinen konferenssi WE2015 - A global dialogue on closing the gender gap. Konferenssi keskittyy miesten ja naisten välisen kuilun kaventamiseen ja naisten voimaannuttamisen positiivisiin yhteiskuntavaikutuksiin. Tavoite on luoda keskustelufoorumi ja jakaa parhaita käytäntöjä ja ratkaisuja tasa-arvon saavuttamiseksi.
 
WE2015 konferenssin ohjelma ja lisätietoa löytyy tapahtuman kotisivulta.
EIGE:n raportti sukupuolten välisistä eroista eläkkeissä
EIGE:n (European Institute for Gender Equality) raportissa Gender gap in pensions in the EU - Research note to the Latvian Presiden-cy käsitellään sukupuolten välistä kuilua eläkkeissä EU:ssa.
Lue raportti kokonaisuudessaan klikkaamalla viereistä kuvaa.
UN Womenin raportti maailman naisten  kehityksestä 2015 - 2016
UN Womenin raportti Progress of the World's Women: Transforming econo-mies, realizing rights tarjoaa kiteytyksen ja analyysin siitä, miten talous saadaan toimimaan naisille ja miten tämä todellisuus, josta hyötyisivät kaikki, on toteutettavissa.

Raportin yhteenvedon voit lukea täältä. Koko raportin voit ladata klikkaamalla viereistä kuvaa.

Raportin hashtag Twitterissä on
#WomensProgress2015.
NCAA:n inkluusiofoorum ja
IWG-johtoryhmän kokous
Yhdysvaltain opiskelijaurheilujärjestö NCAA:n inkluusiofoorumissa 2015 San Diegon La Jollassa 24.-26.4.2015 keskusteltiin mm. eri strategioista ja lähestymistavoista moninaisuuden ja tasavertaisuuden toteuttamiseksi urheilussa, sen rahoituksessa ja uravalinnoissa. NCAA on maailmanlaajuisestikin voimakas Yhdysvaltojen opiskelijaurheilujärjestö, johon kuuluu yli 1200 yliopistoa ja oppilaitosta, 23 urheilulajia ja 460 000 opiskelijaurheilijaa. NCAA:n perusarvoja ovat moninaisuus, inkluusio ja sukupuolten välinen tasa-arvo. Järjestö ylläpitää ja kehittää tasa-arvoista osallistumista ja korostaa tasavertaisuutta valmentajien ja hallinnossa toimivien taustoissa. 

Samassa yhteydessä järjestettiin IWG:n (International Working Group on Women and Sport) johtoryhmän vuosikokous 2015. Teemoina olivat mm. Brighton plus Helsinki 2014 -julistus ja sen allekirjoittaminen, yhteistyö kansainvälisten järjestöjen kanssa, tasa-arvon strategiat ja ohjelmat, eri mantereiden alueellinen kehitys ja toiminta ja tuleva IWG-maailmankonferenssi 2018 Botswanan Gaboronessa. Paikalla oli huippujoukkue kansainvälisten järjestöjen ja IWG-alueiden edustajia mm. Venezuelasta, Yhdysvalloista, Botswanasta, Japanista, Etelä-Afrikasta, Zambiasta ja Euroopasta. NJKL:n pääsihteeri Terhi Heinilä osallistui kokouksiin. 
Lahjaideoita vastavalmistuneelle ja muille kevään sankareille!


Kehu nainen päivässä!
 

Tue naistoimintaa NJKL:n printtipaidalla!

Kevätale:  20 €/kpl


Tiedustelut ja tilaukset:
toimisto@naisjarjestot.fi
p. 050 388 8868
 
Laukkusi on täynnä mahdolli-suuksia - Opas päättäviin asemiin haluaville naisille kannustaa ja inspiroi naisia pyrkimään tärkeisiin yhteiskunnallisen vaikuttamisen teh-täviin. Kevätale: 10 €/kpl.
House of Elliottin -juhlakorut juhlistavat NJKL:n 100-vuotista taivalta. Yksilölliset ja herkät korut sopivat niin arkeen kuin juhlaan.

Katso koko valikoima ja hinnastot täältä.
Tuotetiedustelut ja -tilaukset: toimisto@naisjarjestot.fi tai 050 388 8868.
NJKL:n uutiskirjeen aikataulu 2015
 
Jäsenjärjestöt ja yhteistyökumppanit, lähettäkää meille uutisia, artikkeleita tai ilmoituksia seuraavaan uutiskirjeeseen osoitteella toimisto@naisjarjestot.fi!
 
             julkaistaan                                     aineistot
5.          31.8.                                               15.8.                            
6.          30.9.                                               15.9.
7.          2.11.                                               15.10.
8.          15.12.                                             1.12.
Mitä mieltä olet uutiskirjeestämme? Anna palautetta tästä!

Copyright © 2014 NJKL Tavoitat meidät osoitteesta:
Naisjärjestöjen Keskusliitto
• Fredrikinkatu 39 C 22, 00120 Helsinki • 

toimisto@naisjärjestot.fi

unsubscribe from this list    update subscription preferences