Copy
Als deze mail niet leesbaar is, klik dan hier.
azgroeningenieuwsbrief
Facebook
Twitter
Website
Beste <<Voornaam>>
 

De afgelopen maanden schroefden we onze bezoekregeling noodgedwongen drastisch terug. In lijn met de algemene versoepeling van de COVID-maatregelen, zijn we blij dat we onze patiënten terug meer kunnen laten omringen door hun dierbaren. Uit voorzorg wensen we het bezoek voorlopig wel nog te beperken tot de partner in zorg. De richtlijnen lees je in deze nieuwsbrief. 

Op www.azgroeninge.be/corona vind je nog steeds een antwoord op de meest gestelde vragen. Dit zijn: Vond je niet de informatie waarnaar je op zoek bent? Stel een vraag via de chatfunctie op onze website of neem telefonisch contact op met ons via t. 056 63 63 63 of bij het secretariaat van de dienst. 
> Bekijk alle veelgestelde vragen

Richtlijnen

Gewijzigde bezoekregeling

Vanaf dinsdag 2 juni is bezoek door de partner in zorg terug mogelijk onder strikte voorwaarden. 

Echter, we raden bezoek nog steeds sterk af om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan en de capaciteit van ons ziekenhuis ten volle te kunnen gebruiken voor het behandelen van zorgvragen.

De partner in zorg is een door de patiënt aangeduide persoon die ondersteunend is in het genezingsproces van de patiënt. Dit kan een mantelzorger, partner, beste vriend, ouder of voogd zijn, ouder dan 18 jaar. Het gaat over één persoon. Bij kinderen (tot 15 jaar) staan beide ouders of voogden automatisch geregistreerd als de partners in zorg.

Bezoekregeling

De partner in zorg kan elke dag op bezoek komen. Dit vanaf dinsdag 2 juni. 
We vragen je maximum 1 uur op bezoek te komen per dag. Een afwijking kan in samenspraak met de verpleegeenheid. Bezoek verloopt onder strikte voorwaarden en geldt alleen voor patiënten die voor een langere periode opgenomen zijn. 

COVID-19 patiënten mogen geen bezoek ontvangen, tenzij kritiek ziek en in overleg met de verantwoordelijke arts. 

Praktisch

 • De patiënt geeft bij opname in het ziekenhuis aan wie de partner in zorg is. We registreren die naam in het patiëntendossier. 
  • Wanneer de patiënt reeds opgenomen is en er nog geen partner in zorg geregistreerd staat, wordt hij/zij nog bevraagd door de verantwoordelijk verpleegkundige. 
 • Indien je de partner in zorg bent, word je hiervan verwittigd door de patiënt of de verantwoordelijk verpleegkundige indien de patiënt niet zelf kan verwittigen.
 • Meld je bij je bezoek aan in de onthaalruimte (volg op campus kennedylaan 'lijn 1'). We checken je naam in het patiëntendossier en kunnen je op die manier toegang verlenen.  
 • Volg tijdens je bezoek de voorwaarden strikt op. 
Sta je niet geregistreerd als partner in zorg? Dan kan je voorlopig nog niet op bezoek komen. Je kan wel nog steeds een wenskaart sturen, telefoneren of via videogesprek contact opnemen met de patiënt.
 

Strikte voorwaarden tijdens je bezoek

 • Breng je eigen mondneusmasker mee en zet het meteen op als je in het ziekenhuis aankomt. Draag het masker altijd en overal in ons ziekenhuis, ook bij de patiënt op de kamer. Ook de patiënt zelf draagt een masker tijdens je bezoek.
 • Ontsmet je handen bij het binnenkomen van het ziekenhuis. 
 • Hou steeds voldoende afstand (meer dan 1,5 meter) en vermijd contact met de patiënt. Geef geen knuffel, kus, elleboogje …
 • Blijf op de kamer tijdens je bezoek. Doe het tussengordijn dicht wanneer je iemand op een tweepersoonskamer bezoekt.
 • Verlaat het ziekenhuis onmiddellijk na je bezoek. De bistro en koffielounge zijn niet toegankelijk voor bezoekers. 
 • Je kan vuil linnen onmiddellijk meenemen naar huis. Vers linnen kan je ook onmiddellijk afgeven op de kamer. Op die manier hoef je niet meer langs het op- en afhaalpunt linnen. 
 • Kom niet op bezoek wanneer je symptomen van een respiratoire infectie (hoest, ademhalingsmoeilijkheden of koorts) vertoont. 

In de kijker

Muziek tvv MS-onderzoek

Ook op muzikaal vlak hebben wij talent in huis. dr. Patrick Vanderdonckt, neuroloog in az groeninge, componeerde een aantal nummers tvv het MS-onderzoek. De CD wordt binnenkort te koop aangeboden, volg onze sociale media. 
Copyright © 2020 az groeninge, All rights reserved.


voorkeuren aanpassen    uitschrijven 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Share
Tweet
Forward