Copy
Als deze mail niet leesbaar is, klik dan hier.
azgroeningenieuwsbrief
Facebook
Twitter
Website

In de kijker

Weg met het taboe op psychische moeilijkheden!

Psychische problemen zijn nog vaak zo moeilijk bespreekbaar. Toch krijgt een op vier Belgen hiermee te maken. Wij willen dit taboe doorbreken.

Onze collega's zeggen "Weg met het taboe op psychische moeilijkheden". Doe mee!

Medisch aanbod

Multidisciplinaire raadplegingen voor MS-patiënten


Recent zijn we gestart met multidisciplinaire raadplegingen voor MS-patiënten. Wie MS heeft, kan op die manier op één dag langsgaan bij meerdere zorgverleners.

Ons team bestaat uit een neuroloog met bijzondere interesse in MS, een uroloog, een revalidatiearts, een psycholoog, de MS-verpleegkundige en de sociaal werker van de MS-liga. Iedereen benadert de ziekte vanuit zijn specialisatie en draagt zo bij aan betere zorg.

Alle personen met MS kunnen gebruik maken van deze multidisciplinaire raadpleging en dat in alle stadia van de ziekte. Doorverwijzing gebeurt door de behandelende neuroloog of de MS-verpleegkundige. 
V.l.n.r. Fien Florin (psychologe) - dr. Anne Oomen (fysische geneeskunde/revalidatie) - Trui Vyncke (sociale dienst MS-liga) - Isabelle Vanpanteghem (MS-verpleegkundige) - dr .Siska Van Bruwaene en dr. Peter Vossaert (urologie) - dr. Patrick Vanderdonckt en dr. Nele Glibert (neurologie).

Agenda

Creatieve sessies voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten

 

Infoavond IBD West-Vlaanderen

Met de steun van Stichting tegen Kanker organiseren we een programma met creatieve activiteiten voor (ex-) kankerpatiënten en hun naasten. Meer info en inschrijven.

Op woensdag 24 april organiseren we een infoavond over chronische darmziekten Colitis Ulcerosa en Ziekte van Crohn. Meer info.

Fietsrally ten voordele van het Fonds Warme Zorg

Op woensdag 1 mei organiseren we de eerste editie van de 'az groeninge classic', een fietsrally ten voordele van het Fonds Warme Zorg. Meer info en inschrijven. 

Sociaal

Eerste geslaagde editie van het teddybearhospital


70 kindjes met hun beren maken kennis met dokters-in-spe en het ziekenhuis. Een organisatie door BeMSA KULAK (Belgian Medical Students Association) i.s.m. az groeninge. 
Volg ons ook op Facebook!
Copyright © 2019 az groeninge, All rights reserved.


voorkeuren aanpassen    uitschrijven 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Share
Tweet
Forward