Copy
Taideyliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote
The weekly newsletter of the Student Union of the University of the Arts
Katso viikkotiedote selaimessa
View this newsletter in your browser
Seuraa FB:ssä
Seuraa FB:ssä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Taiyo.fi
Taiyo.fi
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Viikko / vecka / week 49

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN TIEDOTE
KONSTUNIVERSITETETS STUDENTKÅRS VECKOBREV
UNIVERSITY OF THE ARTS STUDENT UNION NEWSLETTER
 

Tässä tiedotteessa tulevia asioita:

1. Tule mukaan ylioppilaiden soihtukulkueeseen itsenäisyyspäivänä 6.12.!
2. Tule mukaan TaiYo:n hallitukseen 2016 - hakuaikaa jatkettu! 
3. Haetaan opiskelijaedustajia mm. akatemioiden johtokuntiin
4. TaiYo:n toimiston vuodenvaihteen aukioloajat
 
På svenska:
1. Kom med i studenternas fackeltåg på självständighetsdagen 6.12.!
2. Kom med i KonSts styrelse 2016 - ansökningstiden förlängd!
3. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)
4. KonSts kanslis öppettider under jullovet

In English:
1. Join the students’ torchlight procession on Independence Day, Dec 6!
2. Join the Executive Board of ArtSU in 2016 - new deadline December 7th!
3. Student representatives wanted (only in Finnish)
4. ArtSU's office hours during Christmas time


 
1. Tule mukaan ylioppilaiden soihtukulkueeseen itsenäisyyspäivänä 6.12.!
 
Pääkaupunkiseudun ylioppilaskuntien jäsenet kokoontuvat perinteiseen ylioppilaiden soihtukulkueeseen itsenäisyyspäivänä 6.12. Kulkue lähtee liikkeelle Hietaniemen uuden kappelin portilta klo 17.00 ja kiertää presidentinlinnan kautta Senaatintorin kansalaisjuhlaan, joka päättyy lyhyiden puheiden ja yhteislaulun myötä n. klo 18.15. Laita ylioppilaslakki päähän ja tule mukaan kulkemaan Taideyliopiston ylioppilaskunnan lipun jäljessä ja fiilistelemään juhlapäivän tunnelmaa!
 
Lisätietoja ja tapahtuman tarkempi aikataulu löytyy osoitteesta http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi.
 
 
2. Tule mukaan TaiYo:n hallitukseen 2016! 
 
HUOM: Hakuaikaa on jatkettu! TaiYo:n edustajisto valitsi kokouksessaan 25.11. tehtävää hakeneiden joukosta vuoden 2016 hallituksen muodostajaksi ja puheenjohtajaksi Piia Peltolan, mutta hallituksen jäsenen paikkoja on edelleen vapaana. Jos hallituksessa toimiminen kiinnostaa, ota yhteyttä suoraan Piiaan (yhteystiedot alla)!
 
Nyt on mahdollisuus vaikuttaa siihen, kuinka tämä yliopisto ja yhteiskunta toimivat – ja hankkia samalla tärkeää kokemusta! Tule mukaan Taideyliopiston ylioppilaskunnan hallitukseen 2016 kehittämään ylioppilaskunnan toimintaa ja vaikuttamaan koko Taideyliopiston ja taidekentän asioihin!

Hallitus johtaa ylioppilaskunnan toimintaa ja arkea. Hallituksen vastuulla on monenlaisia asioita opintoasioiden edunvalvonnasta aina tapahtumien järjestämiseen ja tiedottamisesta TaiYo:n edustamiseen. Hallitus kokoontuu lukukausien aikana yleensä kerran viikossa, minkä lisäksi hallituksen jäsenet työskentelevät jonkin verran itsenäisesti kokousten ulkopuolella. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi, ja sen valitsee edustajisto, jolle hallitus myös vastaa toiminnastaan. Hallitukseen kuuluu 6-10 jäsentä, ja jäseniä valitaan vähintään yksi jokaisesta akatemiasta, josta on enemmän kuin yksi ehdokas.

Hallitus on erinomainen paikka vaikuttaa niin Taideyliopiston kuin ylioppilaskunnankin asioihin. Hallituksessa voit olla vaikuttamassa yliopiston suuntaan siihen, etteivät byrokratia tai opintojen rakenteet tukehduta opiskelijoiden luovuutta ja kykyä tehdä yhteistyötä, ja toisaalta olla tekemässä TaiYo:sta Suomen ketterintä, artsuinta ja opiskelijalähtöisintä ylioppilaskuntaa. Yliopiston ja TaiYo:n sisäisten asioiden lisäksi hallitus on Suomen ylioppilaskuntien liiton kautta mukana vaikuttamassa opiskelijoiden asemaan valtakunnallisesti sekä vaikuttaa myös kulttuuripoliittisiin kysymyksiin poikkitaiteellisesta opiskelijanäkökulmasta.

Hallituksessa toimiminen ei edellytä erityistä aiempaa kokemusta ylioppilaskunnasta tai muista opiskelijajärjestöistä, joten jos vain kiinnostusta löytyy, älä anna mahdollisen kokemattomuuden olla este! Sen sijaan ylioppilaskunnan hallitus on paraatipaikka hankkia myöhempää elämää varten kokemusta vaikuttamistyöstä, järjestötoiminnasta ja hallinnosta. Hallituslaisen tie vie toisinaan mielenosoituksiin tai esiintymislavalle, mutta myös tapaamisiin keskeisimpien nykyisten ja tulevien päättäjien kanssa. Hallituksessa pääset luomaan verkostoja niin yliopiston sisällä kuin Suomen ja taidekentän päättäjiin.

Hallituksen jäsenen työmäärä mitoitetaan niin, että hallituksessa olo on mahdollista opintojen ohella. Puheenjohtajalta tehtävä vaatii noin puolipäiväistä sitoutumista koko vuodeksi, muilta hallituksen jäseniltä muutaman tunnin työpanosta viikossa. Puheenjohtaja saa tehtävästään kunnon palkkion ja muillekin hallituksen jäsenille maksetaan pienempi korvaus. Tehtävään saa perehdytyksen, minkä lisäksi hallituksen rinnalla ylioppilaskunnan päivittäistä toimintaa pyörittävät pääsihteeri sekä jäsenpalvelu- ja edunvalvontasihteeri. Hallituksen toivotaan sitoutuvan tehtävään lähtökohtaisesti koko vuodeksi 2016.
 
Hallitukseen voi hakea kuka tahansa ylioppilaskunnan jäsen. Jos olet kiinnostunut, laita lyhyt vapaamuotoinen hakemus hallituksenmuodostaja Piia Peltolalle (piia.peltola (ät) uniarts.fi) mielellään mahdollisimman pikaisesti mutta ehdottomasti viimeistään maanantain 7.12. aikana. Kerro hakemuksessa, miksi olet kiinnostunut hallituksessa toimimisesta ja miksi juuri sinä olisit siinä hyvä. Edustajisto valitsee hallituksen jäsenet hallituksenmuodostajan esityksestä kokouksessaan 17.12. Lisätietoja hallitushausta voi kysellä hallituksenmuodostaja Piia Peltolalta, puh. 044 980 4064.

 
3. Haetaan opiskelijaedustajia mm. akatemioiden johtokuntiin

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee seuraavia opiskelijaedustajia:

  • Taideyliopiston akatemioiden johtokunnat, 1-3 jäsentä kunkin akatemian johtokuntaan (hakuaika päättyy 7.12. klo 12.00)
  • HOAS:in valtuuskunta, 1 varajäsen (hakuaika päättyy 7.12. klo 12.00)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteysopiskelijat; vasket ja lyömäsoittimet; puupuhaltimet ja harppu (2 kpl, paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
Katso tarkemmat hallinnon opiskelijaedustajien hakuilmoitukset osoitteesta http://taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat ja lähetä hakemuksesi TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).
 
 
4. TaiYo:n toimiston vuodenvaihteen aukioloajat
 
TaiYo:n toimisto (Nervanderinkatu 13, 4. krs) on normaalisti auki perjantaihin 18.12. saakka. Viikon 51 jälkeen toimisto jää joululomalle loppiaiseen saakka ja palvelee normaalisti jälleen torstaista 7.1.2016 alkaen.
 
Toimiston aukioloajat:
ma, ti ja to klo 10-12
ke klo 14-18
pe klo 14-16
 

*********************************

På svenska


1. Kom med i studenternas fackeltåg på självständighetsdagen 6.12.!
 
Huvudstadsregionens studentkårer ordnar sitt traditionella fackeltåg Finlands självständighet till ära på självständighetsdagen 6.12. Tåget startar från porten vid Sandudds Nya Kapell kl. 17, tågar via presidentslottet och slutar på Senatstorget efter korta tal och körsång. Programmet slutar ca kl. 18.15. Alla är välkomna, kom ihåg studentmössan!
 
Mera information och ett mera exakt schema finns på adressen http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/sv/tidtabell.html.


2. Kom med i KonSts styrelse 2016 - ansökningstiden förlängd!

KonSts styrelse för år 2016 väljs i november-december. Om du är intresserad av att vara med i styrelsen, kan du skicka en kort öppen ansökan till Piia Peltola (piia.peltola@uniarts.fi) så fort som möjligt, men senast 7.12. Ifall du vill få mera information om saken, kan du kontakta Piia Peltola (tfn. 044 980 4064).
 
Mera info om styrelsen: www.taiyo.fi/pa-svenska/konsts-forvaltning
 

3. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)


4. KonSts kanslis öppettider under jullovet

Konsts kansli jobbar enligt sina normala öppettider fram till fredagen 18.12., varefter personalen firar jullov fram till trettondagen. Fr.o.m. 7.1.2016 har kansliet öppet som normalt.

Kansliets öppettider
mån, tis och tors kl. 10-12
ons kl. 14-18
fre kl. 14-16
 

******************

In English
 

1. Join the students’ torchlight procession on Independence Day, Dec 6!
 
Students in all universities of the Helsinki region organize a traditional torchlight procession on Finland’s independence day, December 6th. The procession starts at the Hietaniemi chapel at 5pm and proceeds via the presidential palace to the Senate Square, where the festivities end with short speeches and singing at around 6.15pm. So put on your student cap (if you have one) and come join other ArtSU students under ArtSU’s flag!
 
More info and the exact schedule can be found at http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/en.


2. Join the Executive Board of ArtSU in 2016 - new deadline December 7th!

The Executive Board of ArtSU for year 2016 will be chosen during November-December. If you are interested in working in the Board, you can send a short, open application to Piia Peltola (piia.peltola@uniarts.fi) as soon as possible, December 7th the latest. To get more information about the Board, you can contact Piia Peltola (tfn. 044 980 4064).

More info on what the Board does: www.taiyo.fi/in-english/student-union-administration

 
3. Student representatives wanted (only in Finnish)
 

4. ArtSU's office hours during Christmas time

ArtSU's office is working normally until Friday Dec 18th. The office will then be closed beginning on week 51 until Jan 6th. From Jan 7th the office is open as usual.
 
Office hours:
Mon, Tues, Thurs 10-12
Wed 14-18
Fri 14-16
 
 
Copyright © 2015 Taideyliopiston ylioppilaskunta, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp