Copy
Taideyliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote
The weekly newsletter of the Student Union of the University of the Arts
Katso viikkotiedote selaimessa
View this newsletter in your browser
Seuraa FB:ssä
Seuraa FB:ssä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Taiyo.fi
Taiyo.fi
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Viikko / vecka / week 19

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN TIEDOTE
KONSTUNIVERSITETETS STUDENTKÅRS VECKOBREV
UNIVERSITY OF THE ARTS STUDENT UNION NEWSLETTER
 

Tässä tiedotteessa tulevia asioita:

1. Tule mukaan järjestämään kehitysyhteistyöviikkoa syksylle 2015
2. Töitä tarjolla: Tule TaiYo:n vaalityöntekijäksi tai tarranjakajaksi!
3. Opiskelijaedustajia haetaan
4. Kauneimmat Joululaulut kutsuu TaiYo:n opiskelijoita mukaan tekemään hyvää
5. Taideyliopisto mukana Kilometrikisassa - liity mukaan joukkueeseen!
6. Toukokuussa juhlitaan 150 vuotta täyttävää ylioppilaslakkia


På svenska:
1. Kom med att planera utvecklingssamarbetsvecka för hösten 2015 (bara på finska)
2. KonSt erbjuder jobb (bara på finska)
3. KonSt söker sudentrepresentanter (bara på finska)
4. De vackraste julsångerna bjuder konststuderande med att göra gott (bara på finska)
5. Konstuniversitet med i kilometertävlingen - kom med! (bara på finska)
6. I maj firas den 150-åriga studentmössan

In English:
1.Come to organize Development Cooperation Week for October 2015!
2. Jobs available in ArtSU (only in Finnish)
3. Student representatives wanted (only in Finnish)
4. A chance to cooperate with Kauneimmat Joululaulut (only in Finnish)
5. University of the Arts is in the Kilometer competition - join us! (only in Finnish)
6. It is time to celebrate the 150th anniversary of the student cap
 


1. Tule mukaan järjestämään kehitysyhteistyöviikkoa syksylle 2015!

Taideyliopiston ylioppilaskunta järjestää ensi lokakuussa ensimmäistä kertaa teemaviikon, jonka tavoitteena on yhdistää taiteen tekeminen ja maailmanparannus. Viikolla on tarkoitus järjestää neljä erityyppistä tapahtumaa, joissa kehitysyhteistyöteema tuodaan opiskelijoita kiinnostavalla tavalla esiin.

Kehy-viikko tehdään yhteisvoimin, ja kaikki vapaaehtoiset ovatkin nyt lämpimästi tervetulleita mukaan! Vapaaehtoisena saa tutustua muihin aktiivisiin opiskelijoihin kaikista akatemioista ja kasvattaa tapahtumajärjestämistaitoja. Mukaan voi tulla joko keväällä tai vasta ensi syksyllä riippuen siitä, kuinka paljon haluaa itse vaikuttaa teemaviikkojen ilmeeseen. Omaan työnkuvaan voi vaikuttaa, mutta tarjolla olisi hommaa mm. sosiaalisen median tiedottajalle, tapahtumaisännälle/-emännälle, julisteiden jakajalle, ovivahdeille ym.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan vapaaehtoisena kehy-viikon järjestämiseen, ota yhteyttä TaiYo:n kehitysyhteistyökoordinaattori Saara Lindahliin: saara.lindahl (ät) uniarts.fi!

 

2. Töitä tarjolla: tule TaiYo:n vaalityöntekijäksi tai tarranjakajaksi

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee syksyksi 2015 kahta määräaikaista projektityöntekijää: - edustajistovaalien vaalityöntekijää ajalle 10.8.-30.11. sekä - lukuvuositarrojen jakajaa ajalle 31.8.-11.9.

Vaalityöntekijä vastaa loka-marraskuun vaihteessa järjestettävien ylioppilaskunnan edustajistovaalien järjestämisestä. Vaalityöntekijän tehtäviin kuuluu mm. vaalien tiedotuksesta ja moninaisista käytännön järjestelyistä huolehtiminen, vaalien järjestämisprojektin suunnittelu ja dokumentointi sekä keskusvaali-lautakunnan toimintaan osallistuminen. Työ on projektiluontoinen ja työntekijä määrittää itse työaikansa sen pohjalta, mitä projektin etenemisen aikatauluista sovitaan. Työstä maksetaan projektipalkkana yht. 1750 €. Hakijoilta toivotaan kykyä itsenäiseen projektityöskentelyyn ja projektinhallintaan, hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja suomeksi ja englanniksi, käytännönläheistä otetta työhön ja kiinnostusta TaiYo:n toimintaa kohtaan. Kokemus ylioppilaskunta- ja/tai järjestötoiminnasta katsotaan eduksi.

Lukuvuositarrojen jakaja puolestaan huolehtii lukuvuositarrojen jakelusta opiskelijakortteihin, kalenterien jaosta ja muista näihin mahdollisesti liittyvistä tehtävistä erillisissä tarranjakopisteissä, jotka perustetaan kahdeksi viikoksi Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun tiloihin. Päivittäinen työaika on sopimuksen mukaan n. klo 11-16, ja palkkaus on ylioppilaskuntien TES:n mukaisesti 9,25 €/tunti sekä mahdolliset lisät. Hakijoilta toivotaan itsenäistä ja positiivista otetta työntekoon, asiakaspalveluhenkisyyttä, yhteistyökykyä sekä hyvää suullista suomen ja englannin kielen taitoa. Kokemus ylioppilaskunta- ja/tai järjestötoiminnasta katsotaan eduksi.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee kummankin tehtävän osalta toimittaa pe 8.5.2015 klo 12.00 mennessä TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (sähköisesti taiyo-paasihteeri (ät) uniarts.fi tai paperilla Nervanderinkatu 13, 4. kerros, 00100 Helsinki). Muista myös ilmoittaa selkeästi, kumpaa tehtävää haet vai oletko kiinnostunut kummastakin. Osa hakijoista voidaan kutsua haastatteluun erikseen sovittavana aikana viikolla 20. Lisätietoja kummastakin tehtävästä antaa TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäki (puh. 040 710 4296), ja lisätietoja ylioppilaskunnan toiminnasta löytyy myös osoitteesta www.taiyo.fi.


3. Haetaan opiskelijaedustajia

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee seuraavia opiskelijaedustajia:
  • Taideyliopiston suomen kielen lehtorin rekrytointiryhmä, 1-2 opiskelijajäsentä (hakuaika päättyy 12.5. klo 12.00)
  • Teatterikorkeakoulun rekrytointineuvosto (tanssitaiteen ja valosuunnittelun yliopistonlehtoreiden valinta), kaksi opiskelijajäsentä (hakuaika päättyy 19.5. klo 12.00)
  • Sibelius-Akatemian akateemisen neuvoston taiteellisen toiminnan jaosto (hakuaika päättyy 19.5. klo 12.00)
  • SYL:n kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta KENKKU (hakuaika päättyy 19.5. klo 12.00)
  • Vilho ja Lahja Koposen säätiön hallitus, kaksi varajäsentä (hakuaika päättyy 19.5. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian rekrytointitoimikunta, taiteellisen tutkimuksen tutkijatohtorin valinta (jatko-opiskelijajäsen, paikka täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston osastoneuvosto, varajäsen (paikka täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteysopiskelijat (3 kpl, paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
Katso tarkemmat hallinnon opiskelijaedustajien hakuilmoitukset osoitteesta http://taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat ja lähetä hakemuksesi TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).


4. Kauneimmat Joululaulut kutsuu TaiYo:n opiskelijoita mukaan tekemään hyvää

Kauneimmat Joululaulut on hyväntekeväisyyskampanja, joka on yli 40 vuoden ajan kutsunut suomalaisia laulamaan joulua sydämeen ja vienyt hyväntahtoisuutta maailmalle. Suomen suosituin musiikkitapahtuma tavoittaa vuosittain noin miljoona suomalaista. Viime vuosina kampanja on kerännyt yli miljoona euroa Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöhön. Tänä vuonna Kauneimmat Joulut kajahtavat rauhan puolesta, ja kutsumme TaiYo:n opiskelijoita mukaan tekemään hyvää.

Tarjoamme TaiYo:n opiskelijoille oivan mahdollisuuden saada kuvituksiaan näkyviin miljoonayleisölle. Viime vuoden kampanjassa käytimme erilaisia jouluaiheisia valokuvia kampanjassa. Kuvat olivat todella suosittuja. Niitä jaettiin satoja ja jopa tuhansia kertoja sosiaalisessa mediassa. Tänä vuonna kampanjan aikana, marras- ja joulukuussa, meillä on aikomus mainostaa kampanjaa erilaisin joulukortein ja -kuvituksin sosiaalisessa mediassa ja muissa viestintäkanavissamme.

Tarjoamme Taideyliopiston opiskelijoille mahdollisuuden suunnitella ja luoda kyseisiä kuvituksia teeman mukaisesti. Etsimme yhteistyöstä kiinnostuneita opiskelijoita, jotka haluavat saada nimensä suuren kampanjan kylkeen ja ovat valmiita lahjoittamaan joulu- ja rauha-aiheisia kuvituksiaan kampanjan käyttöön.

Lisätietoja antaa Johanna Lillqvist (johanna.lillqvist@suomenlahetysseura.fi, puh. 020 712 7246), jonka kautta voi myös pyytää taustamateriaalia kampanjasta. Voitte myös käydä tutustumassa kampanjan verkkosivuihin osoitteessa kauneimmatjoululaulut.fi.


5. Taideyliopisto mukana kilometrikisassa - liity mukaan joukkueeseen!

Oletko intohimoinen työmatkapyöräilijä tai nautitko pyörällä ajamisesta vapaa-ajalla? Haluatko nostattaa kuntoasi ja samalla kilpailla leikkimielisesti kuka Taideyliopistossa kerää eniten pyöräilykilometrejä kesällä 2015? Liity mukaan Taideyliopiston joukkueeseen leikkimielisessä Kilometrikisassa! Olitpa sitten opettaja, hallintohenkilökuntaa tai opiskelija, niin olet lämpimästi tervetullut mukaan joukkueeseen! Kilpailu on käynnissä 1.5–22.9.2015.

Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa.

Kilometrikisassa poljetaan koko joukkueen voimin kisan aukioloaikana aikana niin paljon kuin mahdollista. Tavoite on kannustaa mahdollisimman monia oman työ- tai muun yhteisön jäseniä osallistumaan kisaan yhteishengen ja kunnon kohottamiseksi. Mukaan voi ilmoittautua lisää osallistujia koko kisan ajan ja kilometrit voi kirjata myös takautuvasti. Mukaan hyväksytään kaikki kisan aikana poljetut kilometrit, myös vapaa-ajan ja loma-ajan pyöräilyt. Voittajajoukkue on se, jolla kisan päätyttyä on eniten pyöräilykilometrejä osallistujaa kohden. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Katso palkinnot täältä. Miten pääsen mukaan?

Rekisteröidy mukaan osoitteessa www.kilometrikisa.fi ja liity Taideyliopiston joukkueeseen. Jos olet osallistunut kisaan vuonna 2014, niin sinun ei tarvitse rekisteröityä uudestaan vaan voit liittyä mukaan vanhalla tunnuksellasi. Osallistujat voivat alkaa syöttää pyöräilykilometrejä järjestelmään 1.5. alkaen. Joukkueen nimi: Taideyliopisto Ilmoittautumiskoodi: Artsi2015 Taideyliopiston joukkueen yhteyshenkilönä toimii järjestelmäarkkitehti Jari Värälä (jari.varala@uniarts.fi). Jariin voi olla yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta tai haluat erota joukkueesta. Lisätietoa kilpailusta: www.kilometrikisa.fi


6. Toukokuussa juhlitaan 150 vuotta täyttävää ylioppilaslakkia 

Toukokuussa juhlitaan 150 vuotta täyttävää ylioppilaslakkia vapusta valmistujaisiin! Juhlinnasta vastaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, mutta myös muut opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan:

- Juhlahaalarimerkki jaossa vapunpäivänä 1.5. klo 9.00 eteenpäin. Merkkejä jaetaan Kaivopuistossa Ullanlinnanmäellä, missä HYY, AYY ja TaiYo järjestävät perinteisen vapun vastaanoton, ja Kaisaniemen puistossa koripallokentän liepeillä.

- Kolme kuvakilpailua! Kilpailut julistetaan 30.4., 10.5. ja 20.5. Facebook-tapahtumassa www.facebook.com/events/1581258088823608. Palkintoina #yolakki150-juhlahaalarimerkkejä sekä avecillisia illalliskortteja HYYn 147. vuosijuhliin.

- Ke 20.5. klo 17-19. Onko ylioppilaslakki korkeakoulutuksen symboli vai skumppalasi? HYY järjestää osana Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhlia ja Kansakunnan rakentajat -luentosarjaa paneelikeskustelun ylioppilaslakin merkityksestä, historiasta ja tulevaisuudesta. Paneelia vetää Ylioppilaslehden alumni-päätoimittaja Maria Pettersson. Paikka: Helsingin yliopiston päärakennuksen sali 13 (Fabianinkatu 33)

Tarkempia tietoja ohjelmasta löytyy osoitteesta www.hyy.fi/yolakki150 ja Facebook-tapahtumasta www.facebook.com/events/1581258088823608.

 
***********************

På svenska


1. Kom med att planera utvecklingssamarbetsvecka för hösten 2015 (bara på finska)

2. KonSt erbjuder jobb (bara på finska)

3. KonSt söker studentrepresentaner (bara på finska)

4. De Vackraste Julsångerna bjuder konststuderande med att göra gott (bara på finska)

5.
Konstuniversitet med i kilometertävlingen - kom med! (bara på finska)


6. I maj firas den 150-åriga studentmössan 

I maj firas den 150-åriga studentmössan från valborg till examensfesten! Studentkåren vid Helsingfors Universitet ansvarar för programmet, men alla studerande är välkomna att delta:

- Jubileumsoverallmärken delas ut första maj från kl. 9.00 i Brunnsparken, där HUS, AUS och KonSt firar första maj på traditionellt vis! Märken också delas ut i Kajsaniemiparken vid basketbollplanen från kl. 9.00.

- Tre fototävlingar! Tävlingarna utlyses 30.4, 10.5 och 20.5 på Facebookevenemangssidan www.facebook.com/events/1581258088823608/. Priserna är #yolakki150-jubileumsoverallmärken och ett antal presentkort för två till HUS 147:e årsfest.

- Paneldebatt on 20.5 kl. 17-19. Är studentmössan en symbol för högskoleutbildningen eller ett champagneglas? HUS ordnar en paneldebatt om studentmössans betydelse, historia och framtid. Debatten ingår i föreläsningsserien Nationsbyggare som är en del av programmet under Helsingfors universitets 375-årsjubileum. Panelen leds av Ylioppilaslehtis f.d. chefredaktör Maria Pettersson. Plats: Universitetets huvudbyggnad, sal 13 (Fabiansgatan 33)

Mera information om programmet finns på www.hyy.fi/sv/yolakki150 och på Facebookevenemangssidan www.facebook.com/events/1581258088823608.


**********************************

In English


1. Come to organize Development Coordination Week for October 2015!

ArtSU is organizing its first Development Cooperation Week next October, with the aim to make art and save a bit of the world at the same time! The purpose is to arrange four diverse events where development cooperation is introduced to students in a way that is most interesting for them.

Development Cooperation Week will take place in joint effort, and so you are warmly welcome to join us! Volunteers will make new acquaintances from all tree academies and learn event organizing skills. There are works for everybody, in spring and in autumn, demanding and less demanding depending on your preferences. Among the needed volunteers are a social media communicator, event hosts and planners, poster distributors and event staff.

If you are interested in joining the organizing team as a volunteer, please contact ArtSU’s Development Cooperation Coordinator Saara Lindahl via email: saara.lindahl (at) uniarts.fi!


2. Jobs available in ArtsU (only in Finnish)

3. Student representatives wanted (only in Finnish)

4.
A chance to cooperate with Kauneimmat Joululaulut (only in Finnish)

5. University of the Arts is in the kilometer competition - join us! (only in Finnish)6. It is time to celebrate the 150th anniversary of the student cap

In May, it is time to celebrate the 150th anniversary of the student cap from May Day until the graduation ceremony! The Student Union of the University of Helsinki is responsible for the programme, but other students are also welcome to join:

- Anniversary overall badges are distributed on May Day, 1 May, from 9am onwards in Kaivopuisto Park in Ullanlinnanmäki where HYY, AYY and TaiYo organise the traditional May Day celebration! Badges are also disrtibuted in Kaisaniemi Park.

- Three photo contests! The contests are published on 30 Apr, 10 May and 20 May in the Facebook event www.facebook.com/events/1581258088823608/. Rewards: #yolakki150 anniversary overall badges and dinner cards for two for HYY's 147th anniversary celebration.

- Panel discussion, Wed, 20 May, 5pm-7pm. Is the student cap the symbol of higher education or a glass for sparkling wine? As part of the 375th anniversary of the University of Helsinki and Kansakunnan rakentajat lecture series, HYY will organise a panel on the significance, history and future of the student cap. The panel is hosted by former chief editor of Ylioppilaslehti Maria Pettersson. Location: University of Helsinki, Main Building, Hall 13 (Fabianinkatu 33)

The programme is also available at www.hyy.fi/en/yolakki150 and in the Facebook event www.facebook.com/events/1581258088823608.
 
 
 
Copyright © 2015 Taideyliopiston ylioppilaskunta, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp